Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579807

OWN 440 - GFX Met Visser


OWN

564 bezichtigingen

HJJAEFa.png

Welkom dames en heren bij een nieuwe 'GFX met Visser'. Afgelopen twee keer hebben jullie Photoshop mogen leren door middel van een tweetal tutorials. Ditmaal gaan we de rubriek anders inrichten. Inspiratie is namelijk erg belangrijk in het wereldje van design. Voordat je ergens aan begint, moet je natuurlijk wel iets in gedachten hebben voordat je dit daadwerkelijk kan realiseren.

Vele mensen krijgen ideeën als zij aan het wandelen zijn of als ze op de wc zitten. Dit is natuurlijk een optie. Daarnaast proberen anderen weer door middel van bepaalde oefeningen een idee te krijgen, welke ze vervolgens opschrijven. Ik vind het allemaal onzin. Ik zoek altijd gewoon op internet voor inspiratie en doe helemaal niks met opschrijven. Daar heb ik wel zo'n hekel aan. Schetsen, opschrijven, mock-ups, het trekt mij allemaal niet. Ik open Photoshop en ga knallen.

Inspiratie kan je overal weghalen natuurlijk. Ik heb echter wel een aantal voorbeeldjes die ik jullie graag zou willen laten zien.

fotoart_780.jpg

Natuurlijk een fotocamera welke bewerkt is. Dat is echter niet het enige. Het is een fotocamera welke zichzelf kan bedienen en zelf de mooie kleuren naar zich toetrekt. Door deze foto ga je nadenken over waar die stralen vandaan komen. Wat voor mooie paradijs zit er in het verlengde van de foto?

i_soini1.jpg

Dit is ook een zeer mooi voorbeeld van een foto waar je inspiratie van kan krijgen doordat je er bij na moet denken. Het lijkt op het eerste gezicht een mooie, bewerkte foto. Echter, er klopt iets niet. 'De wet van voorgrond en achtergrond' is hier namelijk niet toegepast. Wat is nou de voorgrond en de achtergrond in deze foto?

a7612430713225.562fc24ebfcb4.jpg

Tot slot het voorbeeld hierboven. Ook dit is iets waarbij je echt moet nadenken voordat je pas doorhebt wat je ziet. Het is duidelijk dat het een huis is, maar hoe moet je er nou naar kijken?

Desingers hebben verschillende manieren om hun werk te laten zien. Bovenstaande voorbeelden zijn dus echt typische voorbeelden van foto's die mijn inspireren. Ze laten mij nadenken en zorgen ervoor dat ik creatief kijk naar de beelden. Ik maak van de foto een eigen beeld, welke ik vervolgens kan vertalen naar mijn eigen werk.

Heb jij ook een voorbeeld van iets waar je inspiratie uit haalt? Show me!

TdGGBKT.png

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...