Jump to content

MAF

  • entries
    518
  • comments
    1,497
  • views
    278,397

MAF 030 - Multitainment


NandroDavids

339 views

gallery_7284_229_33390.jpg

Deze rubriek is geschreven door @Silverbyte

Heeft u uw contributie al betaald? Heeft u de hond al uitgelaten? Heeft u het vuilnis al buiten gezet voor uw partner? Heeft u al koffie gepakt? Ja? Mooi, dan heeft u nu alle tijd voor een lesje songwriting van Benjamin Francis Leftwich.

gallery_7284_229_32929.jpeg

Leftwich, een steevast goedgeklede jongeman met een vriendelijk aardappelhoofd, groeide in het Engelse York op met The Rolling Stones, Bob Dylan, Nick Drake en andere vermaarde muzikanten. Al op zijn tiende begon hij met het bespelen van de gitaar, waar hij al snel zijn eerste liedjes op schreef. Hij doorliep zijn schoolcarrière op Hempland Primary State School en Bootham en ontwikkelde ondertussen zijn muzikale talenten.

Na jaren ploeteren in kleine clubs en kroegen, kreeg hij in 2011 zijn debuutalbum Last Smoke Before the Snowstormp de winkels in. De plaat ontving overwegend goede reacties en sommige recensenten maakten de link met José Gonzalez en Damien Rice.

gallery_7284_229_30434.jpg

Die link is absoluut te begrijpen, hoewel ondergetekende Leftwich verkiest boven Gonzalez en Rice. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Leftwich wel erg in herhaling valt wat betreft de structuur en mood van zijn liedjes, soms op het slaapverwekkende af. Blijf je echter bij de les, dan ontdek je kleine verhaaltjes over liefde, dood, verdriet en afstand. Hoogtepunten op het album zijn

,
en
, sterke popliedjes met net genoeg catchyness voor de casual luisteraar.

Ben je bereid om door de eentonigheid heen te kijken, dan heb je aan het debuut van deze koddige Brit een heerlijk album voor tijdens de koude winterdagen. Een nieuw album schijnt in de pijplijn te zitten, dus uw favoriete redacteur wacht rustig af wat de tijd zal brengen.

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...