Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579813

Editie 3 - Sport


Dutchy3010

684 bezichtigingen

blog-33831-1159188011.jpg



Ajax zo goed als zeker van deelname aan de Champions League

Afgelopen woensdag speelde AFC Ajax in Kopenhagen tegen de Deense kampioen FC Kopenhagen voor de 3e voorronde van de Champions League. Ondanks matig spel wisten de Amsterdammers wel een goed resultaat te halen tegen de fysiek sterkere Denen: 1 – 2. Grote man aan Ajax’ kant was uiteraard Klaas-Jan Huntelaar, die met 2 goals liet zien een echte topspits te zijn, wat dan ook resulteerde in een selectie voor het Nederlands Elftal (zie volgende nieuwsitem). In de 38e minuut opende de Eredivisietopscorer van vorig seizoen de score, door van dichtbij binnen te koppen uit een vrije bal van Wesley Sneijder. Lang kon de ploeg van trainer Henk ten Cate niet genieten van deze voorsprong, want in de blessuretijd van de eerste helft kopte de lange verdediger Hangeland de dik verdiende gelijkmaker binnen. Ook in de tweede helft hadden de Denen het betere van het spel, en Ajax mocht dan ook niet klagen dat het lang 1 -1 bleef. Dankzij een sterke invalbeurt van Ryan Babel kwam Ajax weer terug in de wedstrijd, en tegen de verhouding in scoorde Huntelaar ook nog de 1 – 2. Hij ontving de bal uit de kluts, en schoot knap raak in de verre hoek. Op 23 augustus is de return in Amsterdam, waar FC Kopenhagen minstens 2 keer moet scoren om zich nog ten koste van Ajax te kunnen plaatsen voor de groepsronde van de prestigieuze Champions League.

Nederlandse atleten vallen tegen op EK Atletiek

Vooraf hoopte de Nederlandse atletiekequipe op één of meer gouden medailles, maar tot nu toe komen ze niet verder dan 1 zilveren medaille van meerkampster Karin Ruckstuhl. Van haar werd ook niet verwacht dat ze goud ging halen, maar er waren wel Nederlandse kandidaten voor het goud: Rutger Smith bij het kogelstoten, Lornah Kiplagat op de 10.000 meter, en Simon Vroemen op de steeplechase. Smith stootte de kogel over een mooie afstand, maar de concurrentie bleek te sterk waardoor de Nederlander als 4e eindigde. De tot Nederlandse genaturaliseerde Kiplagat liep lang op kop op de 10.000 meter, maar ze moest dit op het laatst bekopen waardoor ze het karwei niet af wist te maken, en slechts eindigde als 5e. En dus moest Simon Vroemen vanavond zorgen voor Nederlands succes, en dat leek er ook te komen door zijn sterke race in de halve finales. De Europees recordhouder ging ondanks zijn 37 jaar makkelijk naar de finale, maar helaas kon hij die niet lopen: door een voedselvergiftiging besloot hij om niet te starten, waardoor Nederlands goud uit lijkt te blijven op dit EK, tenzij Rutger Smith nog voor een grote verrassing gaat zorgen bij het discuswerpen…

Van Nistelrooy en Van Bommel niet in selectie Oranje

De onbetwiste nummer 1 in de spits van Oranje van de afgelopen jaren, Ruud van Nistelrooy, en Barcelona-middenvelder Mark van Bommel zijn niet opgenomen in de selectie van het Nederlands Elftal voor de oefeninterland tegen Ierland. Van Basten noemt de volgende reden voor het thuislaten van de 2 internationaal bekende spelers: “Op dit moment vinden wij andere spelers beter.” Eén van die andere spelers is Klaas-Jan Huntelaar, die Van Nistelrooy komt vervangen. De Fries, die vorig jaar 33 keer scoorde in de Eredivisie, liet in de afgelopen week zien nog altijd te kunnen scoren, gezien zijn 2 belangrijke doelpunten in de voorronde van de Champions League tegen FC Kopenhagen.

De 18-koppige selectie van het Nederlands Elftal voor de interland tegen Ierland ziet er als volgt uit: Edwin van der Sar (Manchester United), Henk Timmer (AZ); André Ooijer (PSV), Joris Mathijsen, Kew Jaliens, Tim de Cler (allen AZ), John Heitinga, Urby Emanuelson (beiden Ajax); Denny Landzaat (Wigan Athletic), Wesley Sneijder (Ajax), Rafaël van der Vaart, Nigel de Jong (beiden Hamburger SV), Stijn Schaars (AZ); Klaas-Jan Huntelaar (Ajax), Arjen Robben (Chelsea), Robin van Persie (Arsenal), Dirk Kuijt (Feyenoord) en Jan Vennegoor of Hesselink (PSV).

Kort nieuws:

- Het wielerteam van de Rabobank stuurt een sterke ploeg naar de Vuelta d’España, waar kopman Denis Mentsjov zijn titel verdedigt. Als belangrijkste helpers krijgt hij Michael Rasmussen, de winnaar van de bolletjestrui in de afgelopen 2 Rondes van Frankrijk, en Michael Boogerd, die in de Tour de France in een grootse vorm stak, met zich mee.

- Salomon Kalou is voor het eerst opgeroepen voor het nationale voetbalteam van Ivoorkust. De speler van Chelsea, daar omgedoopt tot ‘Salou’ wist eerder dit jaar geen Nederlands paspoort te bemachtigen, en koos daarom alsnog voor zijn vaderland. Zijn broer Bonaventure is niet opgeroepen voor het nationale team.

Deze rubriek is tijdelijk overgenomen door NandroDavids.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...