Jump to content
  • Sign Up

Eregalerij

Dank!

In 2003 had je nog helemaal geen Facebook, Twitter en WhatsApp. Echter was ik toen wel al bezig met het online zetten van GTAGames.nl. GTAGames.nl was 10 jaar terug nog heel klein, maar groeide dankzij de hulp van enkele zeer aanwezige en bijzondere leden uit tot één van de grootste Grand Theft Auto-communities ter wereld.

Deze website gaat natuurlijk niet over mij en daarnaast had ik het nooit alleen aangekund. Zonder community en leden ben je als GTA-fansite nergens. Daarom wil ik natuurlijk iedereen bedanken die in de afgelopen jaren heeft meegeholpen. Tevens wil ik hierbij wat specifieke leden extra in het zonnetje zetten. Zonder deze speciale Ereleden was GTAGames.nl nooit geworden wat het was en nog altijd is.


Joriz - Oktober 2013


PS. Klik op een erelid voor zijn/haar biografie.

Eclipse

Was ooit: Globale Moderator WikiGTA-medewerker 1 award
Eclipse registreerde zich op 18 juni 2004 op GTAForum.nl, en werd één van de grootste Nederlandse modders ooit. Hij was meteen actief in de Modding Fora, waar hij al snel de persoon werd die anderen hielp. In juli werd hij daar Moderator, en in september werd hij gepromoveerd naar Globale Moderator. Die functie bekleedde hij tot februari 2005, waarna hij nog een jaar doorging als Modding Fora-Moderator.

In maart 2005 begon hij samen met anderen de 'total conversion modification' Grand Tani Islands. Een halfjaar later werd de eerste versie uitgebracht voor San Andreas, waarna het werd samengevoegd met het grotere en internationaal bekendere Myriad Islands.

Een ander modding-project waar Eclipse aan meewerkte prijkt nog steeds boven GTI in de lijst met populairste downloads: GTA N00bmode V2.0. Hiermee krijgt de speler de beschikking over een 'God mode' in San Andreas, waardoor de speler bijvoorbeeld op elk moment een voertuig kan laten spawnen of oneindig veel geld kan krijgen.

Naast het zetten van Nederland op de internationale modding-kaart hielp hij met het opzetten van WikiGTA, waar hij zich vooral bezighield met de missies van San Andreas. Veel van Eclipse's modding-kennis is nog altijd te vinden op WikiGTA, en in het Modding Tutorials-forum.

Ewoud

Was ooit: Globale Moderator WikiGTA-crew
Ewoud registreerde zich op 10 november 2004 op GTAForum.nl. Na een naamswijziging stond hij ook enige tijd bekend als Exabyte, waarna hij weer terugging naar de naam Ewoud, de naam waaronder de meesten hem gekend zullen hebben. Ewoud was vooral actief in de hoogtijdagen van GTA San Andreas, en had de eer om vanaf 20 juni 2005 de Moderator te zijn van de San Andreas-fora. Samen met Mazzeltje werd hij twee maanden later, op 15 augustus 2005, Globale Moderator. Die functie heeft hij uitgevoerd tot het moment dat hij stopte als crewlid, 23 mei 2006.

In die relatief korte tijd als crewlid heeft Ewoud wel aan de basis gestaan van hoe we GTAGames tegenwoordig kennen. Zo was hij één van de mede-oprichters van WikiGTA. Hij was ook degene die voorstelde om die walkthrough op de tweede verjaardag van GTAGames bekend te maken, en één van de personen achter het mysterieuze forumlid Jim.

Daarnaast stond Ewoud met zijn Club Elmo, een topic in het Superleden Forum, mede aan de basis van het Gangs & Corporations-systeem zoals we dat nu kennen. Zo heeft Ewoud in de twee jaar waarin hij zeer actief was op GTAGames en GTAForum veel betekend voor de website.

