Jump to content

Regels


Dutchy3010

Recommended Posts

Het tutorial forum is simpelweg "the place to be" als je wilt leren modden, alles staat netjes op een rijtje. Elke tutorial die te maken heeft met modding staan in dit subforum. Om alles netjes en overzichtelijk te houden, zijn er natuurlijk wel een aantal regeltjes waar je je aan moet houden:

 • Alleen een topic openen als je een nieuwe tutorial wilt posten. Topics waarin vragen worden gesteld horen hier niet thuis. Je moet dan in andere delen van dit forum zijn:

  [*]Je mag reageren op de andere tutorials, maar dan alleen met vragen. Complimenten e.d. mag als de tutorial net nieuw is, maar een compliment na 2 jaar is natuurlijk niet toegestaan (en valt onder bumpen).

  [*]Wanneer je een topic opent, zet dan tags voor de topictitel, in de vorm van: [a|b]. Hierover volgt later in dit bericht meer info.

  [*]Wanneer je een topic opent, zet dan in de ondertitel duidelijk voor welk programma het is (bv. 3D Studio Max of Missionbuilder).

De Tags

In elke topictitel moet een Tag staan in de vorm van [A|B].

 • A: Hier moet de GTA staan waarvoor je de tutorial schrijft. Bijvoorbeeld: GTA VC, GTA SA ,GTA IV. Bij een modelling-tutorial waarbij het niet uitmaakt welke GTA het is, mag A leeg worden gelaten.
 • B: Hier moet staan voor welke soort modding de tutorial is. De meest voorkomende categorieën zijn: MODEL (modelling), SCM (scm-scripting), TEX (Texturing), MAP (Mapping), Ov (Overige). Natuurlijk is het toegestaan om een ander afkorting erbij te plaatsen als hiermee de duidelijkheid van de tutorial verhoogt wordt.
 • Wanneer je een topic hebt waarbij een reactietopic noodzakelijk is, is de volledige tag van het reactietopic: [REACTIE].

De tutorials die geplaatst zijn voordat het tutorial forum kwam, zijn door de crew al voorzien van een Tag en staat het programma in de ondertitel. Uiteraard kan je dat als voorbeeld nemen wanneer je een nieuwe tutorial wilt plaatsen.

Afbeeldingen

Wanneer je afbeeldingen in je tutorial gebruik, probeer deze ergens te uploaden waarbij ze niet snel verwijderd zullen worden. Bij gebruik van vele externe hostingsites worden de afbeeldingen na verloop van tijd (jaren) verwijderd.

Het doel voor deze verandering, om alle tutorials bij elkaar te zetten, is simpel: we willen meer mensen op deze manier motiveren om aan het modden te gaan. Uit ervaring zeg ik dat de modding-community een hele hechte en gezellige community is, die allemaal een gezamenlijke hobby hebben: modding. Of dat nou Modellen of SCM-scripten is, dat maakt niet uit. Bij deze nodig ik alle leden van GTAForum.nl uit, om deel te nemen aan de (meer dan) 100 tutorials die je op dit forum kunt bieden. Join the club!

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...