Jump to content

GTAforum Verhalen

  • artikelen
    165
  • reacties
    1007
  • bezichtigingen
    120666

Het Virtuele Veld


TheGuardian

455 bezichtigingen

blog39481170249152rs1.png

Het virtuele veld

Geschreven door: Thundercover



"Pak die bal af, pak hem af!" "Ik sta vrij!" "Naar mij!" "Scheids, overtreding!" "Pas op buitenspel!" "Schiet, schiet, schiet!" Luid gejuich klonk er vanaf de tribunes en fans met groene sjaaltjes, petjes en kleding vlogen elkaar opnieuw juichend in de armen. Het was weer een van die gezellige avonden dat het hele forum vanaf een tribune naar een groot televisiescherm aan de muur keek. Beneden, voor de tribune, zaten 25 mensen op stoelen met een eigen televisieschermpje voor zich en een controller in de hand.

"Nog drie minuten," riep Summerbase, waarna hij in het spel floot voor de aftrap van het witte team. Het spel ging weer verder. Op het scherm zagen de toeschouwers hoe NandroDavids een geniale voorzet gaf op Youp, die met een omhaal op doel wilde schieten. Hij was helaas die dag niet in vorm en sprong weer eens te vroeg. "%#&^!(* controller!" vloekte Youp. BaasB schoot naast hem in lachen uit, waardoor hij met zijn vinger van de controller gleed, het doel onbewaakt achter liet en pas bij de herhaling van Galiorix' goal weer bijkwam. Helaas te laat, want de wedstrijd was al afgelopen.

De stemming onder de forumleden bleef er ook na de wedstrijd goed inzitten. Onder het genot van een drankje wachtten zij rustig op de dingen die snel zouden komen. Nog maar een half uur en de uitslag van de zesde Corporation Verkiezing zou onthuld worden door Lantyz. De leden van de corporations en gangs werden toch wel nerveus en verschillende leden zagen Mirrrr verschillende keren richting het toilet lopen en terug.

Een diepe, galmende klank drong zich door tot in de ruimte waar de leden zich bevonden. Na verduidelijking van de crewleden, verplaatsten ze zich naar de ruimte ernaast, waar honderden stoelen waren neergezet. Terwijl iedereen een plaatsje zocht, verzorgden Jorge_F en PizzaTonno het voorprogramma, later geholpen door Bradley H.

"Goedenavond, beste leden," begon PatrickW, terwijl Bradley en Jorge PizzaTonno van het podium afdroegen, "Welkom bij deze speciale avond. Ik wil nog even verduidelijken dat dit slechts ronde 1 is en dat we nog een tweede ronde krijgen. Genoeg gepraat, kom binnen Lantyz." Er klonk wat beleefd applaus toen Lantyz het podium op kwam met een groot pakket. Hij hing het op aan de muur en scheurde de verpakking eraf. Nu hing er alleen nog een gordijntje voor. Voordat iemand ook maar besefte wat er achter het gordijntje moest bevinden, trok Lantyz deze open en toonde de uitslag.

"Weer zo'n saaie poll," klaagde Pietje II een klein uurtje later. Veel leden waren alweer naar huis gegaan, maar een klein groepje was er nog. "Altijd maar stemmen. Kunnen we niet eens iets anders doen?" Mirrrr kwam belangstellend naar het groepje toe. "Wat wil je dan? Een zwaardgevecht tussen de leiders?" Pietje lachtte. "Nee, waarom houden we niet gewoon een wedstrijd?" "Dat is het toch al?" merkte Patrick op. NandroDavids stond op. "Wat PII bedoelt is een wedstrijd, bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd." SamShine trok zijn wenkbrauwen op. "Maar we hebben hier toch geen voetbalveld?" "Nee, dat is volgestort met beton," zei Nandro, "Maar we hebben nog steeds een virtueel veld..."

