Jump to content

Weapon Guide


Zero-two

Recommended Posts

289aikn.jpg102t2qp.jpg

In dit topic vind je:

- Hoe je wapens koopt en er aan komt.

- Hoe je richt met je wapens.

- Informatie over wapens in Vice City Stories.

142xzz4.jpg

Wapens kun je kopen in de Ammu-Nation. Het is heel gemakkelijk. Je gaat de winkel binnen. Loopt naar de marker. En kiest een wapen uit. Ook kun je munitie of armor bijkopen. De armor kun je zien als een tweede health. Je kan ook pick-ups zoeken daarbij krijg je het wapen en een aantal kogels. Ze zijn verspreid over heel Vice City. Verder kun je
schieten. Dit is een collectable dat je per 10 geschoten ballon een wapen krijgt bij je savehouse. ( Behalve de laatste. )

xg9q28.jpg

Richten met wapens is makkelijk. Je drukt gewoon op de
R-toets.gif
-toets en hij gaat automatisch op je tegenstander richten. Met
Left.gifRight.gif
kun je van tegenstander verwisselen indien hij niet op de juiste persoon heeft gericht. Als je handmatig wilt richten doe je dat met
R-toets.gifDown.gif
.

screen6qfa.png

Bewerkt: door Zero-two
Link to comment
Delen op andere websites

Vuisten

Je vuisten is wat je in het begin van je spel altijd hebt. De echte mannen vechten hiermee. Je hebt geen kogels nodig en je kan hem nooit kwijt raken. Meer uitleg is overbodig.

screen1lil.png

Brass Knuckles

Dit is een boksbeugel. Deze zijn omringd in je vuisten en komen harder aan dan alleen je blote vuisten. Het is makkelijk op straat te vinden. En de mensen om je heen zullen dit niet gebruiken.

screen8l.png

Baseball bat

Dit is een honkbalknuppel. Deze gebruik je normaal in een honkbalwedstrijd. Maar je kan er perfect en hard mee slaan. Onder andere gangs zullen dit wapen gebruiken als je ze tegenzit. Het is makkelijk te verkrijgen en te gebruiken. Eenmaal iemand op de grond gekregen met dit wapen zal Vic nog harder slaan.



screen3fkl.png

Katana

Dit is de Katanazwaard. Nu ben je een echte ninja. Ook al zijn die er niet in de jaren 80, je kan ze toch vinden. Nou ja, alleen de zwaard dan. Het is een goeie wapen als je iemand met een paar steken gelijk wilt doden.

screen6o.png

Axe

Dit is een bijl en normaal gebruikt de slager hem. ( Niet echt, misschien. ) Maar je kan behoorlijk wat klappen uidelen. Het is makkelijk te vinden en geeft een mooi geluidje zodat je een echt gevoel krijgt van ''Ik ben een organen maffia''

screen4yhv.png

Golf Club

Hiermee zou je eigenlijk mee moeten golfen, maar je kan er ook mee slaan. Met een paar slagen heb je je tegenstander het leven beroofd.

screen1xnz.png

Nightstick

Dit is het wapen waar de politie je aanvalt bij een wanted level van 1 ster. Het komt best hard aan en je kan het makkelijk krijgen door een politie agent te doden.

screen2q.png

Knife

Dit is de gemiddelde knife die iedereen wel kent. Je kan mensen bij een paar messteken doden. En het maakt best wel een grappig geluidje.

screen3i.png

Chainsaw

Dit is een veel geziende zaag. Je kan mensen letterlijk het grond door boren. Het is een zware wapen ook al is het niet in het echte leven gezien als een wapen. Na dat je iemand met deze wapen op de grond hebt gekregen gaat Victor iemand in de lichaam doorboren totdat hij dood is.

screen7.png

Grenade

Dit is een granaat. Het kan heel ver gegooid worden. Het zal na 3 seconden ontploffen. Nou ja, als je tenminste aan het touwtje getrokken hebt. Vrijwel gaat een voertuig niet gelijk ontploffen maar staat wel in vlam en vuur.



screen1r.png

Remote grenade

Dit is een op adstandbedienbare granaat. Dat wil zeggen dat je de granaat gooit en zelf bepaald waneer hij moet ontploffen. Het heeft dezelfde specificaties als de normale granaat.

screen2pra.png

Molotov Cocktails

Dit is een gevulde fles met benzine. Als je gooit komen er vlammen vrij alsof er een vulkaan uitbarst. Je kan niet heel erg ver gooien en de kans is groot dat je zelf ook wordt geraakt.

screen3jnr.png

Pistol

Dit is simpelweg een pistooltje waarmee je als eerste kennis maakt. Het is een mooi beginnerswapen en heeft een mooi magazijn. Met een paar schoten heb je je tegenstander het leven beroofd.