GTA-Sheep

Was ooit: Administrator WikiGTA-crew 6 awards
GTA-Sheep registreerde zich op 16 augustus 2005 op GTAForum.nl, en maakte daarna razendsnel carrière. In nog geen 2 maanden was hij opgeklommen tot Megalid, waarna hij in december 2005 de grote winnaar werd bij de eerste editie van de Forum Awards: GTA-Sheep sleepte maar liefst 5 Awards in de wacht, wat mede aanleiding was voor de crew om hem te promoveren tot Globale Moderator.

Die functie bekleedde hij ruim tweeënhalf jaar met verve, en op 26 augustus 2008 werd hij samen met de andere toenmalige Globale Moderators gepromoveerd naar Administrator. Vier jaar later, in september 2012, nam hij afscheid als crewlid. In zijn tijd binnen de crew was hij niet alleen een gewaardeerd crewlid, ook op WikiGTA was hij zeer actief. Zo zijn veel screenshots en beschrijvingen in het San Andreas-gedeelte van de walkthrough van zijn hand, maar ook tal van andere pagina's zijn mede dankzij hem tot stand gekomen. Na zijn afscheid als crewlid bleef hij redelijk actief, zowel op het forum als op WikiGTA.

Het forumschaap was altijd positief aanwezig op GTAForum, en was dan ook met veel forumleden goed bevriend. Iedereen kon bij hem terecht, over forumzaken en over allerlei andere dingen: GTA-Sheep stond voor iedereen klaar.

Hanneswasco

Was ooit: Globale Moderator WikiGTA-medewerker 6 awards
Hanneswasco registreerde zich op 5 januari 2007 op GTAForum.nl. Na een jaar in de luwte te hebben gepost, kwam de carrière van de Belg in 2008 dankzij GTA IV in een stroomversnelling terecht. Met een uitnodiging als WikiGTA-medewerker op zak sleepte hij bij de Forum Awards Beste GTA IV-kenner, Behulpzaamste lid en Beste Megalid in de wacht. Een promotie naar Moderator kon niet lang uitblijven en die kwam dan ook in april 2009, toen Hanneswasco de GTA IV-fora onder zijn hoede kreeg. Een klein jaartje en een nieuwe award verder legde hij echter zijn taken neer.

Na een kleine pauze keerde hij in december 2010 terug als Moderator, opnieuw bij zijn grote liefde GTA IV. In die rol sleepte hij de award van Beste GTA IV kenner nog tweemaal in de wacht en werd hij tevens Moderator van de Modding fora. Zijn volgende stap was die naar Globale Moderator in december 2013. Hij bekleedde de rol van Globale Moderator uiteindelijk tot oktober 2014, toen hij definitief stopte als crewlid. Hanneswasco mag in zijn vrije tijd een begaafd pianist zijn, hier op het forum was hij, naast z’n bijnaam ‘kiwi’, toch meer bekend als de grootste GTA IV-kenner van het forum.

Jacky-2007

Was ooit: Globale Moderator WikiGTA-medewerker 6 awards
Jacky-2007 registreerde zich op 11 april 2008 op GTAForum.nl. Vlak na zijn registratie richtte hij de GTA IV-clan Death Incorporated op, waarmee hij tevens aan de basis stond van het multi-platformtoernooi IV Open Tournaments. Zijn kennis van GTA IV en inzet op het forum bleven niet onopgemerkt, met een promotie tot zowel Moderator als WikiGTA-medewerker in augustus 2009 tot gevolg. Niet alleen de crew had Jacky opgemerkt, want hij had slechts anderhalf jaar extra nodig om de awards voor Beste GTA IV-kenner en Beste Moderator in de wacht te slepen. Een jaar later, bij de Forum Awards van 2011, was Jacky de grote winnaar met awards voor Beste GTA IV kenner, Beste Multiplayer, Beste Sfeermaker en Beste Moderator. Met de herintrede van de Globale Moderators direct na de awards was het dan ook niet meer dan logisch dat Jacky zich bij de paarse brigade mocht voegen.

