Jump to content

OWN

  • entries
    5,186
  • comments
    17,587
  • views
    1,521,456

Editie 450 - OWN spreekt met


OWN

636 views

 Share

MHB4gPu.png

photo-33831.png?_r=1448321669

De Community Legend!

Visser23:

Welkom bij dit interview van jouw oude kindje, OWN! Laten we maar gauw beginnen met dit, toch wel redelijk speciale, interview!

Dutchy3010:

Oud kan je het inmiddels wel noemen ja.

Visser23:

Een lange tijd geleden registreerde je je om hulp te vragen bij een missie. Je was destijds één van de weinige vrouwen op het forum. Wat vond je hiervan?

Dutchy3010:

Toen ik me registreerde was ik me daar niet zo bewust van. Pas toen ik echt actief werd en betrokken raakte bij de "actieve club" op het forum, werd het een issue. Enerzijds gelijk veel aandacht, anderzijds werd ik niet echt serieus genomen. Dus het had zijn positieve én negatieve kanten. Op dit moment maakt het gelukkig geen donder meer uit.

BoerTijger:

Cesar Vialpando, een missie die voor jou haast onmogelijk was. Je ging naar het forum. Ikkes hielp je. Het ging dus om een missie in San Andreas, is dit dan ook jouw favoriete GTA?

Dutchy3010:

Ja en nee. Ik kan eigenlijk niet goed kiezen tussen SA en VC. Beiden hebben enorme charmes. SA heb ik veel meer gespeeld, en mod ik ook graag. VC heeft natuurlijk het fantastische sfeertje en was mijn eerste GTA. Maar deze twee GTA's staan voor mij wel op eenzame hoogte.

Visser23:

Op 9 februari had je nog een vraag in GTA San Andreas. Dat ging over je vriendin (ingame). Het lijkt dat je het interessant vond om met deze vriendinnen te "spelen". Wat vond je nou precies van deze optie om van alles te doen met je meissie in de game?

Dutchy3010:

Ah ja, op dat moment had ik nog niet zo door wat die vriendinnen nu werkelijk waren, en dus was ik bang iets te missen. Heb nooit zoveel gehad met die vriendinnen in het spel, buiten natuurlijk de beloningen. Dat "groetjes" onderaan heb ik overigens vrij snel afgeleerd. Hoewel sommigen het eeuwig blijven/bleven doen, werd mij korte tijd later wel verteld dat groetjes onder elke post wat overbodig was... Maar dat is even een zijspoor.

BoerTijger:

Heb je meer tijd in Vice City of in San Andreas gespendeerd qua gameplay?

Dutchy3010:

SA, daar had ik ook meer moeite met sommige missies en gameplay is natuurlijk veel uitgebreider.


"Beetje de oude vorm van goedmaakseks lijkt het wel als ik er zo over nadenk..." ~ Dutchy3010


Visser23:

Je bleef destijds op het forum plakken en al snel werd je beloond dat jaar. Je werd Superlid, Megalid en je kreeg de leiding over dit mooie forumblad. OWN. Wat vond je de leukste gebeurtenis en waarom?

Dutchy3010:

Geen van allen. Ik vond "the summer of 2006" het leukst uit mijn gehele forumtijd. Met een standaard groepje dagenlang SA-MP'en, oa met @Svenie, @Bling, @VforV, @Flying Dutchman, @SummerBase, @Typhoon en nog meer... Dat was echt heel gezellig.

BoerTijger:

In 'The summer of 2006' werd je ook Superlid. Je kunt je die tijd dus nog goed herinneren. Was dat ook de reden dat je bleef op het forum?

Dutchy3010:

De sfeer was de voornaamste reden inderdaad, zowel op als buiten het forum.

Visser23:

Hoe kunnen we "buiten het forum" interpreteren?

Dutchy3010:

MSN en SA-MP/MTA

BoerTijger:

Maar toen gingen we langzaam na de nazomer van 2006. Je werd Megalid, veranderde er toen wat voor je?

Dutchy3010:

Nee, maar ik was wel veranderd daarvoor. Toen hadden we nog een verschil tussen "nuttige posts" en "spam posts". Wat toen als "spam" werd gekwalificeerd was eigenlijk alles wat niet behulpzaam met betrekking tot GTA was. Dus alles in NOTA was per definitie een "spam post" en zelfs GTA-gerelateerd maar niet behulpzaam kwalificeerde, hoe uitgebreid ook, niet als nuttig. Nu is dat natuurlijk totaal anders. Maar goed, toen ik dus Superlid werd, werd mijn geslacht voor de eerste keer tegen me gebruikt. Ik werd alleen Superlid "omdat ik een meisje was en meisjes worden voorgetrokken". En eerlijk is eerlijk; ik had waarschijnlijk anders ook nog geen Superlid geworden. Een zeker persoon zei echter dat ik nooit Megalid zou worden. Dat ik daar niet goed genoeg voor zou zijn. Nou dat moet je niet tegen mij zeggen... Dus ging ik alleen maar nuttige posts, volgens de definitie destijds, plaatsen. Veel en nuttig. Dus voor mijn promotie naar Megalid veranderde ik enorm. Na mijn promotie niet echt.

