Jump to content

Rockstar: "Absoluut bezig met singleplayer"

Geplaatst:
Door Thundercover
Geplaatst:

Door Thundercover

Bron: CQ
In een interview met CQ kijkt Rockstar North terug op de ontwikkeling van de Cayo Perico Heist en is er ook een kleine vooruitblik op een nieuw deel in de GTA-serie.

Afgelopen dinsdag kwam de grootste update voor GTA Online uit: de Cayo Perico Heist. De update omvat niet alleen nieuwe heist en voertuigen zoals we al wel eens eerder hebben gezien, maar ook een geheel nieuwe locatie en muziek. Bovendien is de heist ook geheel alleen te spelen. Het heeft daarmee veel weg van een single-player DLC, iets wat we sinds GTA IV met The Lost and Damned en The Ballad of Gay Tony niet meer hebben gezien. Is dit de weg die Rockstar op gaat volgen? Geen singleplayer games meer, maar GTA Online geschikt maken voor spelers die solo spelen?

 

"We respecteren teams en spelers die samen willen spelen. Maar we willen er ook voor zorgen dat spelers die alleen spelen een volwaardige ervaring hebben," zegt Scott Butchard in een interview met CQ. Butchard is Design Director bij Rockstar North en overziet het gehele proces van ideeën op een kladblok tot het speelbaar maken in een game. Hij denkt dat deze update niet de enige zal blijven die volledig solo te spelen is. "Ik denk dat we meer single-player elementen gaan toevoegen [in GTA Online]."

 

elrubio-heist1.jpg

 

In het interview vertellen Butchard en zijn collega Tarak Hamad, die als Director of Design Production voor de projectplanning zorgt, ook dat er bij Rockstar vanuit huis gewerkt wordt. De Cayo Perico Heist duurde een jaar om te ontwikkelen en is dus voor een groot deel door werknemers vanuit huis gemaakt! Dat is een groot contrast met berichten van enkele jaren geleden waarin werknemers langdurig veel moesten overwerken om alsnog deadlines te halen, zogenoemde 'crunch times'. Hamad: "Het leven thuis van werknemers komt eerst; hun kwaliteit van leven staat voorop."

 

Het zal niet verwonderlijk zijn als de transitie naar thuiswerken, waarvoor "vele hindernissen moesten worden overwonnen", voor enige vertraging in de ontwikkeling van GTA6 heeft gezorgd. Maar dat het komt, lijkt zeker. Op de vraag of Rockstar doorgaat met het vertellen van singleplayerverhalen, antwoordt Hamad: "absoluut". Goed nieuws dus voor de fans van de singeplayer GTA games. En met Red Dead Redemption 2 hebben we gezien dat Rockstar nog steeds fantastische verhalen kan vertellen.

 

Het volledige interview kan je (in het Engels) hier lezen.




Gebruikersfeedback

Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.



Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...