Organiseren was een van Jacky's speerpunten. Via Death Incorporated, OWN, WikiGTA en verschillende jaarboeken kwam hij logischerwijs bij het Contests forum uit toen daar een nieuwe moderator voor nodig was. Zijn gedrevenheid kwam echter onder druk te staan met een nieuwe baan, wat hem deed besluiten om in oktober 2014 te stoppen als crewlid.

Jowx

Was ooit: Administrator WikiGTA-crew 9 awards
Jowx registreerde zich op 4 juni 2005 op GTAForum.nl. Iets meer dan anderhalf jaar later, op 17 januari 2007, trad Jowx voor het eerst toe tot de crew van het forum: hij werd Moderator van de Games Fora. Tien maanden later hield hij het voor gezien, en trad terug als crewlid. Echter, op 15 september 2008 maakte hij zijn comeback, als Moderator van de Lifestyle Fora. En daar begon zijn carrière echt.

Zo pakte hij dat jaar 3 Awards bij de Forum Awards, en een jaar later was hij de grote winnaar: in 2009 ging hij met maar liefst 6 Awards aan de haal, nog altijd een absoluut record. Zijn populariteit steeg naar een hoogtepunt, en op 13 januari 2010 werd hij toegevoegd aan het Administrator-team. Daar maakte hij deel van uit tot 28 oktober 2012, toen hij stopte als crewlid.

Behalve crewlid was Jowx ook bekend als één van de belangrijkste personen achter The Oceans en Oceans Weekly News. Zowel die forumkrant als het Oceans Casino beleefden in die tijd hun hoogtijdagen. Als hoofdredacteur en gewaardeerd columnist bij OWN had hij ook een grote rol in de Awards die de blog die jaren meerdere keren wist te winnen.

DAAAAAAAH!

Lantyz

Was ooit: Administrator WikiGTA-crew 1 award
Lantyz registreerde zich op 29 mei 2004 op GTAForum.nl en werd een paar maanden later Moderator van de Vice City-fora. Daar maakte hij zich legendarisch door te ontdekken dat het westelijke eiland van Vice City er oorspronkelijk heel anders uitzag. Daarnaast heeft hij op het forum ook de GTA III- en GTA2-fora gemodereerd, waar hij in die laatste fora één van de weinige modders was. Aan het eind van 2004 werd Lantyz God Moderator en halverwege 2005 Administrator, de functie die hij daarna maar liefst bijna 8 jaar uitoefende.

Hij was één van de initiatiefnemers van WikiGTA, en in de loop der jaren één van de drijvende krachten achter de walkthrough. Lantyz maakte veel mooie templates en tabellen, waardoor WikiGTA er een stuk overzichtelijker uit kwam te zien. Ook op het forum leverde hij tal van positieve bijdragen. Zo verzorgde hij samen met PatrickW de populaire OWN-rubriek Admins Strippen, en voerde hij zijn crewtaken op humoristische wijze uit. Bij hem gingen slotjes en naamswijzigingen vrijwel altijd gepaard met een typische Lantyz-grap. Voor de uitspraak "Every time you change your name, God kills a kitten", die hij deed bij een naamswijziging, kreeg hij in 2006 de Forum Award voor Beste Uitspraak.

Le Freak

Was ooit: Administrator
Le Freak registreerde zich op 3 maart 2004 op GTAForum.nl, en al snel werd duidelijk dat hij al aardig wat ervaring had met het spelen van GTA. Ondanks dat had hij toch hulp nodig bij het spelen van de GTA III-versie van Multi Theft Auto, en nadat hij geholpen was bleef Le Freak lekker hangen op het forum van zijn favoriete spel.

Een maandje later, op 2 april 2004 om precies te zijn, werd hij gepromoveerd naar Moderator. Nog een maand later volgde een nieuw promotie: Le Freak werd Administrator. In die functie zorgde hij met name voor het doorstromen van de Super- en Megaleden, en hield hij met een scherp oog het functioneren van de Moderators in de gaten. Tevens besteedde hij flink wat tijd aan het updaten en bijhouden van de op zichzelf staande website GTAGames en haar downloaddatabase.

