Jump to content
Joriz

Take-Two Interactive Software koopt 12 miljoen aandelen terug!


GTAGames.nl afbeelding
Het is weer tijd voor kort financieel nieuws. Deze keer geen jaarcijfers, maar een opmerkelijke andere stap die is genomen bij Take-Two Interactive, het moederbedrijf van Rockstar Games.
Investeringsmaatschappij Icahn Group kocht in januari 2010 namelijk voor circa 9 dollar per aandeel 11,3% van de aandelen van Take-Two op. Hierbij werden meteen de afspraken gemaakt dat Icahn Group drie mensen in het bestuur van Take-Two mocht hebben. Dit werd toen waarschijnlijk gedaan om extra kapitaal binnen te halen voor het maken van onder andere GTA5 en om de kans te verkleinen dan andere bedrijven zomaar Take-Two kunnen overnemen.
Als investeerder wil je natuurlijk ook geld terug zien. Take-Two heeft afgelopen maand met alleen al de verkoop van GTA5 meer dan één miljard omzet gemaakt. Wat denk je dus; de aandelen die Icahn Group had zijn verkocht voor maar liefst $17.38 per aandeel! Hiermee heeft Icahn Group dus binnen vier jaar tijd zijn geld weten te verdubbelen!
Natuurlijk is het voor ons GTA-fans wel belangrijk aan wie Icahn Group al die aandelen heeft verkocht. We willen de aandelen namelijk niet bij EA zien zodat Rockstar Games elk jaar weer hetzelfde spel uit moet poepen. Daarom goed nieuws: Alle 12 miljoen aandelen zijn opgekocht door Take-Two zelf. Hiermee heeft het bedrijf dus gelukkig meer zeggenschap over zichzelf. Ook de drie mensen van Icahn Group zijn nu uit het bestuur. Of al dit financiële nieuws nog wat uit gaat maken voor Rockstar Games is maar de vraag. Dan en Sam Houser (de oprichters van Rockstar Games) hebben namelijk altijd veel vrijheid en zeggenschap gehad over de door hun ontwikkelde spellen. Hopelijk zien we dus in 2014 GTA5 voor de PC verschijnen en een titel zoals Agent voor de nieuwe consoles.

Moraal van het verhaal is als je veel geld wilt verdienen moet je aandelen kopen! Ren dus naar de BAWSAQ om massaal aandelen in te kopen. Koop bijvoorbeeld de aandelen van Whiz Wireless. shiny.gif

Bron: Take-Two Interactive Software, Inc. Announces Repurchase of the 12.02 Million Shares Held By Icahn Group at Yesterday's Closing Price

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites


Recommended Posts

We willen de aandelen namelijk niet bij EA zien zodat Rockstar Games elk jaar weer hetzelfde spel uit moet poepen.

Prachtige en duidelijk zin. Go Take 2!

Zijn natuurlijk mooie cijfers bij T2, hadden we dan ook voorspeld enkele maanden terug(en zij ook)

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...