589 bezichtigingen

Deze rubriek is geschreven door Preddy

Deze week ook de OWN Sport Rubriek geschreven door mij. Ik zet de trend maar door met wat uitgebreidere voetbalnieuws, aangezien dat de populairste sport is op dit forum.

Chelsea verliest 2 keepers

Laten we maar beginnen op Zaterdag 14 oktober. Net na de deadline voor de OWN van die week kwam het bericht dat Chelsea zijn eerste 2 keepers in 1 wedstrijd had moeten vervangen.

Al in de 5e minuut van Reading tegen Chelsea moest eerste keeper Cech het veld verlaten met een schedelbasisfractuur. Bij een aanval van Reading kwam Cech goed uit zijn doel en werkte de bal weg, maar werd daarbij door een speler van Reading met de knie op zijn hoofd geraakt. Het leek niet te ernstig, maar Chelsea trainer Mourinho was achteraf laaiend dat Cech 30 minuten had moeten wachten op de Ambulance en in de kleedkamer op het randje van de dood had gebalanceerd.

Mourinho moest dus al na 5 minuten zijn 2e keeper Cudicini inbrengen. Hij stond onder de lat, tot aan de blessuretijd van de 2e helft. Bij een corner kwam Cudicini uit zijn doel en stompte de bal weg, maar kwam toen in aanraking met een Reading speler. De keeper ging direct KO. Aangezien Mourinho geen keepers meer op de bank had zitten moest John Terry de laatste minuten van de wedstrijd als keeper fungeren.

Met de Champions League wedstrijd tegen Barcelona in het vooruitzicth werd er al druk gespeculeerd wie de 2 keepers moest gaan vervangen. Diverse malen viel de naam Barthez, alleen dit werd ontkracht door Mourinho. Uiteindelijk kwam het nieuws dat Hilario de wedstrijd zou gaan keepen.

Champions League

Chelsea - Barcelona

Een mooi bruggetje naar de Champions League van deze week. Topper was wel de wedstrijd Chelsea - Barcelona, die al 3 opeenvolgende jaren te zien was in het toernooi. De twee grootmachten en rivalen maakten er een mooie wedstrijd van, waar Chelsea als sterkste uit de bus kwam. De goal viel aan het begin van de 2e helft, waar Drogba een flutvoorzet in de voeten kreeg, en met een hoogstandje Puyol op het verkeerde been zette. Met een geplaatst schot werd een verandering op het scorebord een feit, 1-0.

En dat was niet onverdiend. Barcelona verkeerd al een tijdje niet in de staat van een jaar geleden, met het sprankelijke voetbal dat we haast gewend zijn van de Catalanen. Smaakmaker Ronaldinho was nagenoeg onzichtbaar, maar dat was ook de verdienste van Chelsea-rechtsback Boulahrouz. Ook was het duidelijk dat Barcelona hun spits miste, Eto'o, die met een blessure 3 maand uitgeschakeld is. Desondanks dwong Barcelona in de slotfase wel aan, maar kon de verdediging van Chelsea niet passeren.

Anderlecht - AC Milan

Om het nog wat Nederland/Belgisch te maken. Anderlecht - AC Milan was ook een wedstrijd die wel aardig was. In de eerste helft was AC de betere ploeg, zonder al te veel kansen. Na de rust nam de wedstrijd een andere wending, toen een speler van Milan de rode kaart te zien kreeg. Anderlecht begon een offensiefje en kreeg een paar goede kansen. Helaas werd het toch 0-1, door een mooi schot van een 25 meter van KaKa, die onderweg wel werd aangeraakt door een Anderlecht speler. Anderlecht begon toen nog wat meer aan te dringen en had wel een punt verdiend, maar de eindstand bleef op de 0-1 staan.

Galatasaray - PSV

PSV dan, trots der Nederlanden in de CL dit jaar. Als de wedstrijd tegen Galatasaray gewonnen zou worden, zouden ze al met anderhalf been in de 2e ronde staan. Een uiterst goede uitgangspositie.

Maar uit winnen in Turkije doe je niet zomaar. Zo bleek ook in de eerste 20 minuten van de wedstrijd, waar PSV simpelweg overlopen werd door de Turken. Coach Ronald Koeman had van te voren al gezegd dat dit zou kunnen gebeuren en dat het belangrijk was om geen schade op te lopen in deze periode. Lang leek het er op dat PSV het er goed van af zou brengen, totdat het doelpunt toch viel in de 19e minuut. Al was het een klungel/lucky doelpunt, die tellen ook.

PSV kwam nog goed weg toen nauwelijks een minuut later een opgelegde kans over werd gewerkt door Salcido. Echter, het doelpunt beëindigde de rush van de Turken, ze gingen achterover hangen. PSV kreeg meer overwicht en creeërde zelfs wat kansjes. De grootste kregen ze door een blunder van de keeper van Galatasaray, die Kone bijna de bal in de voeten speelde.

De 2e helft zette PSV door en dat werd bekroond met een doelpunt. Een slap schot van Kromkamp na zich goed te hebben vrijgespeeld werd verkeerd beoordeeld door de keeper en rolde er pardoes in. Na dit doelpunt was het verzet van de Turken een beetje gebroken en dat zorgde voor de 1-2. De goed ingevallen Vayrinen speelde de sterk spelende Kone net op tijd in. Deze kon ongehinderd op de keeper afstormen en maakte koel een einde aan zijn periode van droogte.

PSV speelde de wedstrijd goed uit, alleen moest Gomez nog een goed schot tot een corner verwerken.