Jump to content

[OV] Sans Soleil - Hoofdtopic


thebig

Recommended Posts

PKZUe88.png

Dag leden van GTAForum.nl

Na een saai jaar achter de schoolbanken of enkele maanden zwoegen op het werk zijn de meesten onder jullie nu bezig met de laatste loodjes voor een welverdiende vakantie zich aanbiedt. Bij de meesten onder jullie zal die al grotendeels gepland zijn. Misschien maak je een reisje naar het zonnige Spanje met wat vrienden of ga je een containerschip vol met spullen kopen in New York met je gezin. Misschien zie je eindelijk je favoriete groep op een festival, tussen allemaal roodverbrande en zwetende fans, of geniet je juist van de rust en schoonheid van de natuur tijdens een maand durende trektocht door het prachtige Schotland. Mogelijk blijf je gewoon thuis, plaats je je computer buiten en speel je GTA V, dat onverwacht is uitgekomen, met een verfrissend biertje of een cola.

Ja, het belooft de vakantie van je leven te worden…

Helaas moeten we mededelen dat jullie droomvakanties in het water dreigen te vallen! Wij, bij Sans Scrupules, hebben namelijk vernomen van het ESA, de Europese Ruimtevaartorganisatie, dat een ruimtebrokstuk met de omvang van Neptunus, 'Sonis FAE10' genaamd, vaart heeft gezet richting het zonnestelsel. Dit zal drastische gevolgen hebben voor de zomer!

Vooraanstaande fysici en sterrenkundigen hebben namelijk berekend dat Sonis FAE10 op 1 juli 2014 zo dicht langs het zonnestelsel zal scheren dat deze, onder invloed van diens zwaartekracht, in een baan rond de Zon zal terechtkomen tussen Venus en de Aarde, alsof het de negende planeet van het zonnestelsel zou worden. De omloopsnelheid van deze pseudo-planeet zal dusdanig laag zijn dat deze direct zonlicht naar de Aarde elk jaar gedurende twee maanden, welke net tijdens de zomervakantie vallen, zal blokkeren. Zomer 2014 zal in de toekomst gekend zijn als de eerste in een rij zwarte zomers voor het noordelijk halfrond indien er niet dringend ingegrepen wordt! En zeg nu zelf: in hoeverre is een zomer nog een zomer zonder een stralende zon?

Gelukkig heeft ESA een programma ontwikkeld waarmee ruimtevoorwerpen die op ramkoers staan met de Aarde uit hun baan geduwd kunnen worden en kan dit worden gebruikt om deze en toekomstige zomers te redden. Een ruimteraket zal in de ruimte worden gelanceerd en met een dusdanige snelheid tegen Sonis FAE10 botsen dat deze op ruime afstand van het zonnestelsel zal voorbijvliegen.

Dit moet gebeuren voor het ruimtebrokstuk in een baan rond de Zon komt, anders zal de kracht van deze botsing niet groot genoeg zijn.

Het echte probleem is nu dat dit plan vele jaren geleden werd ontwikkeld en sindsdien nooit gebruikt is moeten worden, waardoor de werknemers domweg het wachtwoord zijn vergeten om het te activeren.

Er is wel een machine die gedurende 15 dagen dagelijks een tip kan geven over het wachtwoord, zodat het mogelijk nog net op tijd achterhaald kan worden. Om de kans te verhogen het wachtwoord te vinden, heeft ESA besloten die dagelijkse tip ook naar Sans Scrupules te communiceren, zodat wij mee kunnen helpen de zomer te redden. Om deze kans nog extra te vergroten, heeft Sans Scrupules op zijn beurt besloten deze tips ook aan jullie te geven.

Momenteel wordt de machine nog opgestart, wat spijtig genoeg een tijdje duurt, maar er wordt verwacht dat deze morgenochtend, 16 juni 2014, operationeel zal zijn en een eerste tip zal geven.

Vanaf dan zullen wij dagelijks de tip over het wachtwoord toevoegen aan de kalender, die ook morgenochtend zal verschijnen. Vervolgens kunnen jullie mogelijke wachtwoorden uitproberen in het Sans Soleil-forum, dat het beveiligingsprogramma van de ESA bevat en dus meteen zal overgaan tot de lanceringsprocedure vanaf het juiste wachtwoord wordt ingevoerd.

De uiteindelijke redder van de zomer – en laten we hopen dat die persoon er is – zal niet met lege handen achterblijven. Het spreekt voor zich dat deze persoon eeuwige roem verdient, maar er is meer!

