Jump to content

MAF

  • entries
    518
  • comments
    1,497
  • views
    279,393

Editie 005 -- De Moraalridder


NandroDavids

406 views

 Share

demoraalridderdm8.png

“Allez, volgens mij wordt ik vervolgd, is het niet? Ja, zeker en vast, ik wordt vervolgd…”

(Deel 1 van De Moraalridder)

TheGuardian besluit te willen weten wie hem nu al de hele tijd achtervolgt en bedenkt daar een verrassend sterk plan voor: Hij gaat richting het welbekende cruiseschip The Royal Guardian, gaat de loopbrug over en spreekt met verschillende mensen aan boord van het schip. Na in zijn ooghoeken te hebben gezien dat hij nog steeds wordt achtervolgt trekt hij ineens een spurt terug over de loopbrug en verstopt zich gauw achter de rotsen die daar liggen. “Nu maar wachten welk schepsel mij achtervolgt; Óf ik ben hem afgeschud op deze wijze, óf straks zal het zodadelijk over de loopbrug moeten komen en zichzelf daarmee verraden.”, denkt TheGuardian. En jawel, na enkele minuten geduldig zitten wachten ziet hij aan de andere kant van de loopbrug iemand schichtig om zich heen kijken, in de hoop TheGuardian weer te kunnen zien. Al snel realiseert de geheimzinnige persoon zich dat hij geen keus heeft en de loopbrug over moet, in het zicht van alles en iedereen in de buurt. Hij neemt de gok, maar met nog maar één voet op het vasteland staat TheGuardian al voor zijn gezicht.

“Allez, nu gaat u me gauw maar eens even heel snel vertellen wat hier exactement de bedoeling van is hè, met dat oeverloze ge-achtervolg van je!”, begint TheGuardian dreigend tegen Jay;, die hem al vanaf het San Andreas Forum achtervolgde. “Rustig TheGuardian, ik kan het allemaal uitleggen en dat zal ik dan ook uitgebreid doen. Het zit namelijk zo…ik heb net als jou zo m’n dubbele gevoelens: Ook ik voel me aan de ene kant een heel normaal mens, maar ja, die andere kant speelt ook zo mee…tja, hoe moet ik ’t zeggen…ik ehm…voel me…ja…een echte Moraalridder.”, waarmee het hoge woord eruit is voor Jay;. Traag van begrip als hij is begrijpt TheGuardian nog steeds niet waarom Jay; hem dan de hele tijd achtervolgde en vraagt daar dan ook naar: “Excuseer mij nederig, maar ik snap nog steeds niet volkomen wat dat nu als reden te maken heeft met het feit dat je me zo stiekem achterna loopt te lopen.” Jay; zucht diep en stelt TheGuardian voor dat het misschien handiger is om eerst hun weg te vervolgen richting de plaats van sollicitatie, het Global Moderators Forum. “Onderweg licht ik het allemaal wel nader toe en dan zal het je allemaal duidelijk worden; Eerst nog even een sanitaire stop en dan gaan we gauw weer op weg.”

Na enkele minuten is ook Jay; klaar voor het vervolg van de tocht richting het heilige der heiligen. “Goed, je wilt dus nog wat meer duidelijkheid.”, begint Jay; zijn verhaal, terwijl ze de kinderboerderij van het Forum passeren en achtereenvolgens langs het hok van verschillende Ducks, het natuurgebied van wat Wilde Ganzen en het weiland vol Schijtlama’s in staat van ontbinding lopen. “Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: Ik denk niet dat je kans maakt om aangenomen te worden als Moraalridder als je je weg gewoon vervolgt en ik wil je graag helpen om daarin wat sterker te staan, mits daar natuurlijk wat tegenover staat.” TheGuardian snapt er werkelijk niets van en ook Jay; ziet dat aan het gezicht van de persoon naast hem. “Nog steeds niet helemaal duidelijk dus,” concludeert Jay;, “Dan zal ik het ietwat meer in Jip & Janneke-taal uit proberen te leggen, maar eerst moet ik nog even van de weg af: Nature calls.”

