Jump to content

GTAforum Verhalen

  • artikelen
    165
  • reacties
    1007
  • bezichtigingen
    120696

De slag om de kiwi's - Deel 1


Thundercover

439 bezichtigingen

VerhaalMini.png

De slag om de kiwi's - Deel 1

Geschreven door: Jay;

Het was een drukke zaterdagmiddag, er kwam geschreeuw uit de markt en de auto’s en scooters scheurden langs het huis van Hanneswasco. Uiteraard was hij niet thuis want zoals gewoonlijk deed hij zijn zaterdagse boodschappen op de dichtstbijzijnde markt. Alhoewel het fruit in het algemeen een stuk duurder was dan bij een andere markt verderop besloot Hanneswasco toch maar wat kiwi’s te halen zodat hij de week weer fris door kon. Hij wist uit ervaring dat je niet zomaar de eerste beste kiwi’s moest kopen dus liep hij rustig naar het einde van de markt. Eenmaal aangekomen was het al aardig druk bij het fruitstalletje en het was zoals gewoonlijk weer wat duw- en trekwerk om de beste kiwi’s eruit te plukken. Het lukte hem nog maar net om tussen een wat dikkere mevrouw door te glippen en het laatste kiwietje die nog een beetje vers was, te pakken. Dit ging natuurlijk niet zonder slag of stoot want de wat dikkere mevrouw was uiteraard ook een kiwi-liefhebber. Toen Hanneswasco de kans greep en wegrende kwam de dikke mevrouw hem achterna. “Vuile kiwi-dief! Ik krijg jouw wel te pakken, wacht maar!” klonk het door de straten.

Toen Hanneswasco de vrouw eindelijk kwijt was nam hij even de tijd om op een bankje te zitten. Al hijgend pakte hij een lepeltje uit zijn zak en at de binnenkant van de kiwi op. Nadat Hanneswasco de kiwi helemaal op had en hij eindelijk wat kalmer bleek te zijn, liep hij rustig naar huis. Hij maakte de deur open en eenmaal binnen ging hij toch maar even zitten om te kijken wat er op tv was. Al snel klonk de bel, het was Galiorix die vroeg of hij wat peper kon lenen voor het eten dat hij aan het voorbereiden was. Hanneswasco knikte en pakte de peper uit de kast. Ze maakten nog een praatje en Hanneswasco vertelde over de dikke vrouw die hem de stuipen op het lijf jaagde. “Ik zou maar uitkijken als ik jouw was Hannes, ze is best berucht in deze buurt..” zei Galiorix. Hanneswasco slikte en keek Galiorix aan. “Ze is het morgenochtend vast wel vergeten, er gebeurt heus niets.” zei Hanneswasco met een wat angstige blik in zijn ogen.

Even later ging Galiorix weg en besloot Hanneswasco het huis maar even op te ruimen. Toen hij bezig was met stofzuigen vond hij vlak naast de deur een briefje waarop stond: “Ik pak je wel, ik weet wie je bent. Hier kom je niet zonder kleerscheuren vanaf!”. Hanneswasco las de brief aandachtig een paar keren door totdat het hem allemaal teveel werd. Hij ging op bed liggen en besloot om even alles op een rijtje te zetten. Allerlei gedachten gingen door zijn hoofd. Galiorix stond bij de deur om peper te halen en ja, precies voor de deur vond hij het briefje. Zou het dus Galiorix geweest kunnen zijn die hem wat aan ging doen? Ook zat de kapstok van Hanneswasco vlak naast de deur, misschien had de dikke vrouw een briefje in zijn jas gedaan. Maar ook had Hanneswasco een paar dagen niet schoon gemaakt, wellicht had het briefje dus helemaal niks te maken met de dikke mevrouw en lag het er al een aantal dagen.

Hij kon voorlopig dus helemaal niks uitsluiten, het bleef een raadsel. Hanneswasco probeerde rustig te ademen, maar al snel werd hij verrast door iemand die keihard op de deur klopte. Hanneswasco rende de woonkamer in en bleef achter zijn bank schuilen. Hij besefte dat mensen het op hem gemunt hadden en dat hij maar beter kon schuilen. Wie dit ook aan het doen was, het was een gruwelijke daad..

4 reacties


Recommended Comments

Sinds wanneer gaat het hier om strips en niet om gewone verhalen? :7

Anyway, heb het met plezier gelezen, en ik kijk al uit naar het vervolg! :tu:

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...