Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580204

OWN 431 - World Of Games


OWN

862 bezichtigingen

iLb92WK.png

Welkom bij weer een nieuwe editie van World of Games. Deze week staat in het teken van Pokémon! Afgelopen week is er namelijk een nieuwe game aangekondigd voor de smartphone namelijk Pokémon Go, maar voor we daar dieper op in gaan wil ik jullie nog even verwijzen naar de vorige OWN. Ben je een FIFA fan? Dan zou ik toch zeker nog even de vorige World of Games teruglezen, want die ging over FIFA van begin tot nu.

Pokémon

We beginnen ons verhaal in Japan waar Satoshi Tajiri in 1991 met een origineel idee kwam. Hij kwam op het idee van Pokémon, omdat hij vroeger als kind altijd insecten zocht als hobby. Hij droomde van een spel dat de insecten in de GameBoy kropen en via een draadje zo het andere spel konden inkruipen. In principe kun je dit zien als het ruilen. Hij had het idee al meerdere malen voorgeschoven aan Nintendo zonder succes. Op een dag besloot hij dat zijn vriend Shigeru Miyamoto dezelfde aanvraag maar eens moest indienen. Ditmaal met succes, het concept werd al gauw in productie gebracht en zo ontstond er een nieuwe game.

Een grappig feit is dat de game er dus eerder was dan de anime-televisieserie. De game kwam uit op 27 februari 1996 voor de GameBoy. De games die ontwikkeld werden waren Pokémon Red, Blue en Green. Zonder al teveel promotie in het eerste jaar groeide de game uit tot best verkopende game van dat jaar! Vervolgens werd al gauw de stap gezet om Pokémon wereldwijd uit te brengen met als eerste mikpunten: Verenigde Staten en Europa. Grappig feitje is dat Pokémon Green Japan nooit is verlaten en dat Pokémon Blue meer is gaan lijken op Red. Hierna werd ook op 1 april 1997 de anime-serie op tv gestart in Japan. Ruim een jaar later verscheen de serie pas in de Verenigde Staten. Vervolgens werd al gauw de nieuwe Pokémon uitgebracht namelijk Pokémon Yellow. Dit was de eerste Pokémon game waar je de rol van Ash vervulde en met Pikachu op pad kon gaan als starter Pokémon.

2u5466u.jpg

Satoshi Tajiri bedenker van Pokémon, natuurlijk met een Pikachu

Tientallen andere gamevarianten

Naast de Pokémon serie die hierboven beschreven staat zijn ook nog tientallen andere varianten verschenen. Daarbij kun je denken aan Pokémon Mystery Dungeon een spel waarbij je speelt in de jas van een Pokémon. Voordat je begint met Pokémon Mystery Dungeon Blue Rescue Team krijg je een aantal vragen voor je begint met de game en vanuit die vragen krijg jij een Pokémon toegewezen zoals een die bij jouw keuzes passen. Vervolgens begint het verhaal en ga je Pokémon uit allerlei vreemde en avontuurlijke situaties halen, waarbij je een aantal Legendarische Pokémon tegenkomt die je moet verslaan. Daarnaast heb je bijvoorbeeld Pokémon Ranger voor de Nintendo DS, waar je Pokémon moet vangen doormiddel van je stick rondjes moet draaien om de Pokémon heen. Je kan dan de Pokémon gebruiken om acties te voltooien.

Naast de games zijn er dus ook anime-series en films gemaakt van Pokémon. In totaal zijn er 17(!) televisieseries gemaakt van Pokémon. Daarin is Ash te zien in meer dan 7 verschillende regio's. De films blijven nog net iets achter met een aantal van 15(!) films waarvan vooral de eerste paar films te zien waren in de bioscoop.

In de laatste game is de PokéDex uitgebreid tot wel 719(!) verschillende Pokémon die te vangen, ruilen en trainen zijn. Pokémon is voor velen niet meer de Pokémon die het vroeger was. Persoonlijk vind ik de Pokémon van de laatste series (eigenlijk vanaf Diamond & Pearl) vreemd geworden zijn en niet meer de insecten of dieren waarop de allereerste Pokémons zijn gebaseerd.

2rr4a3c.jpg

Screenshot uit de eerste Pokémon film: Mewtwo vs Mew (met daarin een van de droevigste momenten uit de Pokémon serie)

Pokémon Go

Op 1 april hebben wij al iets van Pokémon Go kunnen aanschouwen. Echter was dit (zogezegd) een 1 april grap. De community vond dit erg jammer, want velen keken al uit naar deze game voor de smartphone. En zo ineens was daar een aankondiging van Pokémon Go. Een gratis app/game voor de smartphone waar je dus in de echte wereld Pokémon zou kunnen vangen.

Je kan gaan voor Pokémon Go Plus, dan koop je een bandje die je een notificatie geeft wanneer een Pokémon in de buurt is. Voor meer info rondom Pokémon Go volg dit topic van @AXIO die zelfs in zijn avatar laat zien dat hij Pokémonfan is.

263f23q.jpg

Afbeelding van Pokémon Go met het Pokémon Go Plus bandje

niUH9rM.png

1 reactie


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...