Jump to content

Thundertje's Blog

  • artikelen
    266
  • reacties
    577
  • bezichtigingen
    85697

Terugkeer Alonso bij Renault haast zeker!


-Niels-

409 bezichtigingen

F1Bulletin2.png

Het gerucht dat Fernando Alonso in 2008 terugkeert onder de vleugels van Flavio Briatore bij Renault wordt steeds sterker. Zo zou de Spanjaard op de hoogte zijn van Renaults plannen voor volgend seizoen.

Er heeft in het Japanse Fuji een gesprek plaatsgevonden tussen Alonso, zijn manager Luis Garcia Abad, Renaults teambaas Briatore en Pat Symonds waarin de coureur is uitgelegd hoe Renault in 2008 wil terugkeren aan de top. Ook zou de McLaren-coureur details hebben ingezien van de R28, beweert Autopista.



Renaults CEO Carlos Ghosn zou hoogstpersoonlijk zijn goedkeuring hebben gegeven aan een terugkeer van Alonso. Het Duitse Bild gaat nog verder en schrijft dat de tweevoudig wereldkampioen inmiddels een intentieverklaring heeft getekend om per ingang van 1 januari 2008 terug te keren bij de Frans/Engelse renstal.

Het is de bedoeling dat dit later wordt omgezet in een driejarig contract. Zo wil Ghosn voorkomen dat Alonso in 2009 achter het stuur van een Ferrari zit. Toyota-president John Howett heeft laten weten dat hij de 26-jarige coureur met open armen zou ontvangen 'als hij vrij is om te gaan' bij McLaren, maar het ziet er niet naar uit dat hij naar Toyota wil.

De grote vraag is nu alleen hoe Alonso onder zijn contract, dat nog twee seizoenen doorloopt, bij McLaren uitkomt. Waarschijnlijk door financiële compensatie, waarvan wordt geopperd dat naast Renault ook hoofdsponsor ING een deel voor haar rekening neemt.

,,Dat is een makkelijk te beantwoorden vraag”, reageert Jon Tracey, woordvoerder Formule 1-zaken bij ING, tegenover FORMULE 1 RaceReport. ,,Eigenlijk is ING op geen enkele wijze betrokken bij het samenstellen van de line-up voor 2008. Totaal niet zelfs. Dit is volledig aan het team.”

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

fs_275548_1.jpg

Alonso weer in Renault tenue in 2008?

4 reacties


Recommended Comments

Ondertussen zegt Renault dat Hamilton de grote favoriet is voor de titel. Logisch, als je bedenkt dat Alonso naast de titel moet grijpen voor een grotere kans om weg te kunnen en dan is het gat tussen Hamilton en Raikkonen 7 punten. We zullen het zien, ik ben benieuwd. :)

Link to comment

Ik hoop dat het waar eens.

Dan maakt Renault misschien volgend jaar weer kans voor de titel.

p.s. : Thundercover en de rest van het team,dit is en blijft de beste blog !!!

Link to comment
Ik hoop dat het waar eens.

Dan maakt Renault misschien volgend jaar weer kans voor de titel.

p.s. : Thundercover en de rest van het team,dit is en blijft de beste blog !!!

Dank je wel Profile. Dat is zeker een goede reactie. Ik hoop dat Alonso nog een jaar bij Mclaren blijft. Als het niet zo is, is het jammer. Ik blijf Alonso volgen en kijk niet naar het team!

Link to comment

Ik vind dit ook een super-blog ja, maar dat even terzijde. :)

Ik vind dat Alonso gewoon weer naar Renault moet gaan, Ron Dennis (die baas van McLaren) verdient niet eens iemand als Alonso als hij zo misselijk erover praat... en dat terwijl 'ie momenteel in Dennis' eigen team zit, 't is toch belachelijk. :bonk:

Het gaat er dit weekend in ieder geval om spannen.

Link to comment
Gast
This blog entry is now closed to further comments.
×
×
  • Create New...