Jump to content

24 Season 5


Yohan

Recommended Posts

Anders dan normaal te posten als de serie al is uitgezonden, besloot ik jullie ruim van te voren te waarschuwen... De klok gaat weer tikken... 24 is BACK!

Het is bijna niet te geloven maar nadat Jack al 4 lange dagen heeft gehad...

Begint Zaterdag dan toch echt nog een dag, Dag 5...

24

29244.jpg

Over 24:

24 is een thriller van Joel Surnow en Robert Cochran (bekend van Nikita). Deze serie toonde als eerste televisieserie de gebeurtenissen in "real-time"; de gebeurtenissen in de serie duren net zo lang als in het echt (één seizoen is 24 uur, en bestaat uit 24 afleveringen van - 42 minuten zuivere speeltijd).

Er zijn geen flashbacks, maar aan het begin van iedere nieuwe aflevering wordt nog wel kort getoond wat er in de vorige afleveringen is gebeurd. Omdat de serie in de VS rekening hield met de reclames (de gebeurtenissen gingen als het ware tijdens de reclame gewoon door), is één aflevering 42 minuten.

Omdat de gebeurtenissen in real-time getoond worden, gebeuren er soms cruciale dingen op hetzelfde moment. Om dit op te lossen, is er gekozen om dan gebruik te maken van de techniek "split-screen", waarbij meerdere gebeurtenissen in verschillende frames op het scherm getoond worden. Deze techniek wordt echter soms ook gebruikt om één bepaalde gebeurtenis van verschillende punten te laten zien.

-------

Het Plot tussen spoiler tags geplaatst voor mensen die echt niks veraden willen hebben

Het vijfde seizoen opent met ex-president David Palmer die doodgeschoten wordt in zijn hotelkamer. Kort hierna sterft Michelle ook in een bomaanslag, Tony is zwaar gewond (en wordt later gedood tijdens een mislukte wraakpoging). De slechteriken schuiven de schuld op Jack Bauer, die zijn onschuld moet bewijzen.[/font]

---------------------

24 Seizoen 5 is in Amerika het best bekeken seizoen van 24.

En dat is ook niet zo vreemd, net wanneer je denkt dat een nieuw seizoen "24" je niet meer zal weten te boeien, Zorgen goed geschreven plot twists voor het uitermate sterke tegendeel.

Zelf heb ik Season 5 al gezien, en voor al die Bauer (uuh Jack Bauer dus ;) ) fans onder ons, ik raad jullie aan om weer te kijken!

Season 6:

Begint in Januari weer in de States!

---------------------

Uitzendtijden

Za 23-09, 20:30 uur, RTL 5

Za 23-09, 21:25 uur, RTL 5

Zo 24-09. -- -- uur, RTL 7

Zondag komt er nog bij te staan!

Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.
×
×
  • Create New...