Jump to content

Sneeuwvolle feestdagen (in GTA)!

Posted
By Thundercover
Posted

By Thundercover

Het is kerst! Vrolijk kerstfeest! Helaas geen witte kerst dit jaar, dus moeten we de sneeuw virtueel gaan opzoeken. En waar is een betere plek om sneeuwballengevechten te houden dan in GTA? Met behulp van mods is uiteraard alles mogelijk, maar ook via officiële wegen is er sneeuw in GTA te vinden. Welke manier en locatie je ook kiest, wij wensen je sneeuwvolle feestdagen!

sneeuwgtaonline.jpg.da83fd498670d0e5c68929d39f383981.jpg

 

Liberty City in GTA San Andreas

Voor vele jaren was dit het bekendste voorbeeld van sneeuw in GTA. Tijdens de missie Saint Marks Bistro vlieg je naar Liberty City om een aanslag te plegen op het restaurant van de Forelli's. Liberty City ligt duidelijk niet in het zonnige San Andreas, want er ligt een heel pak sneeuw - het eerste officiële gebruik van sneeuw in GTA. Ook los van de missie kan je in het kleine stukje besneeuwde Liberty City komen. Check daarvoor onze WikiGTA-pagina over het gebruikte hidden interior (verborgen interieur). Let op: je kan niet over alles heen lopen! De missie speelt zich namelijk enkel in en rond het restaurant af, al waren er mogelijk meer missies bedacht.

 

Saint_Mark's_Bistro4.jpg
CJ arriveert bij Marco's Bistro in besneeuwd Liberty City.

 

Nort Yankton in GTA V

Als je GTA V hebt gespeeld kan je het niet gemist hebben (of je moet direct naar GTA Online zijn gegaan): de allereerste missie, Prologue, speelt zich af in het besneeuwde North Yankton. Ook tijdens de missie Bury the Hatchet kom je er terug, specifiek in het dorpje Luddendorf waar Michael's "graf" ligt. North Yankton is het grootste permanente besneeuwde stuk in GTA, al kan je niet buiten de voor de missie bepaalde routes komen. Om het gebied daarbuiten te bezoeken zal je gebruik moeten maken van mods. Een glitch in GTA Online die een bezoekje mogelijk maakte is al jaren geleden opgelost.

 

Prologue5.jpg
Een trein ramt de vluchtauto tijdens de missie Prologue in GTA V.

 

Liberty City in GTA Liberty City Stories

In tegenstelling tot bovenstaande games gaat het in LCS niet om een besneeuwd gebied dat je direct bij het begin van een missie ziet. Als je de bij de missie Car Salesman level 9 weten te halen, begint het te sneeuwen, al verandert de wereld niet onder een dikke laag sneeuw. In dat opzicht is de sneeuw vergelijkbaar met de cheatcode in GTA V; het sneeuwt wel, maar blijft niet liggen. Mogelijk begint het te sneeuwen om het de speler lastiger te maken, want de missie is al gehaald bij het bereiken van level 6. Samen met het feit dat de sneeuw alleen aanwezig is in de PSP-versie van het spel maakt dit een gebeurtenis die niet veel GTA-fans hebben mogen ervaren of zelfs hebben weten vast te leggen, want screenshots kunnen nemen op een handheld was destijds niet zo gebruikelijk.

 

qj11ntw2say11 (1).png
Sneeuw in GTA Liberty City Stories zoals ervaren door een Reddit-gebruiker.

 

Los Santos in GTA Online

In de singleplayer van GTA V kan je het met een cheat laten sneeuwen, maar er blijft helaas niets liggen. Daar zal je toch echt je toevlucht moeten zoeken tot mods. Voor GTA Online is dat niet nodig, want sinds 2013 is Los Santos elk jaar rond Kerstmis één of meerdere dagen helemaal wit gekleurd. Ook dit jaar is de stad en omgeving onder een laag sneeuw te beleven. Zou dit jaar het tropische eiland Cayo Perico ook onder een laag sneeuw te vinden zijn?

 

gallery_94862_254_449.jpg
Een besneeuwde bergweg zoals PrioX het eind 2016 in GTA Online aantrof.
User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...