Jump to content

Het grote: PS3 topic.


Trax

Recommended Posts

Meer duidelijkheid over Playstation 3 online

Na maanden van stilzwijgen is er eindelijk wat meer bekend met betrekking tot de online mogelijkheden van de PlayStation 3. De website Eurogamer heeft namelijk flink wat informatie weten los te peuteren. Deze informatie hebben we hieronder voor je opgesomd.

  • De PlayStation 3 heeft een besturingssysteem wat patches kan downloaden en ze zelf kan installeren (firmware). Net zoals met de PSP dus.
  • De PlayStation 3 kent twee nieuwe toevoegingen aan het menu: 'Friends' en 'User Profiles'.
  • Met 'User Profiles' kun je een profiel aanmaken op je PlayStation 3. Je kunt een naam instellen en eventueel een wachtwoord. Hiermee kun je inloggen op je PlayStation 3.
  • In het 'Friends'-menu heb je twee opties: wederom 'Friends' en 'PlayStation Network Account'.
  • In het 'Friends'-submenu kun je bekijken welke vrienden er online en offline zijn en toont de PlayStation 3 verscheidene mogelijkheden om met ze te communiceren. Bijvoorbeeld het sturen van een bericht, maar ook voicechat en videochat. Tijdens het spelen van een spel krijg je gelijk een melding binnen als je een bericht hebt ontvangen van een andere PlayStation 3-bezitter.
  • Bij 'PlayStation Network Account' kun je kiezen uit een 'PlayStation Master Account' of een 'PlayStation Associated Account'. Een 'PlayStation Master Account' kan van alle online mogelijkheden gebruik maken. Een 'PlayStation Associated Account' staat echter onder het beheer van de Master Account. De Master Account-beheerder kan dus bepaalde zaken van de Associated Account uitschakelen. Dat klinkt een beetje vaag, maar het is bedoeld voor gezinnen. Zo kunnen de ouders bijvoorbeeld gebruik maken van de PlayStation Master Account en hun kinderen een PlayStation Associated Account geven en deze beheren. Een voorbeeld van dit 'beheren' is het instellen hoeveel geld hun kinderen mogen uitgeven in de PlayStation Store.
  • Ondanks dat het online gamen gratis is, is het downloaden van extra content voor je game dat niet. Deze content kun je downloaden in de PlayStation Store.
  • Bij het kopje 'Network' in het PlayStation 3-menu kun je onder andere Internetten. Gewoon surfen op het wereldwijde web zoals je dat gewend ben van de PC. De PlayStation 3-webbrowser kent vrijwel alle functies die PC-webbrowsers ook kennen, waaronder bijvoorbeeld bladwijzers.

bron: www.insidegamer.nl

BTW: waarom maken jullie allemaal ruzie over welke next-gen console beter is?? :bonk:

Bewerkt: door Insanity Prawn Boy
Link to comment
Delen op andere websites

De PS3 in zee met LINUX

Terra Soft Solutions heeft laten weten dat hun nieuwe versie van Linux te weten, Yellow Dog Linux, een OS wordt voor de PS3.

Na de launch van de console zal deze versie van Linux; YDL v5.0 zijn te downloaden voor de PS3.

Linux ontwikkelaars zijn verplicht hun broncode gratis ter beschikking te stellen, zo zal de YDL je ook waarschijnlijk niets kosten. De site van Terra Soft Solutions meldt dat de updates van hun OS voor de PS3 gewoon gratis zullen zijn.

Enlightenment, ook wel genoemd E17, zal de interface zijn waarin YDL gebruikt van maakt. Hiervoor is gekozen omdat deze interface niet veel geheugen gebruikt aangezien het geheugen van de PS3 beperkter is als een doorsnee P.C.

1161010366_0_2.jpg

Wat zou je met YDL kunnen? Nou dat hangt van Sony af. Het heeft er alle schijn van dat het als een volledige OS is te gebruiken. Dit zou inhouden o.a. het afspelen van homebrew, er zou een mediaplayer in kunnen zitten die met alle codecs overweg kan. Ook de PS3 gebruiken als server voor P.C. games ligt in de mogelijkheden.

Maar nogmaals alles hangt van Sony af, wat gaan zij toestaan?

Schermen zij bepaalde functies af? Dat zal de toekomst gaan uitwijzen, de nabije toekomst dan wel.

BRON

Link to comment
Delen op andere websites

IGN niet dol op Playstation 3 controler.

Goedkoop, plasticachtig, onconfortabel en verontrustend licht. IGN UK's eerste indrukken van de Playstation 3 controler waren niet bepaald positief te noemen. De journalisten vrezen zelfs dat Sony de "SIXAXIS" vergeleken met de rest van de console verwaarloosd hebben.

