Jump to content
Bassieboy35

De evolutie van Grand Theft Auto


Wij GTA-fans kunnen natuurlijk altijd alles over GTA opzoeken op onze Wikipedia voor GTA, WikiGTA, maar soms is het ook wel eens leuk om een verhaal over GTA verteld te krijgen. Een regelrechte hit was natuurlijk de documentaire van

, verteld door zware stem van Steve Petitt. Deze documentaire stamt uit 2013 voordat GTA V uitkwam, maar is nog zeker het kijken waard. Er zijn op YouTube genoeg van dit soort 'documentaires' over de GTA geschiedenis te vinden, maar velen laten enkel wat beeldmateriaal zien. Vorige week kwam er wederom een documentaire uit die wel noemenswaardig was in mijn ogen. Een deel dat wordt verteld is voor jou misschien bekend of zit ook in andere documentaires. Waar die van GamerSpawn veel op inhoud en problemen richt, richt die van gameranx zich iets meer op inspiratie en games uit hetzelfde tijdperk. Ook belicht het de grootte van de spelserie.Bron:

Share this post


Link to post
Share on other sites


Recommended Posts

Op zich wel leuk om te kijken, maar dat is elk overzicht dat in de loop der jaren is gemaakt. Vernieuwend is het zeker niet, en waar vele andere overzichten de Stories in het geheel niet noemen, gaat dit overzicht daarin lekker mee.

@ NicolaB: Als je het nog niet gedaan hebt, moet je Jacked eens lezen. Weliswaar geen Rockstar uitgave, maar wel met heel veel achtergrondinfo. En zeker vermakelijk om te lezen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ NicolaB: Als je het nog niet gedaan hebt, moet je Jacked eens lezen. Weliswaar geen Rockstar uitgave, maar wel met heel veel achtergrondinfo. En zeker vermakelijk om te lezen.

Tnx, lijkt me interessant :tu:

Is dat niet dat boek wat ook in GTAForum pret-pakketten zat? If so, dan heeft Spacy een exemplaar die ik mooi kan belezen :puh:

Edited by NicolaB

Share this post


Link to post
Share on other sites

Een wat late reactie maar ik had deze video nog niet gezien, nu wel. Het is een goeie narrator, maar really... Deze kennis hebben wij ook allemaal, en daar bovenop dat wij een veel meer in depth verhaal kunnen brengen, wat natuurlijk veel interessanter is. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hebben we die tot nu toe niet iedere keer gehad? Ik ging bewust aan boord van het schip "GTAfanaat" vanaf GTA2, omdat vanaf die game de vooruitgang ten opzichte vancde voorgaande te zien was, en je dan toch gaat fantaseren "wat kan er allemaal nog meer?" Vanaf GTA2 wacht ik met smart op de volgende, en keer op keer is het een ware punica-oase gebleken.

De conclusie daarbij in de video is dat nu met GTA V Rockstar "eindelijk alles goed heeft gedaan", daar ben ik het echt niet mee eens. Dat is zogeheten perceptie achteraf. Wij fans hebben bij iedere game de game ervaren als een enorme stap van verandering, waarbij de ene de verandering juist wel kan waarderen en de ander weer minder. Iedereen heeft zijn voorkeuren, en op de simpele wijze hopen wij steeds weer dat een volgende GTA alles bevat van de voorgaande - en meer. Bij IV waren er kritische teleurgestelde fans, bij V ook. Wat hij stelt over V gaat wellicht op voor de eigenschappen die hij opsomt, maar er zijn er nog zoveel meer die we hier op het forum hebben besproken waarvoor dat niet geldt.

Om als voorbeeld vanuit mijzelf aan te halen, (zie ook de wiki pagina over "Te betreden gebouwen in IV", was ik samen met een select gezelschap de bron van) ik was helemaal bananas dat er in IV zoveel deuren open konden zonder laadschermen, omdat juist dat element voor mij een open world rpg juist af maakt. In IV zaten er meer dan honderd ingepropt, en in V? :erm: Ik beleef daarmee de game gewoon als minder realistisch, ook al hebben ze hun best gedaan op safehouses in de single- en multiplayer. Ook al heb ik ze allebei als mega vet ervaren.

Ik verwacht van de volgende GTA vooral gewoon de elementen die statisch zijn, die altijd terugkomen, en waarom ik de gamereeks zo awesome vind: een nieuwe vrije omgeving om te verkennen, een rete-sterk filmisch verhaal met heerlijk maatschappij-kritische kantjes. Alle andere crap er omheen is leuk meegenomen maar voor mij minder relevant. Het enige waar mijn hartje stiekem op hoopt is dat het stikt van de interieurs, maar dat verklapte ik al met het voorbeeld wat ik gaf. :puh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik sluit me helemaal aan wat er al gezegd is,

elke nieuwe gta heeft iets gaafs maar toch ook weer min punten omdat ze in mijn ogen belangrijke punten schrappen.

Wensen GTA 6:

In zoveel mogelijk gebouwen

Sfeer van Vice City

Casino's waar je kan gokken en kan overvallen

Leuke mini games zoals bowlen golf

Pretpark waar je in dingen kan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...