Jump to content

Thundertje's Blog

  • artikelen
    266
  • reacties
    577
  • bezichtigingen
    85548

McLaren krijgt geen straf in spionagezaak


Typhoon

341 bezichtigingen

F1Bulletin4.png

McLaren-Mercedes heeft geen straf gekregen van de World Motor Sport Council in de spionagezaak omtrent het in bezit hebben van Ferrari-documenten. Het team is wel schuldig bevonden aan het illegaal bezitten van Ferrari-documenten, maar de WMSC acht niet bewezen dat McLaren ook gebruik heeft gemaakt van deze informatie.

De WMSC liet weten: "De WMSC heeft vastgesteld dat Vodafone McLaren Mercedes in het bezit was van vertrouwelijke Ferrari-informatie en het team is daarmee in strijd met artikel 151c van het internationaal sportreglement. Er is echter onvoldoende bewijs dat deze informatie gebruikt is om het FIA Formule 1 Wereldkampioenschap te beïnvloeden. Hierom zijn er geen straffen uitgedeeld."

Mocht in de toekomst alsnog blijken dat McLaren misbruik heeft gemaakt van de informatie, dan zal het team opnieuw worden uitgenodigd voor een hoorzitting en zal het team niet alleen uitgesloten worden voor het seizoen 2007, maar mogelijk ook voor 2008. In dat geval zullen Nigel Stepney en Mike Coughlan ook worden uitgenodigd om te verklaren waarom ze niet voor een lange periode uit de autosport moeten worden verbannen.

Het hele balletje kwam aan het rollen doordat Trudy Coughlan de Ferrari-documenten kopieerde in een kopieerzaak even buiten Londen. Hierna kwam het Italiaanse team erachter dat het lek veroorzaakt was door Nigel Stepney. McLaren heeft altijd beweerd dat Coughlan alleen handelde, buiten medeweten van het team.

Bron: F1update

1 reactie


Recommended Comments

Jammer, ik had wel een beetje gehoopt op een straf :puh: Ik blijf het gewoon raar vinden dat McLaren de laatste jaren niks was, en nu opeens het beste is. Ze hebben natuurlijk veel veranderd, maar het is dan wel raar dat ze nu de beste zijn, maar dat ze ook Ferrari documenten hadden.

Link to comment
Gast
This blog entry is now closed to further comments.
×
×
  • Create New...