Jump to content

Kindersekstoerisme


MegaPilot

Recommended Posts

Filmpje met alle uitleg:

Petitie:

http://www.avaaz.org/en/wcst/?copy

Bekijk eerst het filmpje alstublieft alvorens u post. :)

Uw mening? Nou, het is wel duidelijk dat wetten moeten veranderen. Onder andere de aanpak van de onderzoekers: dit kan makkelijk gezien worden als uitlokking en een beetje advocaat veegt zo'n aanklacht meteen van tafel. En zelfs al wordt het niet van tafel gegooid, begin dit maar eens te bewijzen..Dat dit een moeilijke problematiek is staat in mijn ogen vast, maar dat is geen reden om er niets aan te doen. Het is zoals het filmpje zegt: als zij in twee maanden 1000 daders kunnen identificeren, kan een gespecialiseerde politie-eenheid er makkelijk 100 000 vangen.

Link to comment
Delen op andere websites

Goed streven natuurlijk; op het internet doen sommigen al snel dingen ondoordacht omdat ze er geen risico's inzien, of weten wat ze aanrichten. Schaart de wet cyber/webcamseks met kinderen onder 'grooming', en is dat überhaubt strafbaar? Nou ja, dit zal per land verschillen. Maar het is zeker goed dat ze er wat tegen doen, ook al kan Sweetie wel haar biezen pakken als dit filmpje populair wordt, want dan herkent iedereen haar meteen.

Link to comment
Delen op andere websites

Ik kan me bij dit soort dingen nooit voorstellen, dat dit vroeger niet gebeurde. Volgens mij lag het toen gewoon niet onder de loep of werd er niet over gesproken. Het doet er natuurlijk niet aan onder, dat het zielig is voor de kinderen. Maar ik vraag me af wat je bij landen in Afrika, of sommige Aziatische landen daartegen kan doen.

Link to comment
Delen op andere websites

Het is zeker een nobel streven, maar toen ik dit nieuws voor het eerst hoorde, had ik er een dubbel gevoel bij. Langs de ene kant is het uiteraard goed dat deze mensen gevat en eventueel veroordeeld kunnen worden. Langs de andere kant is het natuurlijk wel provoceren wat ze doen, met een virtueel 10-jarig meisje mensen hun hoofd dol maken. Zelfs al keur ik deze zaken absoluut niet goed.

Een paar dagen later na het overmaken van de dossiers via Interpol naar de betrokken landen kwam in de krant dat de mannen hier in België waarschijnlijk niet veroordeeld kunnen worden doordat het provoceren is. Dus sta ik niet alleen in deze dubbele mening.

De enige vooruitgang aan dit initiatief is dus dat er een zeer sterk signaal wordt gegeven: meer controle op dergelijke sites. Verder dan dat gaat het niet, omdat ik sommige landen, zoals hier in België, mensen niet veroordeeld kunnen worden. Ze worden juist zelf geprovoceerd door een 10-jarig meisje, wat een argument zou kunnen zijn als ze veroordeeld worden. Ik denk echter dat het wel goed zou zijn om mogelijke pedofielen op te sporen en in de gaten te houden. Zodra ze echt over de schreef gaan, kunnen ze gevat worden.

Het probleem blijft dan spijtig genoeg dat er eerst slachtoffers moeten vallen voordat er iets aan gedaan kan worden, dus een echte oplossing is dit niet. Er moeten dus andere maatregelen genomen worden, maar zoals gezegd in het filmpje is dit zeer moeilijker. Die pedofielen weten dat ze illegaal bezig zijn en je identiteit verbergen op het internet is een koud, en goedkoop, kunstje. Zolang ze geen persoonlijke gegevens geven, is het zeer moeilijk ze te vatten. 100% op te lossen lijkt dit probleem me dus niet, maar dat betekent niet dat het drastisch gereduceerd moet worden.

Link to comment
Delen op andere websites

Ik denk niet dat het aanpakken van pedoseksuelen, laat staan door middel van uitlokking, de manier is om het probleem te verminderen. Volgens mij kan dat enkel als het taboe rond pedofilie eindelijk eens doorbroken wordt en we meer begrip krijgen voor deze personen. Op die manier zorg je dat de drempel om hulp te zoeken als pedofiel minder hoog wordt, met hopelijk als gevolg dat meer pedofielen leren omgaan met hun seksualiteit.

Link to comment
Delen op andere websites

Ik hoop dat er wel meer op een preventieve waarde word gefocussed, want ik denk dat dat veel meer oplost. Het nadeel is wel, dat er meer tijd voor vrij moet komen. En tijd => geld en dat is zo'n beetje de grootste paradox, of beperking, bij het creeeren van een beleid.

Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.
×
×
  • Create New...