IGN UK is niet te spreken over de SIXAXIS -de nieuwe controler van de PS3. Zo voelt hij aan alsof hij uit je handen vliegt als je een intense gamingsessie hebt, liggen de onderste L en R knoppen te laag en is het moeilijk om je vingers op de andere knoppen te houden omdat ze er continu vanaf glijden. Volgens de site leek het er meer op alsof ze op een prototype speelden dan op de uiteindelijke controler.

De vraag is natuurlijk of de Britse journalisten op oude SIXAXIS of een testcontroller van Europese makerlij zaten te spelen. In het laatste geval heeft Sony tot maart om de bugs eruit te halen. Als dit echter de uiteindelijke controller wordt, dan kan Sony een nieuw probleem hebben. Wordt vervolgd.

bron: www.gamed.nl

Maar hopen dat het prototype was... :cab:

Bewerkt: door Insanity Prawn Boy
Link to comment
Delen op andere websites

Blu-Ray al aan limiet op launchdag PS3

Sony's professionele praatjesmaker Harrison heeft weer eens gesproken. Waar de beste man deze keer een achterwaartse veer inbrengt? Bij de Blu-Ray discs. Zo zei hij dat al met de launch van de PS3, de volledige capaciteit van de Blu-Ray bereikt wordt, dat is met een slordige 25 GB toch niet niks. Aankomend jaar zullen ze die grens gaan verdubbelen naar 50 GB. Harrison verwacht echter dat die grens ook snel door de data bereikt zal worden.

Moddergegooi alom, want op de scherpe vraag of de PS3 alleen Blu-Ray gebruikt om Sony's techniek te boosten is het antwoord simpel: "It's got nothing to do with movies, DVD is not sufficient capacity to power the kind of data consumption, or to feed the data consumption needs of Cell and RSX - just purely as a gameplay device, we need Blu-Ray to supply the kind of data that PS3 games use."

Ga d'r maar vast voor zitten, ik voorspel binnen 2 weken een hoge pief van Microsoft die weer iets 'speciaals' over de HD-DVD te melden heeft. We houden u op de hoogte, terug naar de studio.

bron

Link to comment
Delen op andere websites

En voor de mensen die geloven dat MS altijd gelijk heeft. :schater:

GTA IV PS3 krijgt ook exclusieve episodes

Het is een gerucht maar het lijkt geloofwaardig aangezien Rockstar North grote successen kende op PlayStation, die console een hak zetten lijkt dus uitgesloten.

Menig Sony fan vreesde het ergste toen Microsoft bekend maakte dat de Xbox 360 exclusieve episodes mocht verwelkomen naast de eigenlijke game zelf.

Volgens een goede bron is ontwikkelaar Rockstar North ook bezig met episodes die enkel en alleen op de PlayStation 3 uitkomen. Nog volgens die bron zou het goed kunnen dat de exclusieve episodes zelfs allemaal op beide consoles verschijnen, zij het later.

De episodes zullen te downloaden zijn op het netwerk van de console, Xbox 360 heeft marketplace, PS3 krijgt een gelijkaardige dienst. De episodes zouden ook aansluiten op de bestaande wereld, m.a.w. de wereld wordt een beetje groter gemaakt.

Of de episodes ook in de winkel te verkrijgen zijn is nog niet zeker, aangezien de Xbox 360 niet standaard over een harde schijf beschikt lijkt toch wel zeker dat het zal gebeuren.

BRON

Link to comment
Delen op andere websites

En dan zijn er nog steeds van die flippo's die zeggen dat 25GB te veel is, het staat tog wel schoonkes vol he :bonk:

Schoonkes :? Praat liever gewoon Nederlands.

Ik denk eerder dat ontwikkelaars niet erg zuinig zijn met ruimte op een PS3-game, dan dat de ruimte ook daadwerkelijk nuttig wordt besteed. Er zijn namelijk zat manieren om games zonder veel kwaliteitsverlies veel kleiner te maken, maar waarschijnlijk hebben deze ontwikkelaars dat gewoon niet gedaan, op verzoek van Sony, en dan zit je gauw aan de limiet. Vervolgens roept Sony weer dat Blu-Ray helemaal niet overbodig is, omdat er dan games zijn die echt alle ruimte gebruiken.

Link to comment
Delen op andere websites

En dan zijn er nog steeds van die flippo's die zeggen dat 25GB te veel is, het staat tog wel schoontjes vol he :bonk:

Weeral kwestie van lettertjes veranderen en 't wel kunnen lezen, als je het nu nog niet kan lezen dan raad ik je een cursus nederlands voor immigranten aan.

