Jump to content

Thundertje's Blog

  • artikelen
    266
  • reacties
    577
  • bezichtigingen
    85597

GP2: GP Frankrijk


Typhoon

328 bezichtigingen

F1Bulletin3.png

In hetzelfde weekend als de Formule 1, was de GP2 op het circuit van Magny-Cours. In tegenstelling tot de Formule 1 rijdt de GP2 twee races: een sprintrace op zaterdag en een langere hoofdrace op zondag. Vooral de sprintrace van Frankrijk gaat de geschiedenisboeken in. Het gebeurde allemaal in de eerste ronde. Glock en Zuber, teamgenoten bij iSport, startten vanaf de eerste rij en stuurden na het doven van de lichten beiden naar binnen, met een crash als gevolg. Dit heeft zonder meer veel punten van het team gekost. Zuber zei dat hij niks verkeerd deed, maar op de beelden is duidelijk te zien dat beide coureurs naar binnen stuurden. De wagen van Zuber belandde ook nog op het hoofd van Glock, die voor controle naar het ziekenhuis moest.

Een halve ronde later wordt Ernest Viso, coureur bij Racing Engineering, gelanceerd en beland op de betonnen muur die het circuit met een open vlakte scheidt. Hij crasht erg zwaar en de race wordt dan ook, na een korte safetycar-situatie, stil gelegd. Gelukkig komt hij eraf met slechts een hersenschudding. De sprintrace werd uiteindelijk gewonnen door Pantano, die in 2004 voor Jordan reed, en de hoofdrace door Villa, de teamgenoot van Viso.

78083.jpg

Glock en Zuber crashen bij de start. Glock startte van pole en zit dus in de linker wagen, Zuber in de rechter wagen.

Flimpje: klik!

Door: Thundercover

3 reacties


Recommended Comments

Ik heb de crash op tv gezien, damn wat een harde crash. Hij heeft erg geluk gehad met alleen een hersenschudding. Het had wel even wat erger kunnen komen.

Link to comment
Gast
This blog entry is now closed to further comments.
×
×
  • Create New...