Le Freak was in die tijd bovendien veel te vinden op de MTA-server van GTAGames en had daar ook een aantal scripts voor geschreven om het speelplezier nog verder te vergroten. Op 7 januari 2005 besloot hij door omstandigheden echter te stoppen als Administrator, maar dankzij zijn betrokkenheid heeft GTAForum toen in nog geen jaar tijd enorme stappen gezet.

Marius

Was ooit: Administrator WikiGTA-crew
Marius registreerde zich op 27 oktober 2003 op GTAForum.nl en was daarmee officieel het zesde lid. Hij bleef direct hangen om zijn kennis van met name GTA III, GTA Vice City en Multi Theft Auto met andere Nederlandse GTA-fans te delen. En die kennis bleef niet onopgemerkt, want op 12 november van dat jaar werd Marius benoemd tot Moderator. Doordat zulke gebeurtenissen destijds nog niet zo zorgvuldig werden gedocumenteerd als nu, blijft het tot op de dag van vandaag een mysterie van welk forum Marius Moderator werd.

Een maand na zijn promotie tot Moderator werd Marius benoemd tot Administrator. In die rol werkte hij met name achter de schermen aan het forum en de destijds op zichzelf staande website GTAGames.nl. De meest zichtbare bijdragen van Marius waren zijn aandeel in de kortstondige Engelse website en het bijbehorende forum in 2004, de grote update aan de website in juni 2005 waarbij verschillende handige functies werden toegevoegd, en het onder één dak plaatsen van de website en het forum in oktober 2006. Rond deze samenvoeging nam Marius stilletjes afscheid als Administrator. Ondanks zijn afscheid liet hij nog steeds zijn door velen geprezen kennis van computers en programmeren blijken in de Computer Talk-fora.

-Matthijs-

Was ooit: Globale Moderator WikiGTA-medewerker 7 awards
-Matthijs- registreerde zich op 20 juni 2005 op GTAForum.nl. Vanaf het begin liet hij zien veel kennis van de trilogie te hebben, met name GTA San Andreas. Zijn uitgebreide berichten bleven niet onopgemerkt en resulteerden in snelle promoties, een uitnodiging voor WikiGTA en drie Forum Awards in 2007, waaronder Beste Megalid. In maart 2008 gebeurde eindelijk datgene wat al maanden binnen de lijn der verwachtingen lag: Matthijs werd Moderator van de GTA San Andreas fora. Desondanks bleef hij daar maar een vrij korte periode, want zijn hart bleek meer bij graphics te liggen. In september verruilde hij daarom San Andreas voor de Graphics fora. Niet dat hij San Andreas helemaal links liet liggen; hij deed nog regelmatig savegames met twee awards tot gevolg. Zijn grootste triomf kwam misschien wel jaren later bij de SA Forumsavegame The Contest 2013, waarbij hij zowel met zijn team als individueel wist te winnen.

In april 2009 besloot Matthijs zijn taken neer te leggen, waarna hij ze in 2010 weer oppakte toen nota bene zijn opvolger stopte. In 2013 werd hij wegens zijn enorme ervaring op het forum gepromoveerd tot Globale Moderator. Een kleine twee jaar later de Groninger echter definitief te stoppen als crewlid.

Mazzeltje

Was ooit: Globale Moderator WikiGTA-medewerker
Mazzeltje registreerde zich op 2 november 2004 op GTAForum.nl, en halverwege 2005 werd hij Moderator: op 6 juli van dat jaar kreeg hij de Games Fora onder zijn hoede, waarna hij een maand later samen met Ewoud werd gepromoveerd tot Globale Moderator. Die functie oefende Mazzeltje bijna anderhalf jaar uit, tot hij op 1 februari 2007 stopte als crewlid. Echter kon hij nog geen afscheid nemen van het forum, want nog geen week later keerde hij terug als Moderator van de GTA IV-fora. Het eerdere stoppen bleek niet voor niets, want in april 2007 gaf Mazzeltje nogmaals aan te willen stoppen, wat een definitief vertrek uit de crew bleek te zijn.

