Jump to content
PrioX

Meer auto's, vechtstijlen, en meer; wat onze volgers in GTA 6 willen zien


Wat moet Rockstar Games toevoegen aan GTA 6 om het voor jou een perfect spel te maken? Dat was de vraag die GTAGames.nl een tijdje geleden op Facebook aan haar volgers vroeg. Deze vraag werd enthousiast beantwoord door tal van volgers, en daar zijn dan ook leuke antwoorden op gekomen. Een top 5 van de meest voorkomende antwoorden leek ons wel een leuk idee. 

 

#5 - Meer vechtstijlengallery_1_4_182709.jpg

Ah, wie ziet CJ nog een pirouette draaien en tegelijkertijd iemand een trap verkopen? Meerdere vechtstijlen leren was een optie in GTA San Andreas. CJ kon in de verschillende steden een sportschool binnenlopen en leren boxen, thaiboksen en kungfu. Sinds GTA San Andreas kunnen de hoofdpersonage geen nieuwe vechtstijlen meer leren, en zijn de vechtanimaties altijd hetzelfde. Het zou voor de afwisseling dus leuk zijn mochten meerdere vechtstijlen terugkeren. Het geeft de spelers meer zeggenschap over hoe hun personage een vuistgevecht ingaat. 

 

#4 - Kortere laadtijden

Je start GTA V op en kijkt vervolgens vijf minuten naar een laadscherm, zo lang dat de artworks zich moeten herhalen. Nee, GTA V is niet de snelste als het op laden aankomt, en dan hebben we het nog niet eens over GTA Online waarbij je soms minuten lang in de wolken hangt om vervolgens een connectie error in je beeld te krijgen. Dat GTA 6 verbeterde laadtijden moet krijgen daar zijn we het allemaal over eens. En als je dan toch moet wachten laat ons een leuk muziekje opzetten zodat het in ieder geval niet nog saaier is om te wachten. 

 

gallery_1_51_498248.jpg#3 - Meer betreedbare gebouwen

GTA kent grote steden. Maar toch zijn het aantal gebouwen waar je zo naar binnen kunt lopen beperkt. Uiteraard zal hier een technische reden achter zitten. Maar hoe gaaf zou het zijn om in de meeste gebouwen naar binnen te wandelen. In GTA IV waren er al aardig veel gebouwen waar je binnen kon komen, en dit leverende spannende schietpartijen met de politie op. Wie heeft er bijvoorbeeld nooit de politie de toegang tot het ziekenhuis geweigerd? Als er meer gebouwen toegankelijk zijn moet hier ook iets in te vinden zijn. Wat dacht je van bijvoorbeeld spullen om te plunderen of bewoners die allemaal anders op je aanwezigheid reageren. Red Dead Redemption 2 heeft al veel van dit soort elementen, en wie weet krijgt GTA 6 dit ook wel! 

 

 

 

#2 - Echte automerken

Veel volgers hebben gewenst dat GTA 6 echte automerken bevat, denk aan Ferrari en Bugatti. En hoewel dit super gaaf zou zijn, is de kans erg klein dat dit daadwerkelijk gaat gebeuren. Grand Theft Auto maakt al sinds de eerste delen gebruik van fictieve automerken die vaak een parodie zijn op bestaande merken. Neem bijvoorbeeld Pegassi welke duidelijk een parodie is op Lamborghini, en Vapid op Ford. Deze fictieve automerken dragen bij aan het GTA-universum dat Rockstar Games door de jaren heen heeft opgebouwd met fictieve merken. Maar wij delen het idee dat het super gaaf zou zijn mocht het hoofdpersonage van GTA 6 in de nieuwste Bugatti Chiron Pur Sport komt aanrijden. We kunnen het alleen maar hopen!

 

gallery_1_164_688484.jpg

 

#1 - De kleine details... 

Rockstar Games staat bekend om de details in de spellen. Neem nou bijvoorbeeld het laatste spel, Red Dead Redemption 2, het zit er letterlijk helemaal mee vol. Kleine momenten zoals het moeten zitten in de gevangenis na een arrestatie geeft net dat kleine beetje extra. Nog meer voorbeelden die door onze volgers genoemd zijn: 

  • Het kunnen openen van de kofferbak en motorkap van je auto
  • De mogelijkheid om overal te zitten, denk aan bankjes op straat
  • De optie om je knipperlichten te gebruiken 
  • Meer variantie in de omgevingen, zoals bossen, sneeuwgebieden en bergen
  • en nog veel meer kleine details...

Het is bizar om te realiseren dat GTA V later dit jaar al zeven jaar oud is. Het is dus hoogtijd voor GTA 6. Wij hopen dan ook op een snelle teaser en aankondiging. Voor nu is het dus nog even dromen... 

 

Laat ons vooral nog veel meer wensen voor GTA 6 horen, en wie weet volgt er nog een top 5! 

Share this post


Link to post
Share on other sites


Recommended Posts

Ja, interessante wensen. 

 

Ik verwacht dat R* (en andere bedrijven) komende tijd niets groots doen of aankondigen. Hopelijk wordt deze herfst wel eindelijk wat bekend over GTA6.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik hoop stiekem op een vrouwelijk speelbaar hoofdpersonage. De speelbare karakters in Rockstar's games zijn tot nu altijd mannelijk geweest maar o.a. RDR2 heeft aangetoond dat sommige vrouwen wel degelijk hun mannetje kunnen staan (pardon de woordspeling).

Share this post


Link to post
Share on other sites

9 uur geleden, PrioX zei:
  • Het kunnen openen van de kofferbak en motorkap van je auto 

Is toch al mogelijk?

 

Meer activiteiten in freemode zouden wel tof zijn. Het voelt toch wat leeg aan ondanks de arcades/nightclubs/het casino. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Op 15-3-2020 om 20:41, Niked zei:
Op 15-3-2020 om 11:29, PrioX zei:
  • Het kunnen openen van de kofferbak en motorkap van je auto 

Is toch al mogelijk?

In GTA Online is dit inderdaad mogelijk met het interactie menu. Maar ik denk dat men het zelf wilt kunnen doen door naar de kofferbak/motorkap te lopen en een animatie in gang te zetten. 

 

Voor GTA 6 hoop ik vooral op een diverse map. De wereld van Red Dead Redemption 2 vind ik zo mooi dat ik alleen maar kan hopen dat GTA 6 ook een grote map heeft met veel natuur. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

In de meeste games van Rockstar kun je zien welke dag het is, maar ik heb nooit begrepen waarom en vind het spijtig dat ze daar verder niks mee doen. Het zou wel cool zijn als winkels bijvoorbeeld sluiten op zondag, of dat opdrachtgevers enkel op bepaalde dagen beschikbaar zijn.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...