Als Jay; weer tevoorschijn vraagt TheGuardian of hij soms zenuwachtig of iets dergelijks is. “Nee, hoezo?”, reageert Jay;. “Nou, omdat je nu al reeds tweemaal in nog geen eens 10 regels wat water aan het lozen zijt aan de kant langs de weg.” “En daaruit denk je te mogen concluderen dat ik – hetzij lichtelijk, hetzij zwaar – zenuwachtig ben? Dat is absoluut onnodig hoor, het is gewoon toeval dat het je opvalt.”, reageert Jay;, die toch een kleur krijgt. “Waar waren we ook alweer gebleven?”, vervolgt hij vervolgens snel, “O ja, bij Annie M.G. Schmidt, Sesamstraattaal, zodat het voor jou ook allemaal duidelijk gaat worden. Ik ben dus van mening dat jijzelf niet genoeg persoonlijkheid hebt om de functie van Moraalridder echt succesvol uit te oefenen. Je bent wel moralistisch ingesteld, gebrekkig ABN is je ook niet vreemd en matige humor, absoluut. Maar echt serieus zul je niet genomen worden door veel leden als je enkel op basis daarvan jezelf die functie toe-eigent.” “Ik zou het haast bijna afdoen als zuiver gezever, maar ik ben echter best wel erg benieuwd en nieuwsgierig wat dan voor een oplossing bij jou in gedachten is”, is TheGuardian’s reactie, die daarmee duidelijk maakt dat hij in ieder geval eindelijk een beetje begrijpt wat Jay; probeert te zeggen. “De oplossing is vrij simpel denk ik: Je hebt andere leden nodig die je gaan aanvullen, vooral op je zwakke punten. Echt waterdicht wordt het dan pas bij een stuk of twintig leden, maar dat wordt ook weer te gek denk ik. Ik zou zeggen: Begin gewoon bij mij en samen komen we waarschijnlijk een heel eind.”, vervolgt Jay; zijn uitleg. TheGuardian lijkt even na te denken over deze woorden, maar is er voor zichzelf vrij snel uit: “Het lijkt me dat ik daar misschien wel mee akkoord zou kunnen gaan, maar dan zul je me toch nog eventjes moeten vertellen in welke vorm daar dan wat tegenover zou moeten komen te staan voor jou.” Jay; kleurt opnieuw en zegt daar ook wel een antwoord op te hebben, máár: “Eerst even gebruikmaken van het toilet in het Superleden Forum.”, waar ze inmiddels al langs lopen en daarmee bijna hun bestemming hebben bereikt.

Opnieuw wil TheGuardian weten of Jay; echt niet de zenuwen van iets heeft, maar hij blijft stug ontkennen, ook al begint hij nu ook al te mompelen naast het krijgen van een kleur. “Laten we het nou maar gewoon gaan hebben over je sollicitatie voor de functie van Moraalridder, daar is het tenslotte allemaal om begonnen en dáárvoor zijn we hier.”, reageert Jay; fel. “Ga gerust uw hartelijke gang hoor, ik zal je echt niet tegenhouden of iets soortgelijks, want ik hou het niet meer van mijn gierigheid naar de werkelijke reden achter jouw bumperkleven van een uurtje geleden.”, geeft TheGuardian het woord weer aan Jay;. “Goed, het is je waarschijnlijk al lichtelijk opgevallen misschien.”, begint Jay; voorzichtig, “Maar het schijnt dat ik nogal een zeikerdje ben...”

 Share

6 Comments


Recommended Comments

Over het algemeen lokt een item van de MAF genoeg reactie uit, maar bij deze rubriek is dat blijkbaar niet het geval. Toch wil ik vragen om je reactie te geven op deze rubriek, vooral met het oog op een eventueel vervolg van De Moraalridder. Is 't nog de moeite waard? Of gaat 't helemaal nergens over en kan ik 't schrijven van fictie beter vergeten?

Link to comment
Ik vind de personage's niet goed vertolkt.
Kun je dat wat verder toelichten?

Ik vind TheGuardian en Jay; altijd heel wijs en volwassen overkomen, terwijl jij er een stel simpele zielen van maakt.
Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...