Jump to content

MAF

  • entries
    518
  • comments
    1,497
  • views
    281,435

MAF 012 - V®aaggesprek


NandroDavids

577 views

 Share

gallery_7284_229_26211.jpg

Deze rubriek is geschreven door @NandroDavids

In de serie over Gangs & Corporations interviewt MAF in de rubriek V®aaggesprek een aantal hoofdpersonen uit de G&C-scene. Na gesprekken met Pwned. en Bierbuikje spreken we dit keer met @Basssss, de leider van The Covesight Community. Hij vertelt onder meer over de redenen achter het feit dat Covesight zo inactief is in The City.

"We zijn bang ons subforum te verliezen"

gallery_7284_229_1174.png

Met Pasen hadden jullie het evenement Eitjes Rapen. Komen daar veel leden van buiten de Corporation op af?

Het is altijd hopen op visite van buitenaf. Ik durf wel te zeggen dat het niet storm loopt, maar ik ben al blij als een enkeling een bezoek wil brengen. Dit jaar hebben we twee bezoekers van buiten de Corporation bij het evenement gehad. We hebben te horen gekregen dat ze het beide erg gezellig vonden in de server. Na het evenement heeft één van hun zelfs besloten om zich bij de Corporation aan te sluiten als lid.

Wat doen jullie verder aan promotie en ledenwerving?

De evenementen worden altijd wel bezocht. Niet altijd met grote menigten, maar zoals gezegd: ik ben al blij met een enkeling. We hebben soms met twee of drie man in de server gezeten, terwijl we urenlang lol hebben en praten over de meest brede onderwerpen. Ik vind het belangrijk dat de mensen die willen komen, het gevoel kunnen hebben dat ze hun tijd goed hebben besteed. Verder staat ons subforum altijd open voor buitenstaanders en het komt vaak genoeg voor dat er weer een aantal buitenstaanders naar binnen lopen om mee te genieten van de gezelligheid.

Qua promotie en ledenwerving buiten het forum: we hebben de standaarddingen zoals signatures, net zoals bijna elke andere Gang op het forum. Maar verder…hoeveel ledenwerving hebben we nodig? Het is niet onze grootste prioriteit. Zelfs The City heeft een hogere prioriteit dan ledenwerving. The Covesight Community is nog steeds de grootste Corporation als het gaat om de ledenlijsten. We hebben al meerdere malen gehad dat we de ledenlijst opschonen, om ruimte te houden voor mogelijk nieuwe leden.

Bij de laatste Corporation Verkiezingen ontliepen jullie nét de tweede ronde door BeaT DowN achter jullie te houden. Zij zijn inmiddels druk bezig om meer gebieden in The City te veroveren, wat meetelt bij de Verkiezingen, terwijl jullie daar helemaal niets in doen. Waarom niet?

Ik ben op de hoogte van de activiteiten van BeaT DowN en dit is binnen Covesight ook wel ter sprake gevallen. Het probleem is: een Corporation als The Covesight Community besturen kost tijd, zeker met een server ernaast. Een gebied veroveren in The City kost ook tijd. Zo’n gevecht moet georganiseerd worden, we moeten een spel of een uitdaging opzoeken en er moet een kans voor ons bestaan om het te winnen. Deze uitdaging of dit spel moet uiteindelijk ook nog uitgevoerd worden. Onze tijd is echter schaars. Hierdoor gaan onze prioriteiten eerder naar onze Corporation, de server en de evenementen, dan naar The City.

The City is goed bedacht en ziet er zeker leuk uit. We hebben binnen Covesight zeker niet stil gezeten met het discussiëren over dit onderwerp. Tot nu toe hebben we er echter voor gekozen om de tijd in de Corporation te steken, in plaats van in het veroveren van gebieden in The City.

Hoe belangrijk is jullie subforum voor The Covesight Community?

