Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1586224

Editie 135 - Inleiding


OWN

611 bezichtigingen

gallery_3251_43_177167.gif

De tweede editie in de nieuwe stijl, wordt weer gekenmerkt door vele rubrieken. Alle rubrieken zijn er, 15 in totaal. Vanaf deze week gaat Jacky-2007 de berichten op A(B)N controleren. Vanaf volgende week zal 2fast{0} wekelijks een stukje schrijven in NSL.

Deze inleiding wil ik graag gebruiken voor iets anders, iets wat mij (en misschien andere redactieleden ook wel) dwars zit. De gehele redactie is elke week weer in de weer om voor jullie een leuke editie neer te zetten. Vergis je niet, in elke rubriek zit zeker een uur, en in het organiseren en online zetten gaat natuurlijk ook nog veel werk steken. Dat doen wij graag, anders zouden we het namelijk niet doen. Maar de laatste tijd, veranderd bij mij in ieder geval het gevoel van plezier in een gevoel van teleurstelling. OWN is nu 135 edities oud, een hele prestatie al zeg ik het zelf. We innoveren, wel luisteren naar kritieken. Kritiek is goed, maar het moet wel binnen de perken blijven. Tegenwoordig wordt op alles kritiek geleverd. Vergeet niet: wij doen dit vrijwillig, en we zijn zeker niet verplicht om aan ieders wensen te voldoen. Als je een rubriek niet leuk vind, lees die dan ook gewoon niet! Natuurlijk zijn we blij met opbouwende kritiek, maar die krijgen we maar zelden. "Rubriek A vind ik niet leuk!", "Ik had meer van renovatie verwacht!", dat soort zinnen, hebben we helemaal niets aan. Zeg dat dan ook niet, want ik heb geen enkel idee wat je ermee wil bereiken. Wij kunnen ons daardoor niet verbeteren, en wat hebben jullie eraan? Of willen jullie in zo'n geval gewoon de redactie de grond in boren? Wij doen ons best erop, en jullie zeggen dat het niets is. Soms vraag ik me af of jullie beseffen dat we dit doen om jullie te vermaken. Natuurlijk, dat zouden we graag willen, maar het is niet aan ons om jullie te vermaken. Wij leveren alleen iets wat je KAN vermaken, maar we zijn zeker niet VERPLICHT om dat te doen. Als jullie niets meer aan OWN vinden, blijf dan gewoon weg uit de blog. Jammer maar helaas. Als je daarentegen OWN verder wil helpen, kom dan met goede opbouwende kritiek, zoals Ferre deed laatst: je zou LvdW kunnen verbeteren door er een interview bij te plaatsen. Daar kunnen we wat mee, dan is kritiek niet erg. Maar kritiek zonder argumentatie, of gewoon het napraten van andere mensen, daar kan de redactie niets mee. En het enige wat je daarmee bereikt, is dat de redactie er eerder genoeg van krijgt. Nutteloze kritiek krijgen, dus zonder argumenten, is één van de ergste dingen die je tegen een redactie kunt zeggen. Dan denk ik bij mezelf: liever 1 slechte rubriek, dan helemaal geen OWN, of wel soms?

Hoe dan ook, editie 135 ligt weer voor je. Als je verbeterpunten weet, horen we die graag. Als je alleen tegen iemands been wil schoppen, f*ck off. Dan ga je maar ergens anders spelen.

Aan een ieder die geniet van OWN, of die OWN wil helpen verbeteren d.m.v. goede kritiek: veel plezier met het lezen. :)

3 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...