Jump to content

Leslie Benzies klaagt R* aan


G-Rex
 Share

Recommended Posts

Leslie Benzies, voormalig CEO van Rockstar North en een van de belangrijkste personen achter de GTA-serie, heeft zijn voormalig werkgever aangeklaagd voor het gigantische bedrag van $ 150.000.000.

Benzies is van mening recht te hebben op dit bedrag als gevolg van een clausule in zijn contract, dat stelt dat hij een gedeelte van de winst krijgt van de games waarbij hij betrokken is. Dit bedrag heeft hij echter nooit ontvangen van Rockstar en moederbedrijf Take-Two Interactive en volgens Benzies is dit het gevolg van acties van de twee bedrijven en de gebroeders Houser om hem eruit te werken. Of zoals Christopher Bakes, Benzies' advocaat, het verwoordt:

''Terwijl hij met verlof was, ontdekte de heer Benzies talloze misleidingen aan de zijde van Take-Two, Rockstar, Rockstar North Ltd, Sam Houser en Dan Houser, die er op uit waren om hem uit het bedrijf te werken en zo zijn gedeelte van de royalties te ontnemen, gebaseerd op arbitraire acties van het bedrijf zijn Royalty Allocation Committee, die mogelijk wel of niet daadwerkelijk bij elkaar is gekomen.''

Zoals meestal blijkt het verhaal ingewikkelder in elkaar te zitten dan in eerste instantie blijkt. In januari 2015 liet Strauss Zelnick, CEO van Take-Two, namelijk aan investeerders weten dat Benzies zelf heeft besloten niet terug te keren naar Rockstar. Benzies betwist dit echter en stelt dat hij op 1 april 2015, na zes maanden verlof, terugkeerde om te ontdekken dat zijn toegangskaart tot het gebouw niet meer werkte.

Op bovenstaande nieuws hebben Rockstar en Take-Two gereageerd door Benzies aan te klagen voor contractbreuk. Take-Two beweert ook in deze aanklacht dat Benzies zelf heeft besloten ontslag te nemen zonder opgave van reden. Volgens zijn overeenkomst zou hij daarom geen recht meer hebben op royalties. In de aanklacht staat tevens het volgende:

''Ondanks dit eist Benzies nog altijd royalties van tijdens en na de periode dat hij werkzaam was. De partijen hebben zonder succes geprobeerd deze kwestie op te lossen via bemiddeling en zoeken nu juridische verheldering om dit op te lossen.''

Aan de hand van de aanklachten van Benzies en Take-Two heeft Polygon contact gezocht met een contactpersoon binnen Rockstar, die er zijne van de te zeggen had. ''Leslie Benzies was vele jaren een gewaardeerde werknemer van ons bedrijf,'' aldus de woordvoerder. ''Helaas zijn de gebeurtenissen die geresulteerd hebben in zijn vertrek het gevolg van zijn eigen problemen met zijn functioneren en gedrag. Ondanks onze herhaalde inspanningen om deze kwestie netjes op te lossen, zowel voor als na zijn vertrek, heeft Leslie ervoor gekozen om een andere route nemen in een poging om zijn contract, waar hij meerdere keren mee ingestemd heeft, te omzeilen.

Zijn beweringen zijn volledig onwaar en in vele instanties volslagen absurd en we zijn ervan overtuigd dat dit ons voordeel beslecht zal worden. Een van onze kernwaardes sinds het ontstaan van Rockstar is het concept van ''het team''. Het is zeer terugstellend en compleet verkeerd van Leslie om persoonlijk met de eer te strijken van iets wat altijd een enorme inspanning is geweest van het gehele Rockstar-team, die nog altijd hard werken om de meest diepgaande entertainment ervaringen te bieden aan onze fans.''

De aanklacht die Take-Two heeft ingediend tegen Benzies is openbaar gemaakt en hieronder te vinden.

Bron: http://www.gamequart...-miljoen-dollar

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...