Jump to content

OWN

  • entries
    5,186
  • comments
    17,587
  • views
    1,513,088

Editie 3 - Actueel


Dutchy3010

483 views

blog-33831-1159188421.jpg

NewsflashVrijdag 4 augustus 2005

Dreiging Tel Aviv aan te vallen

Het wordt steeds erger in het Midden-Oosten. De baas van de Hezbollah (Hassan Nasrallah) dreigt Israël aan te vallen. Israël wilde de Libanese hoofdstad bombarderen. Israël heeft op het moment alleen Zuid-Beiroet (Beiroet is de hoofdstad) gebombardeerd, omdat daar veel strijders van Hezbollah zich verscholen hielden.

Op 3 augustus lieten de Hezbollah-strijders veel raketten neerdalen op de steden Maalot en Akko.

Pretpark is gevaarlijk

Een jongetje (7) uit Breda is gistermiddag zwaar gewond geraakt in pretpark Plopsaland (België). Hij kwam tussen de karretjes van de achtbaan terecht.

Hij heeft met het ongeval een schedelbasisfractuur opgelopen. Hij wordt behandeld in het zeukenhuis in Veurne. Hij is buiten levensgevaar.

Zaterdag 5 augustus 2005

Geen hulp meer voor Libanon

Het Israëlische leger heeft de infrastructuur in Libanon plat gebombardeerd. De vier bruggen in het noorden zijn daardoor verwoest. Hierdoor kan er geen hulp meer komen van hulporganisaties.

Ook Noord-Israël werd weer getroffen door raketten van de Hezbollah. Ook daar vielen doden bij.

Tyfoon eist 18 levens

Een tyfoon (Prapiroon) heeft 18 levens geëist in Zuid-China. Zeven mensen worden nog vermist. 534.000 mensen werden geëvacueerd, 8100 huizen zijn ingestort. De schade wordt geschat op 312 miljoen dollar.

Maandag 7 augustus 2006

Trap in Utrecht stort in: 7 zwaargewonden

Op zondag stortte de houten trap bij de Stadhuisbrug in. Er vielen 7 zwaargewonden en een paar lichtgewonden. Onder de zwaargewonden zijn mensen die in een bootje onder de brug doorvaarde. Zij werden door de trap getroffen. Er vielen ook mensen in het water. Door het dansen op de trap van ongeveer 50 mensen stortte hij in.

Na een aantal dagen is er één iemand overleden.

Werkgever mag roker weren

Slecht nieuws voor de rokers. Werkgevers uit de Europese Unie hebben het recht om mensen die roken om die reden niet in dienst te nemen. Dit valt niet onder discriminatie. Voor zover bekend is, is het nog nooit gebeurd dat iemand in Nederland geweigerd is door het roken. De stichting voor Nederlandse Rokers wees op artikel 1 van de Grondwet, die discriminatie op wat voor grond dan ook verbied. Het is nu aan de rechter te bepalen wie er gelijk heeft…

Dinsdag 8 augustus 2006

Nachtwake Kardinaal Willebrands

Op maandagavond werd er in de Catharinakathedraal (Utrecht) een nachtwake gehouden voor kardinaal Johannes Willebrands. Hij is woensdag 2 augustus overleden, op 96-jarige leeftijd. Afgelopen dinsdag was de uitvaardienst.

Beste geitenkaas

De beste geitenkaas ter wereld komt uit Etten-Leur! De Bettine Grand Cru is uitgeroepen tot Supreme Champion. De kaas was het beste van de 2140 inzendingen. Voor het eerst in 30 jaar ging de prijs niet naar een Brit.

Woensdag 9 augustus 2006

Meer agressie in vliegtuig

Het aantal gewelddadige incidenten is de eerste helft van dit jaar flink gestegen. De politiedienst op Schiphol is al 28 keer ingeschakeld, tegenover 17 in heel 2005! Meestal gaat het om dronken passagiers die agressief zijn. Zaterdag was er nog een ernstig incident op Schiphol, meer als 20 mensen van de marechaussee moesten ingrijpen.

IVF bij neushoorns mislukt

Safaripark Beekse Bergen heeft geprobeert om in-vitrofertilisatie te gebruiken bij neushoorns. Met in-vitrofertalisatie wordt een eicel bevrucht buiten het lichaam om. Het wordt ook wel reageerbuisbevruchting genoemd.

Helaas is IVF bij de neushoorn niet gelukt. Desondanks overheerste optimisme.

Dit proces is voor het voorbestaan van de bedreigde diersoort neushoorns. In de toekomst kunnen ze het bestand misschien alleen op peil houden met behulp van ivf-bevruchtingen.

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...