Jump to content

2021 - Het jaar waarin GTA6 aangekondigd gaat worden

Posted
By Thundercover
Posted

By Thundercover

GTAGames.nl wenst je een gezond en gelukkig nieuwjaar! En wat voor jaar gaat het worden, want dit is het jaar dat eindelijk GTA6 aangekondigd gaat worden. Waarom wij dat denken? We hebben drie redenen voor je op een rijtje gezet.

Nieuwe generatie consoles

Dat GTA V op drie consolegeneraties te spelen is, mag inmiddels de meest bekende GTA meme genoemd worden (zie hieronder). Die zet levert Rockstar natuurlijk wel veel geld op. Met een verbeterde versie voor de PlayStation 5 en Xbox Series X/S helpen ze Sony en Microsoft zelfs met het stimuleren van de consoleverkopen. En dat doet Rockstar niet zonder reden, want het is ook in hun eigen belang dat zoveel mogelijk consoles verkocht worden. Het is immers de bedoeling dat al die console-eigenaren ook de volgende game in de GTA-reeks aanschaffen. Om de allerlaatste twijfelaars over de streep te trekken zal daarom GTA6 in de marketingsstrijd gegooid worden (zoals gebruikelijk zal de game eerst exclusief voor de consoles uitkomen). Voor de aankondiging is het alleen nog wachten totdat de consoles voldoende leverbaar zijn, want zonder console valt er niets te spelen.

 

qi6lq1g24h451.png
Een van de vele memes over het uitbrengen van GTA V op de nieuwe consoles.

 

Teasing is begonnen

Rockstar doet zelden iets per ongeluk. Alles wat ze met de rest van de wereld delen wordt zorgvuldig afgewogen. Dus de coördinaten in de Cayo Perico teaser zijn bewust ingezet. De coördinaten 38.527A N; 79.6129A W verwijzen naar een weg in de Amerikaanse staat Virginia. Zoals uit onderstaande tweet (shoutout naar Blaatschaap voor het delen) van de betreffende weg blijkt is dit een wel heel interessant gevormde weg, want er lijkt VI te staan. Als zelfs Rockstar zo met VI begint te teasen, kan een aankondiging niet ver weg zijn.

 

 

Het is simpelweg tijd

Als we kijken naar de releases van de afgelopen grootste GTA(-achtige) games zat er elke keer maximaal vijf jaar tussen. Tussen GTA San Andreas en GTA IV 3,5 jaar, tot Red Dead Redemption ruim 2 jaar, daarna bijna 3,5 jaar tot GTA V, en de laatste stap ruim 5 jaar naar RDR2. Tellen we bij die laatste weer vijf jaar op, dan komen we uit in oktober 2023. Dat klinkt nog ver weg, maar volgens de geruchten is Rockstar al ver voor de release van RDR2 begonnen aan GTA6 en zou zelfs Bully 2 ervoor geschrapt zijn in 2017. Voor de laatste twee GTA's zat er een kleine twee jaar tussen aankondiging en uiteindelijke release, dus terugrekenen vanaf 2023 komen we in dit jaar uit. Wel pas de tweede helft van het jaar, maar dat geeft Rockstar ruimte om in de eerste helft van het jaar de nieuwe versie van GTA V, de losstaande versie van GTA Online en een mogelijke port van GTA IV naar de nieuwe consoles de volle aandacht te geven.

 

Wat denk jij, gaat dit jaar GTA6 dan echt aangekondigd worden? En waar ga je 'm op spelen? Laat het ons weten in een reactie hieronder!
User Feedback

Recommended Comments

Beste wensen voor iedereen! :)

 

Het zou mooi zijn als het gaat lukken. Zeker met de verandering naar het releasen van Rockstar spellen in delen om de werkdruk te verlagen lijkt erop dat ze nieuwe wat meer lucht kunnen krijgen en hopelijk zo eerder geneigd zijn om een spel te releasen. Een aankondiging lijkt mij sowieso realistisch maar voordat we het kunnen spelen.. :clown: 

Link to comment
Share on other sites

Beste wensen ook iedereen!

 

Dat het simpelweg tijd is ben ik mee eens. Geen idee op welke schaal R* een nieuw spel bouwt. Ik hoop dat ze er al sinds de originele release van GTA5 mee bezig zijn, dan heb je zo'n 8 jaar later toch een goede nieuwe GTA hoop ik. 🙂

 

Link to comment
Share on other sitesJoin the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...