Jump to content

Liberty City


GTAKevin023

Recommended Posts

Hey,

Waarom komt Grand Theft Auto zo vaak voor in Liberty City? Met gta SA moet je er een keer naar toe in een missie, in gta VC zit Sonny Forelli vanuit Liberty City met Tommy aan de telefoon, Grand Theft Auto speelt zich voor in Liberty City. Gta III. En dan gta IV, TLAD, TBOGT en Chinatown Wars komen ook voor in Liberty City. Dan hebben we maar 3 gta's waar geen Liberty City in voorkomt. Gta London, gta 2, en Gta Vice City Stories. Nou weten we wel dat het hoofdkantoor in New York ligt maar zal dat alleen maar de reden zijn dat Liberty City (New York) zo vaak in de GTA's voorkomt terwijl Amerika zo groot land is. Waarom elke keer in Liberty City? Heeft het alleen met het hoofdkantoor van Rockstargames te maken of zit er nog iets achter?

Groetjes ikke.

Link to comment
Delen op andere websites

Daar is (tot zover ik weet) geen specifieke reden voor. Misschien omdat Liberty City de meeste welvaart heeft in het echte leven, maar het kan dus ook een totaal andere reden hebben. :puh:

Misschien vinden veel mensen het wel de leukste stad om in rond de lopen ofzo. :puh:

Link to comment
Delen op andere websites

In het III-era hebben de verschillende spellen een link met elkaar. Tommy Vercetti werkt in Liberty City voor de Forelli-gang, maar die sturen hem naar Vice City. Ook CJ heeft lange tijd in Liberty City gewoond en gewerkt. Hij wordt door Salvatore Leone, de vader van zijn werkgever in LC, naar LC gestuurd om wat zaken op orde te stellen.

De reden dat TLaD en TBoGT in Liberty City spelen, is natuurlijk omdat ze een uitbreiding zijn op GTA IV. Het zou een beetje raar zijn dat die spellen ineens in een andere stad spelen terwijl ze zo verweven zijn met GTA IV (Bovendien, in die korte tijd een volledig nieuwe stad genereren is natuurlijk gekkenwerk).

Liberty City/New York is natuurlijk een bruisende stad met een grote verscheidenheid, ik snap best dat het een grote bron van inspiratie is voor Rockstar. Ik geef toe dat er veel minder verwijzingen zijn naar de andere steden, mogelijk dat een volgende GTA zich weer eens ergens anders afspeelt?

Link to comment
Delen op andere websites

New York City (ofwel Liberty City) is toch wel de meeste perfecte stad om een goed verhaal op te bouwen, als je puur alleen kijkt naar de criminaliteit, misdaad, maffia en gangs en bendes. Een geschikte locatie om een verhaal aan te maken en personages te creëren, vooral vanwege de donkere en grauwe sfeer die er hangt. Eigenlijk de basis ingrediënten voor een GTA game.

Het Liberty City uit de IV-era zal ongetwijfeld ook een (kleinere) rol hebben in de aankomende GTA games. Nu hoop ik dat ze het rijtje aanhouden en een realistische Vice City in HD graphics gaan maken, maar ze kunnen natuurlijk ook een heel andere weg inslaan door een compleet onbekende/nieuwe stad te maken. Kortom, Liberty City is een machtige stad waar veel maffiafamilies en gewelddadige gangs en bendes heersen. Niet zo gek dus dat (bijna) elke GTA zich verwijst naar die stad.

Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.
×
×
  • Create New...