Jump to content

Waar is de Battle Pass in GTA Online?

Posted
By PrioX
Posted

By PrioX

De laatste jaren zijn wij als gamers overspoeld met Season Passes, microtransacties en Battle Passes. In 2019 heeft Rockstar Games een speciaal in-game abonnement toegevoegd aan Red Dead Online: The Wheeler, Rawson & Co Club. Met dit abonnement, dat iedereen gratis krijgt, krijgen spelers de mogelijkheid om tientallen extraatjes vrij te spelen. Maar waar is de Battle Pass in GTA Online?

large.outlawpass1.jpg.2a37a5e06674a8f03d

De Outlaw Pass in Red Dead Online, met een vrijgespeelde outfit als voorbeeld.

 

Door XP te verzamelen in Red Dead Online stijg je in level met de The Wheeler, Rawson & Co Club, en bij elk level krijg je een nieuwe beloning. Onder de beloningen vallen o.a. kledingstukken, munitie, skins voor je wapens, emotes, handige coupons die je in de wereld kunt inleveren, en meer. Daarnaast is er ook een Outlaw Pass (of sinds kort de Quick Draw Pass), een betaald abonnement dat je met in-game Gold Bars (een betaalmiddel in RDO) kunt kopen. Hiermee kun je bovenop de standaard beloningen van The Wheeler, Rawson & Co Club nog veel meer beloningen verdienen. Doordat je XP moet verzamelen om in level te stijgen, werk je in feite voor al je activiteiten naar de beloningen toe. Jagen, missies, events, alles wat je doet telt mee.

 

The Wheeler, Rawson & Co Club is een goed voorbeeld van een Battle Pass dat de laatste jaren razend populair is geworden, mede nadat het populaire Fortnite er een aantal jaren geleden gebruik is van gaan maken. Tientallen spellen volgden, en de Battle Passes zijn vandaag de dag in bijna alle spellen aanwezig, zo ook in Red Dead Online. Maar waar is de Battle Pass in GTA Online?

 

GTA Online heeft sinds de Tuners update ook een speciaal lidmaatschap; LS Car Meet. Hiermee krijg je toegang tot exclusieve LS Car Meet voordelen, en kun je ook in level stijgen door gerelateerde activiteiten te voltooien. Toch is dit niet hetzelfde als een Battle Pass waarbij je weet en kunt zien waarvoor je speelt en je ook maar een x aantal weken de tijd hebt om alle beloningen te verzamelen. Daarnaast kun je voor niet-gerelateerde Tuner activiteiten geen XP (of in het geval van GTA Online, RP) verdienen.

 

gtaobpvb.png

Een simpel concept van een battle pass voor GTA Online, met voordelen als gratis kledij, kortingen, geld en CEO goederen. 

 

GTA Online kan goed gebruik maken van een Battle Pass, en Rockstar kan dit volledige in een GTA-jasje stoppen. Bedenk er een leuke naam bij, bepaal de prijs van het abonnement (dat je met in-game geld moet kopen), en vul het abonnement met leuke en handige extraatjes. Spelers moeten een reden hebben om te spelen. We krijgen over het algemeen vrij veel content gratis wanneer we inloggen. Maar persoonlijk vind ik het veel leuker om ergens voor te moeten spelen, geef me een uitdaging. Rockstar geeft veel gratis liveries, kledingstukken en geregeld geld weg. Deze content kunnen ze makkelijk in een battle pass stoppen en spelers er op een eenvoudige manier voor laten spelen. 

 

Een ander voordeel is dat spelers die RP level 120 zijn gepasseerd ook nog een doel hebben. Ikzelf ben bijvoorbeeld bijna RP level 500, en ik speel niets meer vrij. Naast het geld is er dus geen reden meer om bepaalde activiteiten te spelen. Door een battle pass toe te voegen, en deze volledige in het teken te zetten van RP verdienen en beloningen vrij spelen, geef je spelers met een hoog RP level een reden om toch RP te gaan verzamelen. Ook de wekelijkse events waarmee je dubbel of zelfs driedubbele (RP) beloningen kunt verdienen krijgen dan meer waarde. Een volgende stap is seizoenen waarmee ook thematische battle passes voor uitgebracht kunnen worden. De battle pass kan zo om feestdagen draaien (denk aan Halloween en Festive Surprise), en om grote content updates zoals de recente Contract Update. 

 

We horen graag wat jullie van een battle pass systeem vinden in een spel als GTA Online. 
User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...