Jump to content

Oprichter Rockstar Leeds overleden

Geplaatst:
Door Thundercover
Geplaatst:

Door Thundercover

Bron: gamesindustry.biz
Gordon Hall, de oprichter van de ontwikkelstudio Rockstar Leeds, is overleden. Hij werd slechts 51 jaar.

Rockstar Leeds werd in 1997 als Möbius Entertainment opgericht door Hall. De studio richtte zich in de eerste jaren voornamelijk op handheld games. Onder leiding van Hall werd onder andere Max Payne voor de Game Boy Advance ontwikkeld. Mede-oprichter Sam Houser van Rockstar was zo onder de indruk van die game dat de studio in 2004 werd overgenomen. Sindsdien staat het bekend als Rockstar Leeds.

 

_117548795_gordon.jpg

 

Hall bleef de leiding houden over de studio, dat in de jaren erna werkte aan de handheld games GTA Liberty City Stories, GTA Vice City Stories en GTA Chinatown Wars. Verder zorgde het voor ports en in recente jaren ondersteuning voor grote titels, waaronder GTA V en Red Dead Redemption (2). Hall werkte daarvoor ook bij Rockstar San Diego dat leiding had over de ontwikkeling van Red Dead Redemption.

 

In 2011 verliet Hall Rockstar Leeds voor een sabbatical, waarin hij onderzoek deed naar psychologie van spelers en strategieën voor microtransactions. In 2013 ging hij aan de slag als chief creative officer bij Activision Blizzard Mobile.




Gebruikersfeedback

Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.



Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...