Joriz heeft ons gemeld dusdanig in te zitten over het lot van de zomer dat hij een prijs uitlooft voor diegene die uiteindelijk het juiste wachtwoord raadt. Deze prijs bestaat uit een GTAGames.nl pen, een GTAGames.nl muismat en GTAGames.nl stickers!

We wensen jullie veel succes. Hopelijk kunnen we samen de toekomst van onze geliefde zomer veiligstellen voor ons en de komende generaties!




Topics

kF4rfhz.png

Gelieve geen berichten in dit topic te plaatsen.

Link to comment
Delen op andere websites

ESA heeft ons zonet gemeld dat de machine volledig is opgestart en zijn eerste tip heeft gegeven. Deze hebben we ontvangen en op een kalender geplaatst. Neem vlug een kijkje, want misschien valt het wachtwoord al te kraken bij Tip 1.

Verder wist ESA ons te melden dat eenmaal iemand het wachtwoord correct heeft ingevuld in het besturingsprogramma, die persoon het wachtwoord nog eens moet bevestigen in het lanceringsprogramma zelf. Anders wordt dit wachtwoord niet correct ontvangen.

Het is al een tijd geleden dat men het lanceringsprogramma heeft opgestart, maar normaal gezien zou je een topic moeten kunnen aanmaken.

Link to comment
Delen op andere websites

  • 2 weken later...

Na 2 lange weken in angst geleefd te hebben dat onze zomer in het water ging vallen, is eindelijk de held - ja, zo mogen we hem wel noemen - opgestaan die het wachtwoord heeft geraden en onze vakantie heeft gered. Deze held is niemand minder dan @NandroDavids!

ESA heeft al verzocht hen eeuwige dank aan je over te maken. Zonder jou zouden ze het pispaaltje van de internationale gemeenschap zijn geworden en mogelijk opgeheven worden wegens hen immense blunder. Gelukkig is het niet zo ver moeten komen.

De raket is inmiddels gelanceerd en wordt nu genavigeerd richting Sonis FAE10 om hem ver uit zijn baan te kloppen. Die zien we een tijdje niet meer terug!

Aan de hand van het wachtwoord dat NandroDavids ons heeft gegeven, hebben we de link kunnen leggen tussen alle tips en weten we precies wat die betekenen. Aangezien we zagen dat andere leden die naast NandroDavids zochten naar het antwoord ook op het goede spoor zaten, geven we hen nog even de kans om er zelf uit te komen. Uiteraard zal morgen nog de laatste tip worden gepost, daarna laten we jullie nog een dagje of twee zoeken voor we precies bekend maken hoe alles in elkaar zat.

Ik zou nogmaals NandroDavids hartelijk willen danken voor het redden van de zomer, maar uiteraard ook iedereen die mee heeft geholpen. Het is prachtig te zien dat forumleden de handen in elkaar kunnen slaan om samen iemand te helpen. Eigenlijk is dat de ware prijs, al krijgt NandroDavids natuurlijk nog altijd de GTAForum muismat, GTAForum pen en GTAForum stickers!

Link to comment
Delen op andere websites

Bij deze een eervolle vermelding voor @Thundercover, die inmiddels als tweede het wachtwoord heeft achterhaald.

Blij om te zien dat twee leden al bij al ruim op tijd het wachtwoord hebben kunnen achterhalen, misschien hadden we ons niet zoveel zorgen moeten maken.

Link to comment
Delen op andere websites

Het is ruim twee dagen geleden dat het wachtwoord is geraden en NandroDavids is opgestaan als redder van de zomer. Inmiddels straalt de zon boven Nederland en België, en hebben beide landen zich voor het eerst samen gekwalificeerd voor een kwartfinale van de wereldbeker voetbal. Toeval? Ik denk het niet!

Na NandroDavids wist ook Thundercover het wachtwoord te achterhalen, op de voet gevolgd door ERRWINS. De andere leden lijken voorlopig nog in het duister te tasten, tijd om uit te leggen hoe de vork aan de steel zit!

Tips:

Hoewel veel tips correct werden achterhaald, zullen we ze hier een voor een overlopen en zeggen wat er precies uitgehaald kon worden.