Niet alleen als crewlid staat Mazzeltje in de geschiedenisboeken van GTAGames, hij was ook één van de vijf initiatiefnemers van WikiGTA en stond daarmee aan de basis van de grote walkthrough die het nu is. Mazzeltje stond vooral bekend als een vriendelijke jongen met wie iedereen altijd een praatje kon maken, en als iemand die op soepele wijze zijn taken als crewlid uitvoerde. Zo trouw als de ogen van de hond die lange tijd in Mazzeltjes signature en avatar prijkte, zo was Mazzeltje ook in zijn tijd als forumlid.

NandroDavids

Was ooit: Globale Moderator WikiGTA-medewerker 7 awards
NandroDavids registreerde zich op 19 juni 2005 op GTAForum.nl. Hij profileerde zich direct als dé sportkenner van het forum met zijn contest Sportkenners, wat hem in 2006 een plaats als Moderator van het Sport forum opleverde. Gedurende het jaar, uitgezonderd een kleine pauze, werd zijn pakket uitgebreid met Vice City en het Onzin forum, gevolgd door alle resterende Zin en Onzin fora een jaar later. In 2007 werd hij tot Globale Moderator benoemd. Deze functie voerde hij ruim een half jaar uit, waarna het, uitgezonderd een kleine terugkeer van drie maanden in 2009, tot oktober 2010 duurde totdat NandroDavids weer helemaal terugkwam als Moderator van G&C en Lifestyle. Eind 2011 werd hij opnieuw Globale Moderator. Na twee jaar ‘in het paars’ besloot hij begin 2014 definitief te stoppen als crewlid.

NandroDavids organiseerde vele contests, waaronder zijn eigen Sportkenners, Eindejaarsproblemen en het omvangrijke Wie is de Mol?. Daarnaast bedacht hij projecten als het Jaarboek en zijn blog MAF. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat hij awards won voor Beste Topic, Beste Contest en in 2013 zelfs Beste Globale Moderator.

Gedurende meer dan acht jaar heeft NandroDavids heel duidelijk zijn sporen nagelaten als groot organisator, sportliefhebber en bovenal fantastisch crewlid.

Svenie

Was ooit: Moderator WikiGTA-crew 11 awards
Svenie registreerde zich op 30 juli 2005 op GTAForum.nl, en groeide in zo’n acht jaar tijd uit tot de grootste GTA-kenner van het forum. Zijn enorme hoeveelheid kennis leverde hem in 2006 een uitnodiging voor WikiGTA op. Ondanks het voor hem persoonlijk mindere jaar werd zijn kennis in 2007 nog altijd op waarde geschat door de overige forumleden: hij won de Forum Award voor Beste Classic GTA kenner. In september 2008 werd Svenie moderator van het nieuwe GTA Chinatown Wars forum. Hij modereerde hier twee jaar, waarin hij onder andere de Forum Awards voor Beste GTA Chinatown Wars kenner en Beste GTA Trilogy kenner voor de eerste maal won.

In 2011 kwam Svenie terug als moderator bij de Games fora, maar in 2012 besloot hij dat zijn hart meer bij GTA lag en verhuisde naar het GTA V forum. Hij werd dat jaar ook benoemd tot administrator op WikiGTA, waarmee hij meer bevoegdheden op WikiGTA kreeg. In 2013 werd zijn takenpakket uitgebreid met de fora van GTA III, Vice City, en de Classic View, maar in oktober 2013 legde hij definitief zijn taken als moderator neer en besloot hij zich alleen nog maar te richten op het bijhouden van WikiGTA.
×
×
  • Create New...