Jump to content

Nieuwe details en screenshots voor GTAV en GTA Online op de next-gen consoles

Posted
By PrioX
Posted

By PrioX

Source: Rockstar Newswire
Met nog maar een kleine twee weken te gaan, deelt Rockstar Games wat nieuwe info over de PlayStation 5 en Xbox Series X|S versies van GTA V en GTA Online. De spellen zijn vanaf 15 maart beschikbaar.

Deze nieuwe versies van GTAV en GTA Online introduceren high-end pc-graphics voor console met nieuwe grafische modi met een resolutie tot 4K, een framesnelheid tot 60 frames per seconde, verbeterde textures, HDR-opties en ray tracing. Ook maken de spellen gebruik van de technische vooruitgang van de nieuwste consolehardware voor snellere laadtijden, meeslepende 3D-audio, ondersteuning voor platformspecifieke functies en meer.

 

c1964d6dfe37619793cf9eb073deff3d0719fe00.jpg

 

Het verhaal van Franklin, Michael en Trevor is opnieuw te ervaren, en nu nog in hogere details. Kies uit een van de drie gedetailleerde nieuwe grafische instellingen om je gameplay-ervaring aan te passen aan wat voor jou het belangrijkst is.

  • Fidelity Mode is afgestemd op de hoogste visuele kwaliteit en is gericht op 30 FPS. In deze modus ondersteunen de PlayStation 5 en Xbox Series X native 4K-resolutie met ray tracing ingeschakeld, terwijl de Xbox Series S opgeschaalde 4K-resolutie ondersteunt. 
  • Performance Mode is afgestemd op de meest responsieve gameplay-ervaring en is gericht op 60 FPS. In deze modus ondersteunen de PlayStation 5 en Xbox Series X opgeschaalde 4K-resolutie, terwijl de Xbox Series S een resolutie van 1080p ondersteunt.
  • Performance RT-modus is een hybride tussen Fidelity- en Performance-modi die een opgeschaalde 4K-resolutie ondersteunen met raytracing ingeschakeld en gericht op 60 FPS.

 

Deze nieuwe versies bieden ook algemene verbeteringen, waaronder snellere laadtijden, grotere populatie en verkeersvariatie, grotere vegetatiedichtheid, verbeterde lichtkwaliteit over schaduwen, waterreflecties en andere elementen. 

 

8bcf578a9fc3e7474176cfc81d9692dea68dd550.jpg

 

GTA Online zal op de nieuwe generatie consoles verder blijven evolueren, mede dankzij de kracht van de PlayStation 5 en Xbox Series X|S. Zo zullen er nieuwe voertuigen toegevoegd gaan worden, en een nieuwe toevoeging aan de LS Car Meet: Hao’s Special Works. Hao's Special Works omvat de allerbeste voertuigupgrades, een nieuwe klasse van Races met speciaal aangepaste voertuigen, en een wekelijkse rotatie van Hao's Special Works Time Trials, samen met een Premium Test Ride, waar je gratis achter het stuur kunt kruipen van deze nieuwe gemodificeerde voertuigen. 

 

3cb6bc483e9060fd209ad260351014b23c9602ce.jpg fc281bf8b517a062174db91c28f995886c681fca.jpg

 

GTA Online is niet alleen inbegrepen als onderdeel van GTAV, maar is nu ook voor het eerst beschikbaar als een op zichzelf staande titel voor PlayStation 5 en Xbox Series X|S. Bovendien kan GTA Online de eerste drie maanden na de lancering gratis worden gedownload voor PlayStation 5-spelers, waardoor het voor nieuwe spelers gemakkelijker dan ooit is om alles te ervaren wat GTA Online te bieden heeft. En nieuwe spelers hebben misschien meer nodig dan alleen een pistool in hun riem om Los Santos te overleven, vandaar de nieuwe Career Builder-functie die speciaal is ontworpen voor nieuwe spelers - of iedereen die zijn personage wil resetten en een nieuwe start wil maken - om een introductie in de criminele wereld van South-San Andreas te krijgen. Met dit systeem krijg je een geldbedrag van GTA $ 4.000.000 om essentiële zaken te selecteren, waaronder bedrijfseigendommen, voertuigen en wapens.

 

Verder heeft GTA Online voor PlayStation 5 en Xbox Series X|S een assortiment aan nieuwe verbeteringen, waaronder een nieuw ontworpen introductie en tutorial voor nieuwe spelers, een nieuw front-end hoofdmenu waarmee je direct in Freemode kunt springen, Heists, Races, Adversary Modes, de nieuwste aanbevolen wekelijkse evenementcontent en meer.

 

401cce9268fcef1074bec4a6ed2bc6b589f69367.jpg

 

Spelers kunnen hun GTAV en GTA Online progressie eenmalig overzetten via een speciale optie. Vanaf vandaag kunnen spelers beginnen met het overzetten van de voortgang van hun Story Mode door een save te uploaden naar de Rockstar Games Social Club. Om dit proces te starten start je GTAV op, open het tabblad Game en ga je naar de optie Upload Save Game option. Houd er rekening mee dat je slechts één game per platform tegelijk kunt opslaan en saves blijven 90 dagen beschikbaar om te downloaden.

 

Spelers met een Rockstar Games Social Club-account kunnen op 15 maart ook hun GTA Online-personagevoortgang migreren naar PS5 of Xbox Series X|S nadat ze het spel op een van deze nieuwe consoles hebben geladen. Deze migratie omvat alle personages, GTA$, voortgang, statistieken, voertuigen, eigendommen, wapens, kleding en door spelers gemaakte Jobs.*

 

*Voor GTA Online-platformmigraties kunnen gekochte GTA$ alleen worden overgedragen tussen platforms van dezelfde reeks (PS4 -> PS5, Xbox One -> Xbox-serie). Alle verdiende GTA$ wordt overgedragen, ongeacht het platform.

 

GTAV en GTA Online zijn vanaf 15 maart digitaal beschikbaar in Microsoft Store en PlayStation Store. Vanaf 8 maart kun je de spellen vooraf bestellen en downloaden. Een fysieke release komt in april. 
User Feedback

Recommended Comments

De verschillen zijn wel klein, maar de schaduwen en belichting lijkt wel echt beter te zijn mede dankzij Raytracing.

 

Vooral dus een voorproefje voor nieuwe GTA's dat het dus dan nog flink beter wordt dan wat GTA5 nu al kan. 🙂

 

Link to comment
Share on other sitesJoin the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...