Het idee verspreidde zich razendsnel, net zo snel als de leden er razend enthousiast van werden. Het plan werd tot in de puntjes uitgestippeld: De Schijtlama's en The Gunslingers zouden een voetbalwedstrijd tegen elkaar spelen, met behulp van de nieuwste Patrick's Extra Sokken, en natuurlijk inclusief een paar modificaties. De modelers begonnen met het maken van nieuwe personages. De leden van De Schijtlama's zouden spelen met lamamodellen en de leden van The Gunslingers met James Bond-achtige figuren. Een klein aantal programmeurs zorgden voor wat extra functies en TheGuardian verkocht de kaartjes, waar de logo's van De Schijtlama's en The Gunslingers op stonden.

Een week na de vorige wedstrijd was het dan zover. Aan de linkerkant van het grote scherm zaten elf leden van De Schijtlama's, aan de rechterkant elf leden van The Gunslingers. In het midden zaten de scheidsrechter NandroDavids en zijn assistenten M4X en Preddy. Alle 25 personen grepen de controllers goed vast en na een seintje van Nandro begon de wedstrijd.

De Schijtlama's begonnen aanvallend. Ze lieten hun lama's spugen waardoor The Gunslingers genoodzaakt waren om regelmatig op het grote scherm te kijken, maar ook daar was weinig te zien. De scheidsrechter was hier niet blij mee en staakte de wedstrijd totdat het spuug weg zou zijn. Tevens verbood hij De Schijtlama's de spuugfunctie te gebruiken. Na tien minuten werd de wedstrijd hervat en vond Argon de knoppencombinatie voor het geweer van The Gunslingers. NandroDavids legde het spel weer stil en verbood The Gunslingers deze functie te gebruiken.

De Schijtlama's protesteerden. Door de kogels waren al twee lama's geblesseerd van het veld gedragen en ze hadden nog maar een wissel over. Nandro besloot het meteen rust te laten zijn, zodat ook het publiek even rustig kon worden.

"Hij is een partijdige scheids," mopperde Mirrrr. "Welnee," zei Thundercover, "Dit zijn gewoon extreem moeilijke omstandigheden." "Toch vind ik hem partijdig," ging Mirrrr door. VWO-er kwam erbij staan. "Ruzie?" Thundercover schudde zijn hoofd. "Ik ga nog wel iets te drinken halen." Mirrrr deed haar mond open om nog iets te zeggen, maar Thundercover was al weggeracet. "Zullen we weer naar de tribune gaan?" vroeg Ewoud. Langzaam bracht de stroom leden zich weer in beweging.

NandroDavids had het stokje overgegeven aan de vierde official SummerBase. Ook hij strooide niet met kaarten, maar moest wel toezien hoe The Gunslingers terugkwamen naar vijf tegen vijf. De Schijtlama's gaven tegengas en brachten de verhoudingen weer in evenwicht. De kansen gingen over en weer, totdat er plotseling vijf minuten voor tijd een zware overtreding werd begaan in het strafschopgebied. Penalty, oordeelde SummerBase.

De toeschouwers stonden op. Terwijl de ene helft aan het juichen was, was de andere helft druk met protesteren. "Schwalbe!" "Partijdige scheids!" "Stuur die vent eraf!" Pas na zo'n vijf minuten lag de bal op de stip, nadat er vier woedende spelers met rood het veld af waren gestuurd. De aanloop was lang en met een zeer hard schot lag de bal in de rechterhoek.

"Goede strafschop," zei PatrickW even later. Lantyz knikte. "Het was inderdaad een goede strafschop, mooie wedstrijd en een winnaar. Op naar de volgende Corporation Verkiezing." Joriz, Lantyz en PatrickW hieven hun glazen op, namen een laatste slok en sloten af. Op naar de Forum Awards.

6 reacties


Recommended Comments

Bedankt voor de reacties! :)

(...) Is dit alles, of komen er nog meer verhalen van jou in deze blog?

Er zullen meer verhalen komen, waaronder 'De verdwenen admin'. :Y

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...