Jump to content

OWN

  • entries
    5,186
  • comments
    17,587
  • views
    1,523,069

OWN 435 - Saved By The Bell


OWN

314 views

 Share

8Ov5LpE.png

Dikgedrukt

Na een rustige week, vorige editie, is het schoolleven terug in zijn dagelijkse routine gekropen. Dag in, dag uit, 7 uur opstaan, en om 16 (dinsdag 17)u thuis zijn. En dan nog eens studeren. Fijn hé! Wat mogen we de goden danken dat we capabel, zowel mentaal als fiscaal, gesteld zijn onze broeken te slijten op schoolbanken. Nog iets dat ze daarboven hebben uitgevonden: het rapport. Want ja, je moet toch overduidelijk, in getalletjes op honderd te weten komen hoe je gepresteerd hebt? Wel, sommige van die getalletjes zijn bij ons dikgedrukt. Gebuisd. Onder de 50%. Onvoldoende. Slecht. Wel, gezien ik vrijdag mijn rapportje zal mogen afhalen, heb ik toch al eventjes een paar punten uitgerekend, en mijn verstand zegt me dat die dikgedrukte getallen onder de namen biologie en wiskunde zullen staan. Biologie was best spijtig, niemand verwachtte zich aan het feit dat zo'n test plots praktisch eindeloos moeilijker zou zijn dan de voorgaande jaren. Met een mediaan van 57% is dus praktisch de helft van de klas gebuisd, waaronder ik. Ach, spijtig, maar geen ramp.

En dan... De kunde der wissen, de metrie van de gonio, de mathematics. De optelling van m'n punten zegt me dat ik 45% zal hebben. Best rot, want de eerste test had ik niet zo slecht mogen doen, en het had dus best wel voorkomen kunnen worden. Maar toen iemand zei dat het maken van taken en opdrachten voor 5% meetelde, was ik in de zevende hemel. Want ja, taken doe ik toch wel, en dat zou dan gewoon 5% gratis zijn. En zo'n 50% zou toch oneindig keer mooier zijn dan een stomme, dikgedrukte 45? Maar het mocht niet baten! Nee! Dagelijks werk telt pas mee op het grote rapport, met Kerstmis! Doei, niet dikgedrukt cijfer!

Ach, ik ben niet de enige, en al zeker niet de slechtste. Van de 23 ingeschreven in 8 uur wiskunde (wat naar het schijnt absurd veel is), begint het stilaan duidelijk te worden dat er een hoop zullen afvallen. Namelijk een grote hoop volgende week, na het examen wiskunde, maandag. Dat betekent dus een iets: keihard werken en proberen er maandag door te zijn, want ik wil er mee verdergaan. Moge dat misschien ook mijn verminderde activiteit verklaren.

P1WbN09.png

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...