Visser23:

Je posts werden dus kwalitatief "beter" volgens de norm van toen en je inzet in het forum steeg dus erg veel. Aan de andere kant kan ik begrijpen dat door deze gebeurtenis het plezier voor jou in het forum wat wegtrekt. Hoe heb je dit ervaren?

Dutchy3010:

Bijzondere gewaarwording, dat zeker. Een vorm van bewijzingsdrift. Ik moest laten zien dat meisjes het ook konden. "Al zijn meisjes nog zo fel, gamen kunnen ze toch echt wel", werd mijn motto. Ik heb nog wel eens MSN gesprekken teruggelezen van die tijd. Ongelooflijk kinderachtige "ruzietjes" hadden we toen onderling. Overdag de grootste lol, dan weer een half uurtje ruzie, en dan weer knallend SA-MP'en. Beetje de oude vorm van goedmaakseks lijkt het wel als ik er zo over nadenk...

BoerTijger:

21 oktober 2006. Je werd moderator, sterker nog je werd beste moderator. Hoe omschrijf je die tijd als moderator?

Dutchy3010:

Pfff die promotie was een potje gezeur niet normaal. Voortrekken en crewlikken waren de meest gebruikte woorden van die tijd vermoed ik. Want hoewel ik achteraf gezien zéker vond dat ik ML-rang en Mod-rang had verdiend (in tegenstelling tot SL promotie), werd die mening door heel veel leden niet onderschreven. Patrick en Lantyz werden bedolven onder de kritiek, maar ze zijn mij altijd blijven steunen. Vervolgens kwam er rond mijn verjaardag geloof ik een excuus blog van enkele leden, wat ik enorm waardeerde, en werd ik niet veel later "beste moderator". Voelde natuurlijk enorm goed na alle kritiek, maar wel een beetje onverdiend als je maar 2 maandjes moderator was (of nog niet eens toen gestemd werd). Gelukkig maar dat ik die award wel won, want het was de enige keer dat ik vol mee deed aan de awards, en werd bij een stuk of vijf/zes andere categorieën tweede. Das dan allemaal net jammer :puh:

Visser23:

Moet toch zeggen dat ik wel respect ervoor heb dat je ondanks alle kritiek vol voor GTAForum bent blijven gaan :)

Dutchy3010:

Veel kritiek maar ook veel steun. Das een hele fijne tegenhanger.

Visser23:

Beste moderator na maximaal 2 maandjes moderator is natuurlijk niet niks. Dankzij onder andere deze award kreeg je een mooie beloning: Global Moderator. Hoe kijk je zelf tegen deze beloning aan? (Terecht of niet terecht?)

Dutchy3010:

De admins vonden ook dat ik mijn taken als moderator goed vervulde. Dus ik was sowieso GM geworden, of ik nou die award won of niet. Dit vonden zij alleen leuk om het aan "op te hangen". En verrassend of niet: ook deze promotie werd met kritiek ontvangen, ook al was ik net daarvoor democratisch als winnaar gekozen. Door enkele andere moderators met name, die vonden dat zij eerder recht hadden op die promotie. En ook hier was het weer het bekende verhaal van "voortrekken omdat ze een meisje is". Typerend als je het zo opnoemt: ten eerste heb ik bij al die promoties die ikzelf achteraf gezien wel terecht vond kritiek gehad, maar bij de enige die ik achteraf gezien niet terecht vond niet, ten tweede ging de rang die ik achter liet pas piepen bij die promotie. Alsof ze er niet tegen konden dat een meisje hen aftroefde...


"Al vrij snel was mijn plezier op het forum terug." ~ Dutchy3010


BoerTijger:

In een jaar tijd groeide je uit tot Global Moderator. Ondanks alle kritiek bleven dus wel mensen vertrouwen in je hebben. Zo spring ik nu in een keer door naar 26 augustus 2008. Je promoveert naar administrator. Een rood jasje. Hoe heb je dat ervaren? Ging dat ook gepaard toen der tijd met veel kritiek?