screen4y.png

Colt Python

Hou je van 1 shot = kill? Dan is dit wapen precies wat je zoekt. Het is een revolver waarbij je iedereen met enkel 1 schot vermoord. Als je mensen met de handmatige richtfunctie wilt vermoorden met dit wapen is dat heel moeilijk. omdat de mensen om je heen vaak niet stil staan en dit revolver niet snel achter elkaar kan schieten.

screen5ntx.png

Scorpion

Dit is de scorpion. Dit is de zwakste en de goedkoopste submachinegun die er is. Omdat hij zo licht is kun je met een gestrekt arm schieten. Dat niet alleen maar ook rennend schieten. Het schietsnelheid is wat minder, daarom is hij ook wat goedkoper.

screen9u.png

Micro SMG

Dit is de Micro SMG. Het wordt gebruikt door de politie bij een wanted leven van 4 sterren. Je kan het niet rennend of met een gestrekt arm schieten. De schietsnelheid is best wel hoog. En net als andere heeft deze sub-machinegun 30 kogels. Die kogels zijn gelijk aan die kogels van een pistol. Namelijk 9mm.

screen12ejm.png

Silenced MG

Een Silenced MG. Dat wil zeggen dat de geluid van de kogels afvuurt minder is. Dat zie je ook aan de voorkant van deze Silenced MG. De schietsnelheid is gelijk aan de Micro SMG. Maar deze kun je met een gestrekt arm en rennend schieten.

screen10z.png

SMG

Dit is de duurste en tevens ook de beste sub-machinegun die er is. De vuursnelheid is erg hoog. In een mum van tijd heb je je tegenstander vermoord. Nou ja als je op het hoofd richt met de handmatige richtfunctie is hij al na 1 schot dood.

screen11o.png

Shotgun

Dit is de veel gekende shotgun die er is. Het schiet 4 kogels tegelijk. Het lijkt veel op een jachtgeweer. En moet na elke schot herladen. Je kan het krijgen door een medewerker van de Ammu-nation te vermoorden. Tevens heeft dit wapen ook een grote reikwijdte.

screen6k.png

S.P.A.S. 12

Deze shotgun heeft een roestvrij stalen look. Hij schiet snel achter elkaar. Dus hoeft hij niet na elke schot te herladen. Het reloadsysteem is tevens ook heel snel. En het schiet 3 kogels tegelijk.

screen7d.png

Stubby shotgun

Deze shotgun schiet 5 kogels tegelijk en moet na elke schot herladen. Tevens is het herladen ook best langzaam. Maar de shoten komen ook harder aan. Nou ja tenminste als je mensen van dichtbij schiet wel maar peds die verder weg zijn niet.

screen8b.png

Sniper rifle

Dit is de goedkoopste sluipschuttergeweer. Dit soort geweren met een richtkijker zijn er om over verre afstanden te schieten. Deze moet na elke schot herladen.

screen6v.png

Laser scope

Deze sniper rifle is uigerust met een laser, waardoor je persiezer kunt richten. Ook hoef je niet na elke schot te herladen. En heeft ook daarom een mooi magazijn van 7 kogels waarmee je het kan doen.

screen5c.png

AK-47

Dit is een AK-47. Hij is gemaakt door de Sovjet Unie ( Nu rusland met nog een paar enkele landen erbij ) Schietsnelheid is behoorlijk snel. Hij heeft niet als de SMG kogels van maar 9mm, maar veel grotere. Tevens geeft dit wapen het gevoel alsof je op een terrorist lijkt.

screen7i.png

M-16

Dit is de M-16. Hij heeft dezelfde specificaties als de AK-47 hierboven. Alleen komt de M-16 juist uit de handen van de rivaal van Rusland, namelijk de Verenigde Staten. De M-16 tref je al in het begin van het spel. Want dan ben je een soldaat en kun je je eigen soldaatbroeders vermoorden. En heb je als snel een M-16 met 30 kogels per vermoorde soldaat.

screen8q.png

Flamethrower

De vlammenwerper. Het is een grappig ding dat vlammen werpt. Het heeft best wel een grote reikwijdte. Als je iemand raakt zal hij dood gaan ongeacht wat hij doet. Ook gaan er meerdere mensen dood, iets zoals de shotgun.

screen2vwe.png

Rocketlauncher

Wat dacht je van een wapen die raketten afvuurt? Nou die bestaat zowel in het echt als in Vice city stories. De rocketlauncher heeft een speciale richtfunctie. Waardoor je ook naar boven kan richten om helikopters neer te halen. Het is een goeie wapens voor als je voortuigen moet vernietigen.

screen9ijr.png

M249

Dit is een M249. 1 Kogel is al genoeg om een ped te doden. Met een paar kogels kan hij voertuig vernietigen. Helikopters helaas wat minder omdat hij daar moeilijk kan richten. Je zult dan ook makkelijk een vuurgevecht winnen met deze. Een typish heavy artillery wapen dus.

screen4q.png

Minigun

De mingun. Precies een goeie wapen om een voertuig na 123 seconden te vernietigen. Het heeft een hele grote magazijn. In een ronde kun je heel veel mensen/voertuigen omleggen of vernietigen. Typisch een heavy artillery wapen. Helaas omdat het wapen heel zwaar is kun je niet springen of heel snel rennen.

screen1lax.png

________________________________________________________________________________

Thanks to:

  • Zero-two voor de screenshots en beschrijvingen.
  • Flitskikker voor de banner en de tekstplaatjes.

