Jump to content

Guard's Blog

 • entries
  32
 • comments
  243
 • views
  44,925

Welkom bij de politie.


Guardian1980

971 views

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 members have voted

 1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

  • 10%
   5
  • 20%
   6
  • 30%
   1
  • 40%
   2
  • 50%
   11
  • 60%
   6
  • 70%
   4
  • 80%
   7
  • 90%
   40
  • 100%
   0

This poll is closed to new votes

med_gallery_112354_66_698.jpg

Geregeld krijg ik hier op het forum vragen over wat ik doe bij de politie en andere gerelateerde zaken. Het voordeel van een eigen blog is dan dat ik dat in één keer aan iedereen kan vertellen.

In 2002 heb ik gereageerd op de vacature voor Allround Politiemedewerker bij de politie Utrecht. Vervolgens heb ik diverse lastige testen gedaan, zowel fysiek als op de computer. Ik werd medisch doorgelicht, had een gesprek met een psychiater en men kwam kijken hoe mijn thuissituatie was. Tenslotte had ik een gesprek op het hoofdbureau en na afloop van dat gesprek kreeg ik te horen dat ik was aangenomen voor de opleiding.

Mijn opleiding begon begin 2003. Het jaar daarvoor was men begonnen met een nieuwe manier van opleiden. Tot 2002 werd er anderhalf jaar klassikaal les gegeven, met twee korte “snuffelstages”. In 2002 werd er een systeem ingevoerd waarbij een aspirant om en om drie maanden naar school gaat en drie maanden in de praktijk werkt. In de schoolperiode wordt er wel les gegeven, maar dienen aspiranten vooral door zelfstudie de theorie onder de knie te krijgen. Vervolgens wordt in de praktijk de opgedane kennis getoetst. De lengte van de opleiding kan variëren van anderhalf tot vier jaar en is afhankelijk van welke opleiding je doet.

Na de opleiding heb ik een tijdje in een wijkteam gewerkt, waarbij ik dus vooral buiten was en op meldingen reageerde. Daarna heb ik nog een korte tijd bij de recherche gezeten. Dat was een periode van veelal dagdiensten, waarin verdachten, getuigen en andere betrokkenen gehoord werden. Ook heel leuk, maar het maken van dossiers kan af en toe vreselijk zijn.

Nu werk ik alweer enkele jaren op een andere plek, maar daarvan ga ik niet vertellen wat het is. Ik kom voor dit werk in de gehele regio, werk weer in de volledige onregelmatigheid (vroeg-laat-nacht) en doe dit met heel veel plezier.

Wat de toekomst gaat brengen, ik weet het niet. Het werk zal hetzelfde blijven, maar door de samenvoeging van de diverse korpsen zal er organisatorisch wel het een en ander veranderen. Het korps Utrecht gaat samen met het korps Gooi en Vechtstreek en het korps Flevoland de nieuwe eenheid Midden Nederland vormen. Daarmee wordt ons werkgebied een stuk groter, en of ik daar blij van word, dat weet ik niet. Bovendien werk ik nu, met een korte onderbreking, alweer 13 jaar in de onregelmatigheid. Het heeft wel wat, maar is toch niet bevorderlijk voor een mens. Daarom ben ik nu ook bezig met een management opleiding, en ik zie wel waar dat me brengt.

med_gallery_112354_66_532.jpg

Ik hoop dat jullie begrijpen waarom ik niet vertel wat ik tegenwoordig doe. Ik ken niemand van het forum persoonlijk, en het zou buitengewoon vervelend zijn als ik iemand ooit tijdens mijn werk tegen zou komen.

~Guardian1980

7 Comments


Recommended Comments

Ik heb de hele tekst gelezen en ik heb mijn antwoorden zo'n beetje wel gekregen. Erg leuk hoor, ben benieuwd naar meer politieverhalen. :)

Link to comment

Mooi artikel Hans. Kort en duidelijk, en toch heel veel info. Kruipt er toch een vraag mijn hersenpan binnen: Hebben jullie inmiddels een digitale gedragscode voor je priv

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...