521 bezichtigingen

Deze rubriek is geschreven door Ikkes.

Uitgelicht:

Het Nederlands elftal

Deze week was het weer eens tijd voor twee EK-kwalificatie wedstrijden en wel tegen Bulgarije(uit) en Albanië(thuis).

Om te beginnen bij de eerste wedstrijd. Ten eerste: Op het veld waarop gespeeld werd in Sofia stonden verschillende (grote) plassen, dit belemmerde het samen spel en dat was duidelijk te zien aan het Nederlands elftal. Ook wist Bulgarije als eerste de bal achter de keeper te werken. Dit gebeurde in de 11e minuut door Martin Petrov. Toch liet Nederland zich niet kennen en bleef aanvallen. Na de rust kwam uiteindelijk het veel verdiende doelpunt van Nederlandse zijde door Robin van Persie in de 61ste minuut. Ook werd een tweede doelpunt van van Persie afgekeurd wegens duwen, wat later onterecht bleek.

In het begin van de wedstrijd raakte Kuijt al geblesseerd. Het leek een zware blessure maar het bleek mee te vallen. Al met al een (redelijk) goede wedstrijd voor het Nederlands elftal.

Afgelopen woensdag werd het duel tegen Albanië in de Amsterdam Arena gespeeld. In het begin leek het goed te gaan en Nederland kwam al in de 14e minuut op voorsprong door Robin van Persie. Vlak voor rust leek het helemaal de goede kant op te gaan omdat de Albaniër Nevel Dede op aangeven van Robin van Persie de 2-0 in eigen goal werkte. Maar na de rust ging het snel bergafwaarts met het Nederlands elftal. Op een gegeven moment werd er een dekfout gemaakt waardoor de Albaniër Curri de 2-1 binnenschoot. Na de aansluitingstreffer was de organisatie geheel weg. Er werden fouten gemaakt. En de kans was groter dat het 2-2 werd dan 3-1. Uiteindelijk heeft Nederland toch de drie punten behaald en is er niet heel veel aan de hand.

De conclusie kan luiden dat Nederland niet in staat blijkt om 2 goede wedstrijden achter elkaar te spelen. Toch staat het Nederlands elftal nog 1e in haar poule.

Kort Nieuws:
  • De Nederlandse hockey vrouwen hebben in Madrid de wereldtitel behaald om in de finale Australië met 3-0 te verslaan. Dit is overigens de eerste keer dat dit behaald is.
    Schopman en Lammers
  • Guus Hiddink heeft voor de eerste keer met Rusland gewonnen. De russen waren de Essen met 2-0 te slim af.
  • De schaker Kramnik is wereldkampioen schaken geworden. Dit is de eerste keer in 13 jaar dat er 1 wereldkampioen was. Voorheen waren er kampioenen van meerdere bonden.

Dit was Sport voor deze keer. Tot de volgende keer.