Dutchy3010:

Dat kan ik me niet herinneren, dus neem aan van niet. Er waren dit keer ook geen achterblijvers toen ik promoveerde, want ook GTA-Sheep en Levi promoveerde (al had ik van hen overigens ook geen kritiek verwacht al waren ze wel GM gebleven). De hele GM groep werd opgeheven omdat we eigenlijk niets anders deden dan de admins alleen konden we zelf niet het knopje omzetten. Het verschil tussen GMs en admins toen was een stuk kleiner dan nu. Dus buiten extra rechten was er materieel weinig verandering.

Visser23:

Je hebt je taken als administrator altijd met plezier uitgevoerd. Wat heeft je ertoe doen besluiten om je taken per 1 december 2015 neer te leggen?

Dutchy3010:

De reden is juist dat ik mijn taken als admin niet altijd met plezier heb uitgevoerd. Heb er lange tijd redelijk alleen voor gestaan als admin en dat zorgde ervoor dat ik nooit afstand kon nemen. Het werd een verplichting. Toen Thundercover als admin erbij kwam, werd de verplichting minder. Maar helaas ook de motivatie. Dit gecombineerd met mijn ultra-drukke baan (begon bijvoorbeeld vanochtend om 7.00u en ging om 19.45u naar huis), zorgde ervoor dat ik het niet leuk meer vond. Ik wilde afstand nemen om te kijken of het forum nog in mijn leven past, maar mijn plichtsbesef zorgde dat ik niet weg kon gaan. Toen besloot ik voor de schermen mijn taken neer te leggen. Ik had nog steeds mijn admin rechten dus officieel ben ik nooit admin-af geweest. Al vrij snel was mijn plezier op het forum terug. Ik besloot met de andere admins terug te komen maar wel met nog een admin erbij. Dan kon Thundercover terug naar de plek waar hij het liefst is en daarbij ook het best in is; achter de schermen klussen, samen met Joriz. En ik kon voor de schermen samen met de nieuwe admin, Guardian1980 uiteraard, alles oppakken. Een ideale verdeling imo.

BoerTijger:

Je comeback leverde ook een helse stoelendans op. Het forum was aardig in shock toen jij je admin taken neerlegde. Je comeback vond ik persoonlijk een prachtig iets, een legende keerde terug in mijn ogen. Hoe zie je je zelf op het forum? Ik hoop dat je je zelf toch ook wel een beetje als 'Community Legende' ziet?

Dutchy3010:

Moeilijke vraag. Ik weet dat ik veel voor het forum betekend heb, net als een selectief ander gezelschap, maar ik ben ervan overtuigd dat anderen op waren gestaan als ik niet zo lang actief was geweest. Wellicht dat dan iemand die nu weg is gegaan wel was blijven hangen omdat die ook de groei zoals ik had meegemaakt.

Visser23:

Je hebt als gewoon lid van GTAForum veel meegemaakt in de afgelopen jaren. Dit hoofdstuk gaan we dan ook afsluiten. Wel wil ik graag nog even weten hoe je op dit moment naar het forum kijkt, in vergelijking met een aantal jaren geleden (de tijd met je vaste SAMP groepje).

Dutchy3010:

Het is heel erg veranderd. De mentaliteit is anders, de leden zijn anders en we zijn allemaal ouder. Het is niet per se beter of slechter. Op één vlak na, een trend die eigenlijk in de echte wereld ook heerst. Iedereen is liever lui dan moe. Alle informatie moet op een presenteerblaadje komen. Men wil makkelijk dingen lezen of bekijken. In het echte leven is dat het checken van de 9292 OV op je mobiel in plaats van de reis van tevoren uit te stippelen. Of het opzoeken van je favoriete acteur of het lezen van e-mails via je mobiel. Op het forum is dat een bepaalde mate van gemakzucht in eigenlijk alles. Alles moet hapklaar oog gediend worden. Maar weinig leden tonen de inzet die toen 25 leden constant leverden. En dat vind ik ontzettend jammer. Want hoewel er nog steeds evenveel leden actief zijn, misschien zelfs meer, wordt er veel minder gepost en veel minder georganiseerd. En dat komt ons forum niet ten goede. Dus jullie beiden bedankt voor jullie inzet. Dat OWN nog bestaat is geweldig, dat toont een beetje de inzet van vroeger. Als we allemaal iets meer in zouden zetten, als we allemaal iets meer zouden posten, starten we een kettingreactie om het forum naar een hoger niveau te tillen. En het te laten voldoen aan de enorm hoge eisen die wij allemaal vandaag de dag aan ons forum willen stellen.

Wordt ongetwijfeld vervolgd...

MWfTSx9.pngTdGGBKT.png

 Share

1 Comment


Recommended Comments

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...