Jump to content

Top 20

  • entries
    36
  • comments
    76
  • views
    30,643

De plaat en z'n verhaal #11


aron24

729 views

gallery_32909_245_563.png

The Script-If You Could See Me Now

De polls werken voorlopig nog niet, daarom weer een nieuwe plaat en z’n verhaal. Wij zijn achter de schermen bezig om de polls aan de praat te krijgen. Zodra het werkt, zal de Top 20 verschijnen. Tot dan zullen er nog aantal verhalen gepost worden. Het lied is zeer zeker niet de bekendste van de The Script, maar er zit (in mijn ogen) een hele mooi verhaal achter. Vandaar dat ik ook dit lied heb gekozen om een stuk over te schrijven. If You Could See Me Now staat niet in de top 20, maar in de voorstellijst.

The Script is een Ierse band, met drie leden. De leadzanger van de band, Danny O’Donoghue, en gitarist Mark Sheehan zijn al beste vrienden vanaf dat ze twaalf jaar oud zijn. Ze zaten ook al samen met elkaar in de (boy)band, MyTown. Echter flopte dat, Mark en Danny besloten naar de VS te gaan om daar liedjes te gaan schrijven en te producen. In het begin liep dat niet lekker, maar uiteindelijk schrijven ze liedjes voor artiesten als Britney Spears. Echter droomden ze ervan om een eigen band te hebben en ze zochten voor deze band nog een drummer. Dit werd uiteindelijk Glen Power, die toevallig genoeg ook uit Dublin kwam. Na twee succesvolle singles komt de derde single van de band uit, dit gebeurde op 4 maart 2013. If You Could See Me Now kwam tot mijn spijt nooit echt heel hoog in de hitlijsten te staan.

Tot zover de feiten, nu over waar het omdraait, het verhaal achter de plaat. Het lied gaat over het verlies van de vader Danny O'Donoghue en gitarist Mark Sheehan. De vader van Danny overleed op Valentijnsdag (‘It was February fourteen, Valentine’s Day’) en Mark verloor zijn ouders toen hij pas 12 was. Mark heeft het er nog steeds moeilijk met het verlies van zijn ouders, 'Mum, Dad, I'm just missing you now’. In het liedje zingt Danny over de roos die hij op zijn arm heeft getatoeëerd. De roos heeft hij ter herdenking van zijn vader.

‘The roses came, but they took you away

Tattooed on my arm is a charm to disarm all the harm.’

Het lied is recht uit het hart geschreven van de zangers; voor ieder die een geliefde is verloren, is het een aanrader. Iedereen heeft namelijk wel eens nagedacht over wat als die gene mij nu kon zien, wat zou hij dan zeggen?

Om het nog even mooi af te sluiten:

Tot het volgende stuk!

2 Comments


Recommended Comments

Bedankt voor het delen van dit verhaal, Aron! Het geeft opnieuw aan dat nummers vaak ergens vandaan komen en niet simpelweg wat tekst op een melodie is.

Link to comment

Jammer dat er niet recentelijk nog een nummer is uitgebracht, vind dit toch een van de betere bands van de laatste tijd. Ze hebben erg mooie melodieën. :)

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...