Jump to content
Joriz

Speech Graphics-technologie in GTA V?


Op nog geen vijf minuten rijden van Rockstar North zit de Universiteit van Edinburgh. Daar is door Universiteit spin-off Speech Graphics een technologie ontwikkeld waarmee spraak automatisch kan worden omgezet in digitale mondbeweging die direct kan worden gebruikt in computerspellen of computeranimatiefilms. Hierdoor is dus geen dure 32 camera tellende gezicht motion capture techniek meer nodig zoals onder andere gebruikt is voor L.A. Noire. Een simpelere motion capture met bolletjespakken is al voldoende aangezien de mondbeweging geheel automatisch door de techniek van Speech Graphic wordt gegenereerd.

Volgens Rockstar Games fansite RockstarSpy is deze techniek dan ook ideaal voor GTA5 aangezien dan enkel nog alle audio op de spel DVD's dienen worden opgeslagen en niet de bijbehorende gigabytes aan mondbewegingendata zoals nodig was voor L.A. Noire.

Opvallend is dat de technologie nog in geen enkel computerspel of film is gebruikt, maar dat wel een niet nader te noemen triple-A developer er mee bezig is. Zou dit Rockstar Games kunnen zijn die op nog geen 5 minuten rijden van de Universiteit van Edinburgh Grand Theft Auto V zit te bouwen? We zullen zien!

Bron: RockstarSpy

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites


Recommended Posts

Hmm, de kans zit er inderdaad wel in en het lijkt me ook wle waarschijnlijk, het kan ze een heleboel aan gigs besparen.

Ik kijk er alleszins wel naar uit, maar het is maar een van de vele 'nieuwigheidjes' in GTA V dan maar :3

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Ik weet niet zozeer of dit beter is dan LA Noire's motion capture technieken. Bedenk wel dat dit enkel de mond is, in LA Noire werd het hele gezicht opgenomen. Dus de mond kan wel zo realistisch bewegen, maar als de rest van het gezicht zo plastisch blijft als in de bovenstaande video, schiet je er ook geen steek mee op. :puh:

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...