Bewerkt: door meetlat
Link to comment
Delen op andere websites

Waarom, als je het de tweede keer steeds wel kan, moet je telkens de eerste keer in het Vlaams(?) typen wat door sommige niet te ontcijferen is? Hou het lekker simpel en post de eerste keer in normaal Nederlands, anders blijven we doorgaan met twee keer hetzelfde posten omdat iemand het niet begrijpt.. :cab:

-------------------------

eBay verwijdert pre-orders PS3

Nieuws | 17 oktober 2006 - Vijf dagen geleden werd er nog 1500 dollar geboden op pre-orders van de PS3. Geen slechte deal als je bedenkt dat zo'n pre-order niet meer is dan een honderd dollar kostend bewijs dat de garantie geeft dat je een PlayStation 3 kan kopen bij de launch.

Veiligsite eBay heeft al deze veilingen echter van haar site verwijderd. GameSpot vermoedt dat de reden hiervoor is dat de handelaren iets verkopen wat nog niet hun eigendom is, en dat mag niet volgens de regels van eBay.

Bron: InsideGamer

-------------------------

Gerechtigheid.. :Y

-------------------------

Kaz Hirai: "Er bestaat geen PS3 offline"

Nieuws | 17 oktober 2006 - SCEA baas Kaz Hirai heeft in een interview met Next-Gen.biz een paar interessante uitspraken gedaan over de Amerikaanse launch van de PlayStation 3. Kaz Hirai verwacht dat er voor het einde van 2006 nog één miljoen PS3's naar Amerika zijn verscheept. Sony hoopt dus in anderhalve maand tijd nog 600.000 extra PlayStation 3's te verschepen naar Amerika. Hij verwacht dat er net geen twintig titels op 17 november verkrijgbaar zijn, maar een uiteindelijke lijst wordt pas over een paar weken bekend.

''Before I get into the details I think it’s important really to first describe what our philosophy is with regards to the network platform for the console. PlayStation 3 is obviously designed to go online on day one out of the box. It’s designed from the ground up to be a network console. [...] What we don’t do however is have a brand name for the network service, you know, like PlayStation Online or PlayStation Live, and this is because we don’t we don’t see a “PlayStation offline''

De PlayStation 3 is dus ontworpen om vanaf dag één online te gaan. Daarom heeft Sony ook geen naam voor de online service bedacht: zonder offline hoeft het verschil tussen online en offline ook niet gemaakt te worden. Volgens de Sony baas is een offline PlayStation 3 gewoonweg ondenkbaar - maar onmogelijk is het zeker niet! Later in het interview zegt hij dat het niet uitmaakt hoe je de data krijgt (online of via een Blu-ray disc), maar dat het uiteindelijk toch om de data gaat.

De online service krijgt chat- mogelijkheden via tekst (text chat), geluid (voice chat) èn video (video chat). Dat zou er dus ook op kunnen wijzen dat de PS3- EyeToy vanaf 17 november verkrijgbaar is. Ook zal er via de online service video content beschikbaar zijn, zoals trailers en interviews met ontwikkelaars. Alle uitgevers zullen van deze mogelijkheden gebruik kunnen maken, al zullen de betaalmogelijkheden per uitgever kunnen verschillen: dit hangt geheel van de uitgever zelf af.

Bron: InsideGamer

-------------------------

Rofl! :schater: Playstation Live, lekker origineel! :*D

Bewerkt: door Jowx
Link to comment
Delen op andere websites

En voor de mensen die geloven dat MS altijd gelijk heeft. :schater:

GTA IV PS3 krijgt ook exclusieve episodes

Het is een gerucht maar het lijkt geloofwaardig aangezien Rockstar North grote successen kende op PlayStation, die console een hak zetten lijkt dus uitgesloten.

Menig Sony fan vreesde het ergste toen Microsoft bekend maakte dat de Xbox 360 exclusieve episodes mocht verwelkomen naast de eigenlijke game zelf.

Volgens een goede bron is ontwikkelaar Rockstar North ook bezig met episodes die enkel en alleen op de PlayStation 3 uitkomen. Nog volgens die bron zou het goed kunnen dat de exclusieve episodes zelfs allemaal op beide consoles verschijnen, zij het later.

De episodes zullen te downloaden zijn op het netwerk van de console, Xbox 360 heeft marketplace, PS3 krijgt een gelijkaardige dienst. De episodes zouden ook aansluiten op de bestaande wereld, m.a.w. de wereld wordt een beetje groter gemaakt.

Of de episodes ook in de winkel te verkrijgen zijn is nog niet zeker, aangezien de Xbox 360 niet standaard over een harde schijf beschikt lijkt toch wel zeker dat het zal gebeuren.

BRON

Het is een gerucht, en waarom heeft mircosoft niet gelijk dan? Ik maak hieruit op dat de xbox360 episodes nog steeds exclusief zijn ;).

