Jump to content

Het gebruik van sarcasme


ikt

Sarcasme.  

64 leden hebben gestemd

  1. 1. Aanklikken wat van toepassing is.

    • Ik kan geen sarcasme herkennen.
      3
    • Ik kan het herkennen, maar ik gebruik het niet.
      4
    • Ik herken sarcasme en ik gebruik het ook.
      57


Recommended Posts

Hooi :)

Sarcasme, iets waarmee je je onvrede mee uitdrukt aan de hand van anders bedoelde teksten/zinnen. In plaats van overdreven negativiteit wordt dus overdreven positiviteit, of iets anders gebruikt. Een heel creatieve vorm van kritiek, indien het tegen zaken wordt gebruikt en niet tegen andere personen, omdat het dan kwetsend is. Iets wat je niet moet doen.

Jammer genoeg begrijpen veel mensen niet als iets sarcastisch wordt bedoeld of niet. Laatst werd ik downgemod op Tweakers.net, mensen reageren onbegrijpend dat ik positief sta over het afsluiten van het internet. En ik merk steeds meer op dat sarcastische opmerkingen overal verkeerd worden begrepen. Een zin als 'Och wat mooi, het gaat de hele week weer regenen!' wordt vaak gewoon letterlijk opgevat. Op internet gebeurt ook vaak zoiets.

Kunnen vele mensen nou geen sarcasme herkennen, of heeft de meerderheid van iedereen gewoon alleen maar de basisschool afgemaakt? Volgens mij heb je wel snel door dat iemand iets niet zo bedoelt als hij/zij iets heel erg overdreven zegt.

Ohja, vul ook even de poll in, eens kijken wat bezoekers hier iets van sarcasme bakken.

FYI: Niets in de bovenstaande tekst is sarcastisch bedoeld, op enkele voorbeelden erin dan na, maar dat kun je duidelijk zien.

Link to comment
Delen op andere websites

ik ben 12 wat is dit

Natuurlijk barst hier de sarcasme ervan af, maar toch behoort dit tot een perfect voorbeeld van de doelgroep: 'Ik weet wat sarcasme is, maar ik kan het voor geen meter gebruiken en zet mensen hierdoor op het foute been'. Dit soort gevallen wordt dus in 9/10 gevallen, zoals hierboven een mooi voorbeeld is, kwaad weggeveegd.

Zelf herken ik sarcasme en benut het ook veel, het geeft het altijd een grappige draai aan een tekst waardoor je bepaalde doelgroepen beter bereikt. Helaas zijn er wel mensen die sarcasme op de foute momenten toedienen. Bijv: Iemands moeder is overleden, die persoon is aan het uithuilen en net na dat die persoon die mededeling heeft meegedeeld, zegt iemand anders: 'Gelukkig maar, ik mocht haar toch niet' en dan lacht hij eerst even hardop, en zegt er daarna snel: 'grapje' achteraan, das een goed voorbeeld van een hele faudte manier van sarcasme.

Link to comment
Delen op andere websites

Is dit dan moeilijk te herkennen als sarcasme?

Artikel (doorlezen):

http://tweakers.net/nieuws/70210/xs4all-wijst-eis-van-brein-tot-blokkeren-the-pirate-bay-wederom-af.html

Mijn reactie:

http://tweakers.net/reacties.dsp?Action=Posting&ParentID=4225449

Het internet draagt ook bij aan het facilitatie van ongewenste informatie, zoals terrosten die elkaar kunnen e-mailen, kinderporno, illegale downloads en nog meer. Ik stel voor dat wij het hele netwerksysteem schrappen en teruggaan in de tijd, voordat nog meer schade wordt veroorzaakt. We kunnen ook de bron aanpakken, maar dat is minder leuk.

Bewerkt: door ikt
Link to comment
Delen op andere websites

ik ben 12 wat is dit

gtfo unfunny newfag

Mijnheer vergeet dat we niet op 4chan zitten. Daarnaast, rule 1 & 2.

Is dit weer sarcasme? Anders kwam mijn sarcastische reactie blijkbaar niet goed over. Daarnaast zie ik hier nergens rule 1 & 2 overtreden worden.

Zie hier ook weer de eerste problemen met sarcasme op internet ontstaan.

Bewerkt: door Flashingdemon666
Link to comment
Delen op andere websites

ik ben 12 wat is dit

Tja hoe moet ik dit nou uitleggen, ik gebruik het zelf heel veel maar kan het niet uitleggen :puh:

Als het bijvoorbeeld regent dan zeg je bijvoorbeeld; 'Yes regen, mijn favoriete weer, daar geniet ik altijd zo van', dan is dat sarcasme want je vind regen helemaal niet fijn.

Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.
×
×
  • Create New...