Gebruiksvoorwaarde:

  • Deze hele guide op een andere website/forum plakken zonder toestemming is verboden.
  • Je mag de guide kopiëren zolang het maar binnen het forum/WikiGTA blijft.

Reacties, fouten, opmerkingen, verbeteringen zijn allemaal welkom.

:Y

Bewerkt: door Zero-two
Link to comment
Delen op andere websites

Loopt naar de marker. En kiest een wapen uit. Ook kun je munitie of armor bijkopen. De armorkun je zien als een tweede health.

De armor kan je zien als een tweede health.

En ik mis hier ook dat over heel Vice City wapens liggen verspreid.

Shotgun

Dit is de veel gekende shotgun die er is. Het schiet 4 kogels tegelijk. Het lijkt veel op een jachtgeweer. En moet na elke schot herladen. Je kan het krijgen door een medewerker van de Ammu-nation te vermoorden. Tevens heeft dit wapen ook een grote reikwijdte.

M249

Dit is een M249. 1 Kogel is al genoeg om een ped te doden. Met een paar kogels kan hij voertuig vernietigen. Helicopters helaas niet omdat hij daar niet kan richten. Je zult dan ook makkelijk een vuurgevecht winnen met deze. Een typish heavy artillery wapen dus.



Shotgun. Ik vind die echt niet een grote reikwijdte hebben. Is eigenlijk alleen handig tegen groepen op korte afstand. Op langere afstand heb je 2 of zelfs meer kogels nodig en een hoop geluk.

M249. Helicopters moet Helikopters. ABN

En helikopters hangen nooit recht boven je. Je kan al schieten op het moment dat de helikopter op jou af komt. En ook vaak dat de helikopter schuin voor je hangt waardoor je ook gewoon kan schieten.

Voor de rest hele mooie Tut.

Link to comment
Delen op andere websites

Rinaldootje: Ik heb de foutjes verbeterd. Maar ik vind wel dat de shotgun een best wel grote reikwijdte heeft. Hij gaat dan misschien niet in 1 keer dood.

Voor de rest wil iedereen bedanken voor hun complimenten.

Link to comment
Delen op andere websites

Rinaldootje: Ik heb de foutjes verbeterd. Maar ik vind wel dat de shotgun een best wel grote reikwijdte heeft. Hij gaat dan misschien niet in 1 keer dood.

Voor de rest wil iedereen bedanken voor hun complimenten.

Alleen schiet de Normale Shotgun 3 kogels tegelijk, maar de mensen overleven het vaak.

De andere Shotgun's schieten 5 kogels tegelijk, 1 kogel kan een mens zijn leven kosten

P.S. Na een schot van een normale shotgun moet je gwn ff 1x schieten met een pistool, dan is het mens lekker dood 8)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Oh jeah! I'm the greatst!!!

Link to comment
Delen op andere websites

Rinaldootje: Ik heb de foutjes verbeterd. Maar ik vind wel dat de shotgun een best wel grote reikwijdte heeft. Hij gaat dan misschien niet in 1 keer dood.

Voor de rest wil iedereen bedanken voor hun complimenten.

Alleen schiet de Normale Shotgun 3 kogels tegelijk, maar de mensen overleven het vaak.

De andere Shotgun's schieten 5 kogels tegelijk, 1 kogel kan een mens zijn leven kosten

P.S. Na een schot van een normale shotgun moet je gwn ff 1x schieten met een pistool, dan is het mens lekker dood 8)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Oh jeah! I'm the greatst!!!

Helaas is dat niet zo, de normale shotgun schiet 4 kogels. Dat kun je makkelijk zien door bijvoorbeeld naar een muur te schieten. En wat de anderen betreft de S.P.A.S 12 kan heel snel achter elkaar schieten,daarom kan hij er maar 3 tegelijk schieten. En de andere juist meer omdat hij zo langzaam is met herladen. Ik zou zeggen elk nadeel heeft z'n voordeel. ;)

Bewerkt: door Zero-two
Link to comment
Delen op andere websites

Hele mooie tutorial , al vind ik het eerste bericht wat onnodig ? Iedereen weet al hoe je aan wapens komt ... En hoe je moet richten , weet ook iedereen al .... Maarheel goed gedaan ! :Y:tu:_O_

Het heet niet voor niets een ''Guide''. Maar bedankt voor jullie reacties. ^_^

Link to comment
Delen op andere websites

  • 8 maanden later...

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.
×
×
  • Create New...