Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579969

OWN 430 - World Of Games


OWN

708 bezichtigingen

iLb92WK.png

In editie 6 van World of Games kwam Fable aan bod, maar in deze editie hebben we het over FIFA. De voetbalgame voor jong en oud. We gaan kijken naar het begin van FIFA, de ontwikkelingen en dan het eindresultaat van de game op dit moment.

FIFA IS!? of '94

Het begon allemaal in 1993 waar een bedrijf in Canada een eerste uitgave deed van FIFA International Soccer of in de volksmond FIFA '94. Het bedrijf dat de uitgave deed was Electronic Arts Canada. Het spel kwam echter in 1993 maar uit voor één console dat was de Sega Mega Drive een console afkomstig uit Japan die uitgebracht werd in 1988. Pas in 1994 kwam FIFA 94 ook uit voor 9 andere consoles waaronder de Commodore Amiga en Nintendo Gameboy. De meeste factoren van het voetbal waren aanwezig. Scoren (natuurlijk!), corners, ingooien, penalty's, vrije trappen en ga zo maar door. De game is zoals te zien netjes in 16-bit en daar was een nieuwe game geboren.

Het jaar daarna verscheen alweer een nieuwe FIFA titel namelijk FIFA 95. Dit was de eerste FIFA waarin je kon spelen als clubteams in 8 verschillende competities. Namelijk: De Braziliaanse League, Bundesliga, Serie A, La Liga, Premier League, Ligue 1, Eredivise en de MSL (Amerikaanse Major Soccer League)

Echter waren de teams en leagues gebaseerd op het seizoen van 1993-1994 ipv nu FIFA 16 gebaseerd is op 2015-2016.

2hn8enl.gif

Screenshot van FIFA '94

Enkele jaren later

En daar was ineens FIFA 98: Road to World Cup. Dit was de allereerste FIFA die in 3D gemaakt was. Het spel kwam uit op 17 juni 1997 voor de PlayStation, SNES, Nintendo 64, Sega Saturn, Gameboy en de Sega Mega Drive. In FIFA 98: Road to World Cup werd voor het eerst de correcte buitenspelregel toegepast en word volgens sommigen nog steeds de beste FIFA genoemd. Je kon ook je eigen teams aanpassen en het spel van de computer was uitdagend. Kortom een revolutionaire game in de FIFA-geschiedenis.

In 2005 verscheen een ander soort FIFA namelijk FIFA Street. FIFA Street is een game gebaseerd op het straatvoetbal. Doormiddel van veel trucjes weten te scoren levert je punten op. Je kon o.a. spelen met figuren als Ronaldo en Ronaldinho. Ook FIFA Street werd heel populair en vaak gespeeld. Zo werden er ook opvolgers gemaakt van deze game. FIFA Street en FIFA Street worden gezien als de beste FIFA Streets uit de serie. FIFA Street 3 werd heel figuurachtig en onrealistisch gemaakt. Deze game sloeg dus bij veel mensen ook niet aan.

Naast FIFA Street werd ook een FIFA Manager populair vanaf 2006. Eerder werden al pogingen gedaan om een manager game te maken van FIFA, maar deze waren niet heel succesvol. Sinds 2006 is FIFA Manager ook een jaarlijks begrip geworden in de gamewereld. Ook zijn er enkele UEFA Champions League games en EK/WK games uitgebracht.

5aoynk.jpg

FIFA Street uit 2005

FIFA 16

Inmiddels staan we alweer te springen om FIFA 16. Dit wordt alweer het 23e deel in de FIFA-reeks. Ze claimen een nieuwe No-Touch Dribbling te hebben uitgevonden en te gaan gebruiken in FIFA 16. Het middenveld wordt zeer belangrijk in FIFA16. Controleer jij het middenveld dan controleer je de game. Vrouwenteams maken ook hun introductie in de vernieuwde FIFA 16. FIFA 16 komt op 24 september uit. De demo is reeds te downloaden met daarin de vernieuwde modus: FUT Draft.

Ga jij hem halen en met welk team speel jij het eerst?

2u8uqeg.jpg

niUH9rM.png

5 reacties


Recommended Comments

Dit wordt alweer het 23e deel in de FIFA-reeks.

Moet je nagaan wat een melkkoe het wel niet is. Elk jaar €60 neertellen voor content die hoop en al slechts DLC waardig is. Je krijgt een paar updates en misschien iets betere graphics. That's it.

Ik zal een van de weinig mannen zijn die echt totaal niet geïnteresseerd is in voetbal. Domme sport, domme spellen.

Link to comment

Ja, maar wie is er nou slim? EA toch? Jaarlijks miljoenen spelers voor de nieuwe FIFA (Die vaak ook nog eens veel geld neerleggen bij FUT). Ik ben groot fan van FIFA, maar EA moet wel meer luisteren naar hun klanten.

Link to comment

En uiteindelijk lachen ze bij EA het hardst.

Ik had ooit FIFA 96 als ik het me goed herinner. Wat me het meest is bijgebleven zijn de fantastische commentaren; "Prachtig schot!" bij een kopgoal :7

Link to comment

Ik had ooit FIFA 96 als ik het me goed herinner. Wat me het meest is bijgebleven zijn de fantastische commentaren; "Prachtig schot!" bij een kopgoal emo.gif

Zulk commentaar is er af en toe nog steeds. :)

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...