Jump to content

Bedreigingen om proef oerknal


DenkaanHenk

Recommended Posts

Ontopic, dus via deze manier willen ze kijken of de 'oerknal' wel onze aarde gemaakt/gecreëerd heeft?

Oa. Maar er is niet echt een "doel" ze weten natuurlijk ook niet wat ze ontdekken, maar dat ze wat ontdekken is vrij zeker.

Maar graag willen ze inderdaad wat over de oerknal, het onstaan van het helaal (dus de oerknal), zwaartekracht etc. leren.

Link to comment
Delen op andere websites

  • Reacties 102
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

  • Robin2130

    6

  • Mania-92

    6

  • ikt

    6

  • Bierbuikje

    5

Wist je dat iemand door die dingen die in Privé enzo staan een jongejte/meisje zelfmoord heeft gepleed :duh:

Ik snap die zin niet :7

Maar het was al bekend dat een Meisje/vrouw zelfmoord had gepleegt omdat ze bang was dat ze ging sterven door een groot zwart gat ofzo die door deze experiment zou worden gecreëerd.

Link to comment
Delen op andere websites

Ze gaat hoe dan ook dood (Mocht dat zwarte gat gebeuren), dus ik snap haar zelfmoord ook niet echt...

Misschien was ze bang als ze in een zwart gat zou belanden, dat ze pijn zou krijgen ofzo, en dat ze daarom ( een pijnloze) zelfmoord had gekozen.

Link to comment
Delen op andere websites

Ze was gwn gestoord, iedereen rustig leven en alleen zij maakt zich zo erg druk dat ze dood gaat.

Daar ben ik het wel erg mee eens. Ze kon toch gewoon door gaan met haar leven en als er een Zwart Gat komt kon ze zichzelf nog afmaken

Link to comment
Delen op andere websites

Ze gaat hoe dan ook dood (Mocht dat zwarte gat gebeuren), dus ik snap haar zelfmoord ook niet echt...

Misschien was ze bang als ze in een zwart gat zou belanden, dat ze pijn zou krijgen ofzo, en dat ze daarom ( een pijnloze) zelfmoord had gekozen.

Ja bedankt voor de duidelijker info :puh:

dat bedoelde ik inderdaad :Y

Link to comment
Delen op andere websites

!!!ZOMG!!!WERE STILL ALIVE!!!!OMG!!!
Het schijnt dat ze nog meer gaan doen, zeg niet dat het zo is .

Ik hoop het toch niet he'? Want op 1 moment loopt het wel verkeerd en dan is het over .

Maarja op wetenschappelijk gebied moet je risico's nemen .

Bewerkt: door Robin B
Link to comment
Delen op andere websites

Nieuws over dat deeltjesversneller:

Hackers hebben begin vorige week ingebroken in een computernetwerk van de nieuwe deeltjesversneller van het Europees Centrum voor Deeltjesonderzoek (CERN). De hackers waren één stap verwijderd van een controlesysteem, zegt een 'insider' tegen de Britse krant The Telegraph. CERN zelf heeft echter laten weten dat de aanval tamelijk onschuldig was.

De hackers richtten hun pijlen op het computersysteem van het Compact Muon Solenoid (CMS) Experiment, een van de enorme detectoren die data analyseren gedurende protonenbotsingen in de deeltjesversneller. Ze hebben enkel een monitoringsysteem aangevallen. Daarbij lieten ze een half dozijn bestanden achter en raakte een CERN-bestand beschadigd.

Website gehackt

Tevens werd de website Cmsmon.cern.ch, bedoeld om analysedata te tonen, overgenomen. De hackers toonden er een boodschap met de titel "GST: Greek Security Team". De tekst bespot de wetenschappers verbonden aan CERN en sluit af met de waarschuwing: "We are 2600--don't mess with us" (sic). Als gevolg van de aanval is de website niet meer toegankelijk voor het publiek.

De vraag is nu hoeveel dreiging er achter deze aanval zat. Was er daadwerkelijk een kans dat de hackers controle konden krijgen over de gigantische CMS-detector? Volgens de anonieme bron die The Telegraph citeert, waren de hackers "één stap" van het controlesysteem van de CMS-generator vandaan. Indien zij waren doorgedrongen tot een tweede computernetwerk, hadden zij delen van het gevaarte kunnen uitschakelen, zegt deze insider.

Onschuldig

Maar volgens CERN was de aanval tamelijk onschuldig. "Het was een [website] defacement, meer niet, aldus een woordvoerder tegen Times Online. "En er is geen schade aan het experiment of zijn computernetwerk." Ook andere betrokkenen ontkennen stellig dat de hackers zo dicht zijn genaderd tot controle over het experiment als in The Telegraph wordt beweerd.

De hackers zelf meldden in hun boodschap dat ze het exeriment niet willen verstoren maar slechts als doel hadden om gaten in de beveiliging aan te tonen.

Higgs-deeltje

De Large Hadron Collider (LHC) is de grootste en sterkste deeltjesversneller ter wereld, gebouwd op de locatie van CERN in het Zwitserse Genève. Het is een enorm circuit met een lengte van 27 kilometer. Onder grote internationale belangstelling is er woensdag de eerste deeltjesbundel overheen gestuurd.

Wetenschappers willen de LHC gebruiken om theorieën in de deeltjesfysica te onderzoeken, zoals over het bestaan van het Higgs-deeltje.

Van erg goede beveiliging is dus geen sprake :7

Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.

×
×
  • Create New...