Link to comment
Delen op andere websites

de 360 krijgt eigen exclusieve content, de PS3 krijgt ook eigen exclusieve content, die zal dus anders zijn dan die van de 360 :)

Inderdaad, trouwens, van de ps3 weten we het niet zker, het is een gerucht wat zich al een tijdje de ronde doet, en nu een site er over begint, heeft iedereen het er opeens weer over. Met de x360 weten we het wel zeker, omdat microsoft het heeft bevestigd en het op de take2 site staat (lijkt me best betrouwbaar).

Link to comment
Delen op andere websites

Wat zit in Yellow Dog Linux v5.0?

Terra Soft Solutions heeft vandaag bekend gemaakt wat hun Yellow Dog Linux v5.0 project, zal omvatten. gisteren hebbnen ze het compleet afgerond en de test lopen nu.

Deze zal de "motor' zijn voor de PS3. de volgende onderdelen zitten in Yellow Dog Linux v5.0

- Kernel 2.6.16

- gcc 3.4.4 und glibc 2.4

- Cell SDK 1.1

- OpenOffice.org 2.0.2

- FireFox 1.5.0 en Thunderbird 1.5.0

- Nautilus 2.1.4

Dat zal jullien niet veel zeggen . De kernel is in ieder geval het hart van het systeem, welke dus geupdate kan worden als er nieuwe tools beschikbaar komen. Firefox/Thunderbird wordt de webbrowser.

En dat is perfect.

Opvallend is open office wat je kunt vergelijken met Microsoft office. Dit wordt gebruikt voor tekstverwerking.

Verdere uitleg laat ik aan de techneut van ons; BHsado over.

BRON

Link to comment
Delen op andere websites

-------------------------

Gaat Sony Sega achterna?

Volgens Jen Gerson, verslaggever van The Toronto Star, moet Sony lessen leren van Sega. Volgens haar komt de manier waarop Sony de PSP en de PS3 in de markt probeert te zetten, overeen met de marketing van Sega rondom de Game Gear.

Volgens haar redde de superieure Game Gear het niet van de Gameboy, omdat de Game Gear zijn tijd te ver vooruit was. Omdat de handheld een kleurenscherm kende, zoog het apparaat 6 batterijen in 5 uur leeg. Daarnaast sloeg de reclamecampagne de plank volledig mis. Wie nog op een Gameboy speelde was volgens Sega blind of dom. Maar was het spelen van Mario dan dom? Nee toch, zeker?

Gerson ziet Sony dezelfde kant opgaan als Sega destijds. De superieure PSP wordt alle hoeken van de kamer laten zien door de inferieure DS Lite. Verder stelt Sony dat de next generation in gaming pas begint bij de PlayStation 3. Arrogantie? Gerson vindt van wel.

De marketingmensen van Sony moeten volgens de reporter maar eens goed kijken naar de geschiedenis. Misschien leren ze er nog wat van.

Bron: Ownage.nl

-------------------------

-------------------------

Eerste E-distributie titels PS3 gelekt

De arcade-games voor Xbox Live zijn ongekend populair. Sony blijft natuurlijk niet achter.

De website NeoGAF is er achter gekomen welke titels morgen zullen worden getoond tijdens Sony's Gamer Day. Deze titels zullen via E-distributie voor de PS3 verkrijgbaar zijn.

Het gaat om de volgende titels:

- Blast Factor (lijkt nogal op Geometry Wars);

- Go Sudoku;

- Lemmings 2;

- Swizzleblocks;

- Gripshift;

- Crash Carnage Ciaos';

- Wheel of Fortune;

Klik hier om een aantal titels te bekijken.

Bron: GameZ

-------------------------

-------------------------

Gratis Linux op de PlayStation 3

Nieuws | 18 oktober 2006 - Vanaf de Amerikaanse release van de PlayStation 3 is het besturingssysteem Yellow Dog Linux v5.0 te koop voor die console. Eerst zullen betalende gebruikers van YDL.net het programma kunnen downloaden. Twee weken daarna kan je een PS3 install disc kopen en weer twee weken daarna zal Yellow Dog Linux gratis te downloaden zijn. Waarschijnlijk zal het besturingssysteem bij ons al vanaf het begin gratis zijn, aangezien de PS3 hier pas in maart gereleased wordt.

Yellow Dog Linux wordt gebundeld met FireFox 1.5.0, Thunderbird 1.5.0, OpenOffice.org 2.0.2 en andere programma's.

Bron: InsideGamer

-------------------------

Ach, dan hebben wij hem tenminste vanaf de launch gratis.. :7

Bewerkt: door Jowx
Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.
×
×
  • Create New...