  1. Zonnestelsel: Een zeer algemene tip: het zonnestelsel. Het belangrijkste hemellichaam van deze verzameling is - u raadt het al - de Zon. Verder zijn veel van haar planeten genoemd naar Griekse goden. Te onthouden: Zon, Griekse mythologie
  2. 6 stars wanted level: We blijven immers een GTA-forum. In GTA III (en ook VC) hadden we nog 6 sterren - in tegenstelling tot de laatste telg in de GTA-serie - die elk zes punten hadden. Bovendien zijn bepaalde sterren ook een hemellichaam. En wat is de bekendste ster? De Zon, uiteraard. Te onthouden: 6, ster
  3. Lamp met gras: Graslamp? Groen licht? Lichtgroen? Gewoon de kleur groen dan maar? Tip 3 was er zeker eentje die voor veel verwarring zorgde. Bij niemand ging er een lampje boven het hoofd branden. Dan zeggen wij onderhand de enige mogelijke link met groen die is overgebleven en meteen ook de juiste betekenis van deze tip: groene energie. Bovendien is de Zon (een van de) belangrijkste leveranciers van groene energie. Te onthouden: groene energie
  4. Phoebe: Veel leden maakten de juiste reflex door naar Wikipedia te surfen en doodsimpel de naam in te typen. Het was een Griekse meisjesnaam en een maan van Saturnus. Weer een tip naar de Griekse cultuur en weer een tip naar hemellichamen. Tip ontcijferd, op naar de volgende, zou je zeggen. Helaas was dit niet het geval en is hier nog veel meer uit te halen. Klik eerst eens door naar de Engelstalige Wikipedia - die wel een pagina heeft over de naam Phoebe. Daar zal je vinden dat deze naam 'de schitterende' of 'helder' betekent. De echt doorgedreven zoekers onder ons zullen ook opgemerkt hebben dat 'Phoebe' het vrouwelijke equivalent is van 'Phoebus', wat dan weer het epitheton - een soort bijnaam - is van de Griekse god Apollo. Brengen we een bezoekje aan diens Wikipedia-pagina merken we echter dat hij niet de enige is die deze bijnaam draagt. Ik citeer:
    Vanaf ca. 410-400 v.Chr. ontstond de filosofische gedachte van Apollon als god van de zon, die men als Phoibos beduidde. Deze bijnaam zou hij ook hebben ontleend aan zijn grootmoeder Phoibe en de betekenis van "profeet" hebben gehad. Ten tijde van Homeros was deze functie echter weggelegd voor de godheid Helios, die later zou opgaan in Apollon onder de naam Apollon Helios. Desondanks bleven Apollon en Helios in mythologische en mythologische teksten aparte godheden.
    Te onthouden: Griekse link, hemellichaam, Griekse goden Apollo en Helios
  5. Akropolis van Athene: We blijven het door uw strot duwen tot u het door heeft: Griekse goden. Veel tempels op deze plaats zijn eraan gewijd. Te onthouden: Griekse goden
  6. Helikopter: Een samenstelling van het Griekse 'helix', wat 'spiraal' of 'draaiend' betekent, en 'pteron', wat 'vleugel' betekent. Helikopter voor kennissen, heli voor de vrienden. Te onthouden: Griekse link, heli
  7. Logo Olympische Spelen: De Olympische Spelen werden oorspronkelijk gehouden ter ere van de Griekse goden, die op de Olympus woonden. Wikipedia wist ons ook te vertellen dat, mocht je Olympische Spelen willen afkorten, je gewoon 'OS' kan schrijven. Te onthouden: Griekse mythologie, OS
  8. Eurozone: Niet zomaar een kaartje van Europa, maar de Eurozone waar met de - voelt u 'm komen? - euro wordt betaald. Het symbool hiervoor is €. Trouwens, over Europa gesproken: ook zij komt in de Griekse mythologie voor. Te onthouden: €, Griekse mythologie
  9. Yahoo!: Een uitroep van vreugde, passend gevolgd door een uitroepteken. 'Eureka!' had vast ook op zijn plaats geweest, voor als we nog twijfelden dat iemand de link met de Grieken niet had gemaakt. Of is die link er wel? Dat wist Thundercover ons te vertellen. Leer je toch nog iets bij over je eigen wachtwoord. Te onthouden: !, (Griekse link, als u wilt)
  10. Samsung Galaxy S5: ... of toch wat daar voor door moest gaan. Waar blindelings vertrouwd mag worden op Wikipedia, durft Google nog eens foute informatie te geven. Na een kleine update werd dit echter weer rechtgezet. Wat was het trouwens lang geleden dat we eens verwezen hadden naar de ruimte, bij deze gaven we u dan ook 'Galaxy'. Te onthouden: S5, Galaxy
  11. Ballon met helium: Geen trucjes hier: deze ballon zweeft wel degelijk tegen het plafond. Hoewel helium zeer moeilijk te verkrijgen is en het eigenlijk een regelrechte schande is dat deze stof wordt gebruikt voor dergelijke toepassingen, wordt het wel degelijk veelal gebruikt om ballonnen op te blazen. Helium heeft zijn naam te danken aan de Griekse zonnegod Helios, aangezien het element het eerst werd ontdekt in een spectraallijn van een zonnestraal. Niet toevallig, want Helium is het meestvoorkomende element, naast H, in sterren. Helium is het tweede element van het periodiek systeem en wordt afgekort als 'He'. Te onthouden: Helium, Helios, ster, He
  12. Hel: Eens u dit herkent had, was er niet veel meer uit te halen. Te onthouden: Hel
  13. iOS: De iPhone zelf was niet zichtbaar, maar dat zochten we ook niet (gelukkig, want die dingen zijn pas echt niet uit elkaar te houden). We doelden hier op het besturingssysteem iOS. Te onthouden: iOS
  14. Kolossus van Rodos: Het zevende en meteen ook laatst gebouwde wereldwonder van de klassieke oudheid. Het zou zo'n zestig jaren over de wateren van Rodos hebben uitgekeken vooraleer het ook als eerste werd vernietigd door een aardbeving. De brokstukken van het gigantische bronzen beeld zouden uiteindelijk verkocht zijn. Genoeg geschiedenisles, want wie was nu eigenlijk zo belangrijk voor de inwoners van Rodos dat ze er een gigantisch bronzen beeld van 30 meter hoog voor wouden maken? Helios dus, God van de Zon. Te onthouden: Helios
  15. He, €5!: Een mannetje dat blij is om 5 euro te vinden, maar tevens ook een mooie samenvatting van alles. He staat voor helium en ook de hoofdletter H, €5! zijn dan weer alle speciale tekens van het wachtwoord. Te onthouden: He, €, 5, !

