Jump to content

MAF

  • entries
    518
  • comments
    1,497
  • views
    285,751

MAF 009 - Ingezonden


NandroDavids

907 views

20unxgi.jpg2a8fb50.jpg97p36w.jpg2ns976b.jpg33palud.jpg

2dnz1e.jpg

Deze rubriek is geschreven door een anoniem lid

Het was een rustige zaterdagavond, rond een uur of negen. 1 november, 2008. Lange tijd geleden dus. "Een uurtje nog!", riep ik hardop. Dan zou de wekelijkse forumkrant, OWN, weer online komen. Altijd een leuk moment op het forum. Veel mensen keken hier naar uit. Opeens werd ik aangesproken op MSN door een konijn en mijn leven zou voorgoed veranderen...

Jowx, het konijn, wilde graag weten of ik toevallig geïnteresseerd was in het schrijven voor OWN. Test Jezelf was niet ingeleverd en ze hadden iemand nodig. Ik had mij al eerder aangemeld voor The Oceans. Twee keer zelfs. Ook twee keer afgewezen. Waarom? Geen idee, niemand wist goed waarom. Hoe dan ook, ik ben altijd bereid een konijn in nood te helpen. Ik besloot die rubriek te schrijven. Een uurtje had ik ervoor, maar ik had toch niets beters te doen. Sport, dat was het onderwerp. Een link kan ik helaas niet geven. Het hoeft namelijk niet duidelijk te worden wie dit heeft ingezonden.

Na deze rubriek geschreven te hebben waren ze (de leiding van OWN) tevreden over me. De week daarna mocht ik nog een keer invallen. Ditmaal voor De Tien. Na deze rubriek regelmatig overgenomen te hebben, schreef ik deze voor vast. Vele rubrieken volgden De Tien, ze kregen mij als vaste redacteur. Een eer, dat was wat het was!

26 mei 2009, een mooie dag om nooit te vergeten. Thundercover sprak mij aan op MSN. Hij vroeg me of ik de hoofdredactie van OWN wilde versterken. Net op een moment dat ik er over dacht te stoppen met OWN. Ja, echt! Ik antwoordde positief (dat is 'ja' in dit geval). 26 mei 2009, dat is de dag dat ik startte als hoofdredacteur. Ik heb het een erg lange tijd gedaan, met veel plezier. 2 september 2012 was dan ook een bijzonder droevige dag voor OWN en de gehele toekomst daarvan: ik besloot te stoppen als redacteur bij OWN. Ik bleef wel hangen binnen het redactiekantoor en heb zo af en toe mijn mening laten horen. Ik had een beetje de taak als adviseur. Dit ging allemaal prima, totdat het 27 maart was.

Ik zie je denken: "Huh, 27 maart?". Jazeker, 27 maart. 2013, om precies te zijn. Er was een PB tussen huidige en oud-redactieleden, of beter gezegd, die is er. Echter, ik kon hem niet meer vinden: ik was eruit gezet. En niet alleen uit de PB, nee, uit heel OWN. Na het schrijven van 401 rubrieken voor OWN in 186 edities! Ik moest hier wel zelf achter komen, het werd me niet eens verteld. Ik moest zelf een berichtje plaatsen met de vraag waarom ik uit de PB was geknikkerd. Vervolgens kreeg ik bericht. Ik was uit OWN gezet en daarom ook uit de PB. De reden? De huidige hoofdredactie van OWN had een afbeelding die ik heb gemaakt voor MAF verkeerd begrepen. In plaats van mij even te contacteren, besloten ze om mij uit OWN te zetten zonder het mij te melden. Inmiddels heb ik uitleg over de afbeelding gegeven, zoals het hoort. Ook ben ik inmiddels terug gevraagd naar OWN. Hmmm, eens kijken wat ik daar mee ga doen...

20unxgi.jpgk4tbm0.jpg344dp1g.jpg

Zoals u ziet: dit is de plek in MAF voor de ingekomen stukken. Wil je ook wat (anoniem) kwijt? Kom maar op met die inzendingen! Het mag over van alles gaan, het mag zo lang en kort zijn als je zelf maar wilt. Laat maar komen!

2a8fb50.jpg Uiteraard bepalen wij van de redactie wat uiteindelijk wordt geplaatst. Tevens hebben we het recht om uw ingezonden stuk aan te passen of in te korten. Bij inzending gaat u hiermee automatisch akkoord. 2ns976b.jpg

4 Comments


Recommended Comments

Klinkt een beetje als 'gebruikt' toen we je nodig hadden en voor de rest hebben we er niet veel mee. Vraag me af wat het verhaal van OWN is hierin. Misschien leuk om wat hoor en wederhoor hierin te doen.

Verder lijkt de anonimiteit niet helemaal geslaagd. Je had hem bijna kunnen ondertekenen. :puh:

Link to comment

Ik vraag me af wie dit anoniem lid is hoor...

Kom, laten we gaan speculeren.

Klinkt een beetje als 'gebruikt' toen we je nodig hadden en voor de rest hebben we er niet veel mee. Vraag me af wat het verhaal van OWN is hierin. Misschien leuk om wat hoor en wederhoor hierin te doen.

OWN is welkom om te reageren.

Verder lijkt de anonimiteit niet helemaal geslaagd. Je had hem bijna kunnen ondertekenen. :puh:

Ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat dat ook niet echt het doel van de originele schrijver was.
Link to comment

We hebben uiteraard verkeerd gehandeld met jou en daar hebben wij (met name ik) ook veel spijt van. Je hebt altijd veel betekend voor OWN.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...