Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579818

OWN 440 - Saved By The Bell


OWN

687 bezichtigingen

8Ov5LpE.png

Het Sofaprobleem

GzYWe7a.png

Zoals jullie vorige editie gelezen (zouden kunnen) hebben, heb ik afgelopen vrijdag (verplicht) deelgenomen aan de Wiskunde B-dag, een wedstrijd. Enkele dagen later een verslag over het verslag dat we geschreven hebben.

Je hebt een sofa. En een gang met een rechte hoek in. Krijg je de sofa tot in de woonkamer, of niet? Schrijf nu een verslag van 15 pagina's over dit probleem.

Oké dit is natuurlijk wel heel kort door de bocht. Natuurlijk waren er inleidende opdrachten, ietwat gestuurd, maar uiteindelijk kwam het daar toch op neer. Met je groep een verslag schrijven over het alombekende (of toch net niet) sofaprobleem.

Hebben we het goed gedaan? We denken van wel. Wat nu? Nu worden alle werken van de derde graad van onze school bestudeerd door twee leerkrachten, die er dan het beste uitkiezen, dat onze school zal gaan vertegenwoordigen. Vervolgens krijgt onze school 8 verslagen van andere scholen te beoordelen (ons verslag wordt dus ook door 8 andere scholen beoordeeld). De beste daarvan gaan naar een jury, en vanaf dan is het internationaal.

Achja, of we moeten hopen op een internationale plaats, da's misschien wat te hoog gegrepen. Waar we zijn in ieder geval blij met wat we gepresteerd hebben, en binnenkort weten we meer over de uitslag!

Ons verslag kun je

hier lezen!

P1WbN09.png

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...