Na alles goed gecombineerd te hebben, is het enige juiste antwoord H€l!o5.

Extra Tips:

Voor iemand die goed had opgelet, moest het echter niet bij deze 15 tips gebleven zijn. Er waren nog twee verborgen tips die jullie op het juiste spoor konden zetten, als we de rechtzetting van Tip 10 niet meerekenen.

  • Handtekening: Rond Tip 9 zaten de meesten wel op het Griekse spoor, alleen was de link naar Helios nog niet gelegd (of was de opsomming van NandroDavids toch niet zo willekeurig als ze leek?). Na Tip 11 zou dit wel het geval zijn, maar misschien had mijn handtekening jullie wel vroeger op de juiste weg kunnen zetten.
    . Je zal terechtkomen bij 'My God Is The Sun' van Queens of the Stoneage. Een lekker nummertje en tevens ook toepasselijk, aangezien Helios de god van de Zon is.
  • Sonis FAE10: De grote boosdoener van het hele verhaal. De asteroïde kreeg een zeer vreemde naam mee die niet toevallig is gekozen, maar niemand leek er iets in te zien, als iemand er al iets in zocht. Het is zeker niet de makkelijkste tip, maar mocht je hem op dag één al doorzien hebben, nam je wel een aanzienlijke voorsprong op je tegenstanders. Uitgesproken op z'n Engels krijg je 'Sonis Faeten'. Met een beetje puzzelen aan de uitspraak, kan je uiteindelijk komen aan 'Son is Phaeton', ofwel 'Zoon is Phaëton'. Volgens de Griekse mythologie was Phaëton een godenzoon, maar de inwoners van zijn stad geloofden hem niet en lachten hem uit. Vastberaden om hen tegendeel te bewijzen, ging de zoon op bezoek bij zijn vader Helios. Deze beloofde plechtig elke wens van zijn zoon te vervullen en dus vroeg Phaëton één dag de zonnewagen te besturen. Phaëton verloor de controle over de wagen, wat dramatische gevolgen had: Libië werd een dorre vlakte en de inwoners van Afrika werden allemaal zwart. Zeus, de oppergod, wist in te grijpen voor er nog meer schade werd aangericht door Phaëton uit de zonnewagen te bliksemen.

Slot:

Eerst en vooral zou ik de leden van Sans Scrupules willen bedanken, die mee hebben geholpen aan deze contest. Specifiek wil ik 3L1077 ook bedanken, die voor de banner en de kalender heeft gezorgd.

Verder wil ik iedereen bedanken die enthousiast heeft meegedaan aan deze contest, ik hoop dat jullie het leuk vonden.

Proficiat trouwens aan NandroDavids, die uiteindelijk als eerste het wachtwoord heeft achterhaald. Dat prijzenpakket komt jouw richting uit, zoals beloofd.

Houd zeker het contestsforum in de gaten deze zomer, er beloven zeker nog leuke contests te komen en Sans Scrupules zal ook proberen nog wat te organiseren.

Link to comment
Delen op andere websites

Gast
Dit onderwerp is gesloten.
  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.
×
×
  • Create New...