Het subforum geeft ons de mogelijkheid om alle informatie overzichtelijk te houden. In het Stadhuis vind je bijvoorbeeld alle mededelingen, in het Bierhuis brengen we gezellig onze dag door met een bierkransje. Tevens zijn er een aantal topics met informatie over de Corporation of de server. Ook zijn er enkele topics op een specifiek onderwerp gericht, vaak om te vragen naar de mening van onze leden.

Het zou een enorme puinhoop zijn als dit allemaal in één topic stond. Mensen kunnen bijvoorbeeld niet meer terugvinden wanneer het eerstvolgende Spelletjesweekend is. Het wordt onmogelijk om bepaalde informatie terug te vinden, zonder het allemaal in de first post te duwen. Het wordt ook moeilijk om een goede discussie te voeren over een specifiek onderwerp, terwijl er al drie andere verhalen bezig zijn. Dat is waarom het subforum belangrijk voor ons is.

gallery_7284_229_59853.jpg

Het subforum is dus belangrijk, maar op evenementen komen maar weinig buitenstaanders af. Gezien het aantal gebieden in The City, waar jullie niets aan doen, is de kans groot dat jullie het subforum bij de komende Verkiezingen kwijt zullen raken. Is dat geen raar beleid, om The City dan links te laten liggen?

Waar deze grote kans vandaan komt, begrijp ik even niet. De interesse in de server van buitenaf is altijd al klein geweest. Alleen in het eerste jaar kwamen er zo nu en dan wel enkele buitenstaanders langs: dat was ongeveer 4,5 jaar terug. Sinds die tijd hebben we de andere Verkiezingen ook overleefd.

Daarnaast laten we The City niet volledig links liggen. We hebben er achter de schermen vaak over gesproken, er zijn in de afgelopen maanden echter geen momenten voor ons geweest waar we er uitgebreid aandacht aan konden besteden. De ergernis is zeker bekend, maar de tijd om het uit te voeren is ver te zoeken. Vroeger zaten we met een groep van 4 of 5 man achter de corporation, die allemaal aardig veel tijd hadden om in de Corporation te stoppen. Tegenwoordig is het slechts een team van 2 man, die behoorlijk kampt met drukte buiten het forum.

The City “links laten liggen” zou ik niet zeggen. We hebben het de afgelopen maanden meer als iets voor de toekomst gezien, terwijl we ons eerst bezig wilden houden met de Corporation zelf.

Goed, "grote kans" is wellicht wat overdreven. Maar gezien de laatste uitslag, waar jullie BeaT DowN met het meest minimale verschil versloegen, en het feit dat zij wél gebieden veroveren, is de tweede ronde in ieder geval een grote kans. En met Sans Scrupules in opkomst kon dat wel eens heel gevaarlijk gaan worden. Ze zijn nieuw, actief, ook buiten hun Gang Talk, en hebben veel contact met anderen. Met andere woorden: die konden wel eens veel stemmen gaan krijgen. Zijn jullie daar niet bang voor? Is het dan niet ongelofelijk dom om het enkel intern te hebben over The City, zónder daadwerkelijk iets te doen?

Natuurlijk zijn we op de hoogte van de uitslag en uiteraard blijft er een angst dat we ons subforum kunnen verliezen. We doen ons uiterste best om er iets tegen te doen, maar ik kan niet zo even naar het hoofd van mijn hogeschool lopen en roepen "Toedels, ik stop met de opleiding en ga Gang Wars organiseren op het internet!". Zo is de situatie nu eenmaal, binnen Covesight. Ik heb het druk, Woody heeft het druk en het overgrote deel van de leden heeft het ook druk. Het blijft een hobby, dit G&C-gedoe. We zijn inderdaad bang om ons subforum te verliezen. Zolang de tijd ons in het nadeel werkt, is het lastig om er veel aan te doen. Daarnaast vind ik het ook geen fijn plan om als een gek Gang Wars te gaan organiseren, maar verder de Corporation van binnen in de steek te laten. De prachtige banden binnen onze Corporation hebben ons sterk gemaakt, het zou zonde zijn om die omver te werpen voor iets als The City.

 Share

2 Comments


Recommended Comments

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...