Jump to content

Le Tour de France 2015


Froodooo

Recommended Posts

  • Reacties 160
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

  • thebig

    54

  • KoningJesper

    43

  • MegaPilot

    36

  • Guardian1980

    6

Froome zou zelf al moeten falen om de Tour hier nog te verliezen. Hij heeft nu weer 4 man bij zich om Alpe d'Huez aan te vangen. Die mogen dan niet zo fris zitten, maar het is praktisch weer van nul beginnen voor Quintana.

Misschien kan hij nog de etappe winnen?

Link to comment
Delen op andere websites

Daarvoor is de voorsprong voorop iets te hoog vrees ik. Ik heb het gevoel dat Quintana zich niet 100% voor tourwinst gegeven heeft, maar eerder heeft gekeken naar zijn en Valverde's plaatsbehoud. Beetje jammer.

Godverdomme Quintana, ga je nu zitten aanvallen terwijl Froome Porte terug heeft? Ben je achterlijk ofzo? :7

PS: Ik neem alles wat ik over Valverde zei terug.

Bewerkt: door MegaPilot
Link to comment
Delen op andere websites

Froome mag zijn beide handjes kussen met ploegmaten als Porte en Poels (en in vorige etappes ook Thomas). Zonder deze twee wordt het hier nog verdomd spannend voor de gele trui. Quintana neemt nu een goede anderhalve minuut terug en komt dan op 1 minuut 12. En dan bedenk je toch dat het zo verdomd spijtig is dat Quintana tijd op domme manieren tijd is verloren in het begin van de Tour. Op Col de Saint Pierre Martin domineerde Froome en daar verliest Quintana 1 minuut 4. Echter is hij in Neeltje Jans domweg niet mee in de kopgroep, waar hij zomaar even 1 minuut 28 verliest. Vermijd je dat tijdsverlies en Quintana wint hier met 16 seconden voorsprong op Froome (eventuele invloed die dat op het verdere wedstrijdverloop in de Tour had gehad daar gelaten, al kan ik niet direct bedenken waar dat precies invloed had gehad).

Wel knap wat Quintana hier uiteindelijk uit zijn benen schudt. Zomaar weer even anderhalve minuut terug pakken. Dan moeten we concluderen dat deze Tour hier één rit en één kilometer te kort is voor de Colombiaan: is de rit van vandaag één kilometer langer, pakt hij misschien Pinot, de rit en de bollentrui. Is er nog een extra (berg)rit pakt hij misschien Froome. Nu moet hij helaas met niets van dat naar huis.

Link to comment
Delen op andere websites

Trots op onze Nederlanders! Hopelijk gaat het inderdaad door met kortere ritten en meer actie. Vind het op zich wel lachen om beetje te volgen, maar meer als teletekstsupporter. Duurt gewoon te lang en gebeurt te weinig imo.

Link to comment
Delen op andere websites

Ik ben nu met een half oog La Course ook aan het volgen. Het is eigenlijk gewoon spijtig dat ik er helemaal niets van ken: geen enkele ploeg en de namen zijn op één hand te tellen. Dat komt puur omdat het niet zoveel in de aandacht komt. Net omdat ik er niets van ken, is het ook een stuk minder te genieten. Bovendien ligt het echt spekglad op de Champs-Élysées en dat veroorzaakt veel valpartijen, wat het normale koersverloop helemaal in het honderd laat lopen. Gaan we straks ook nog mogen op letten bij de mannen.

Ik vond die avondrit van vorig jaar trouwens heel geslaagd. Het geeft echt een totaal andere sfeer en dat vond ik prachtig passen bij het einde van de Tour. Om dan nog maar te zwijgen van die prachtige setting.

Ondertussen zijn ze aangekomen. Anna van der Breggen eerste, net daarna Jolien D'Hoore. van der Breggen vertrek op zo'n ronde van het einde op een solootje en ondanks dat ze nooit meer dan 15 seconden pakt en op de meet misschien maar 5 seconden overhoudt, weet ze het peloton voor te blijven. D'Hoore wint dan de spurt in het peloton. Voorlopig blijft het dus nog 100% Nederlanders dat La Course wint. Al heeft België hier ook wel een mooi resultaat, uiteraard.

Over een uurtje beginnen de mannen eraan. Het enige wat Froompie nog van de gele trui kan houden is een slippertje op de kasseien. En gezien de staat waarin de Champs-Élysées nu in verkeert, zou het me eerder verbazen dat er niet gevallen gaat worden. Ik supporter alleszins voor Greipel.

Bewerkt: door thebig
Link to comment
Delen op andere websites

Zolang Sagan maar wint is het allemaal oké voor mij. :)

Edit: Superstrijdlust naar Bardet. Dat het een Fransman is, is zeker toeval? :7 Had 'm toch eerder aan Sagan gegeven, 5 2de plaatsen alsjeblief zeg..

Bewerkt: door MegaPilot
Link to comment
Delen op andere websites

Zolang Sagan maar wint is het allemaal oké voor mij. :)

Edit: Superstrijdlust naar Bardet. Dat het een Fransman is, is zeker toeval? :7 Had 'm toch eerder aan Sagan gegeven, 5 2de plaatsen alsjeblief zeg..

Wat verwacht van die enorm chauvinistische organisatie :7

Link to comment
Delen op andere websites

Tijdsverschillen worden blijkbaar opgemeten aan de eerste ronde. De Tour eindigt dus 70 km vroeger.

Bardet die superstrijdlust krijgt emo.gif Wat een grap. Een mislukte klassementsrijder die even 2 à 3 etappes in de Alpen aanvalt en voor de rest in een hoekje zit te huilen dat hij het niet even goed kon doen als vorig jaar.

Zo, ze zijn aan de eerste ronde begonnen. Stap maar van je fiets, Froome. Die tijd telt toch niet meer.

Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.

×
×
  • Create New...