Jump to content

OWN

  • entries
    5,186
  • comments
    17,587
  • views
    1,513,835

Editie 4 - Actueel


Dutchy3010

401 views

blog-33831-1159201830.jpg

Vrijdag 11 augustus

Door het slechte weer in heel het land is er aardig wat water overlast geweest. Voornamelijk het westen van het land had het zwaar. In verschillende dorpen en steden moest de brandweer regelmatig uitrukken om kelders en winkels leeg te pompen. Door de enorme regenval werd op de A29 ter hoogte van Rotterdam een tunnel afgesloten omdat het water in de tunnelbuizen verzameld werd.

Zaterdag 12 augustus

Een KLM-vliegtuig is na de landing op de Polderbaan naast de baan geraakt. Tijdens het taxiën raakte de neus van het vliegtuig in het gras. De oorzaak van een deze glijpartij was een zware regenbui. Niemand raakte gewond maar het vlieg verkeer had tot het begin van de avond last van het ongeluk. Het is overigens al de tweede keer dat er zoiets gebeurd.

De Libanon resolutie is door de VN-veiligheidsraad unaniem aanvaard. De resolutie, die gemaakt was door Frankrijk en de VS, werd door alle 15 leden met open armen ontvangen. In de resolutie staat dat 15.000 Libanese soldaten een bufferzone maken en dat het Israëlische leger zich terug trekt. Zowel Libanon, Israël en Hezbollah hebben laten weten akkoord te gaan met de resolutie.

Zondag 13 augustus

In Diergaarde Blijdorp in Rotterdam is mogelijk de voor de mens gevaarlijke variant van de vogelgriep H5NI gevonden. Het zou gaan om twee jonge uiltjes die plots gestorven waren. Na onderzoek in een laboratorium in Lelystad werden er sporen van vogelgriep gevonden. Zeker is het nog niet dat ze hierdoor gestorven zijn.

Verschillende luchtvaart maatschappijen hebben klachten ingediend bij de Britse overheid. De klachten zijn ontstaan omdat er door de terreur dreiging vele extra controles zijn. De luchtvaart maatschappijen hebben aangegeven hier last te van hebben. Of de klachten veel uitmaken is nog maar de vraag omdat voor de Britten veiligheid voor gaat.

Maandag 14 augustus

Weer heeft het slechte weer schade veroorzaakt. In het westen van het land was het wederom het zwaarste. Verschillende straten kwamen blank te staan en liepen kelders weer onder. Ook de kelders van het zeeaquarium in Bergen aan zee werden niet gespaard. De meeste schade was in IJmuiden. Door een windhoos werden verschillende huizen beschadigd. Er vielen geen gewonden.

De Britse regering heeft het terreur niveau verlaagd van kritiek naar ernstig. Volgens minister Reid wil dit niet zeggen dat de gevaren helemaal geweken zijn. De kans in nog steeds groot dat er een aanslag kan komen.

Dinsdag 15 augustus

Na een onderzoek van een Pakistaanse krant is gebleken dat een deel van het geld voor aardbevingen, opgehaald in Groot-Brittannië, naar terroristen is gegaan. Het geld zou via een Pakistaanse liefdadigheidorganisatie doorgesluisd zijn naar terroristen. De terroristen hebben met dat geld een aanslag voorbereid die door de Britse politie is verijdeld.

De Amerikaanse president Bush heeft in een persconferentie gezegd dat hij Hezbollah de verliezer van de oorlog vind. Het is niet geheel onverwacht dat Amerika dat vind omdat Amerika een groot voorstander van Israël is.

Woensdag 16 augustus

Na het terreuralarm in Groot-Brittannië zijn 10.000 passagiers van British Airways hun koffers kwijtgeraakt. De helft is volgens de maatschappij achtergehouden voor veiligheidsmaatregelen. De andere zijn door de enorme chaos kwijtgeraakt op de vliegvelden. British Airways heeft alle zeilen bijgezet om deze terug te vinden en na te bezorgen.

Donderdag 17 augustus

Frankrijk heeft aangegeven de VN-Troepenmacht in Zuid-Libanon te willen leiden. De voorwaarden zijn wel dat het een duidelijk mandaat en een behoorlijke omvang krijgt.

Frankrijk en Turkije hebben hun minister naar Beiroet gestuurd voor overleg. Overigens hebben Oostenrijk en Argentinië al aangegeven niet mee te willen werken aan de VN-macht in Zuid-Libanon.

Het is niet heel veel nieuws maar we zijn er zeker van dat er volgende week weer nieuwe dingen voordoen, behalve het slechte weer en de Oorlog in het Midden-Oosten.

Deze rubriek is tijdelijk overgenomen door Ikkes

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...