Jump to content

MAF

  • entries
    518
  • comments
    1,497
  • views
    284,669

MAF 030 - Aan De Gang


NandroDavids

645 views

gallery_7284_229_18289.jpg

Deze rubriek is geschreven door Pwned.

Recentelijk is er weer wat activiteit binnen The Famillies, en dit brengt bij mij toch een beetje de vraag op hoeveel invloed Gangs hebben op de regels. Het is wel vaker gebeurd dat regels aangepast werden door een andere visie vanuit de Gangs, maar hoe zit het nu eigenlijk precies?

Volgens Thundercover is het voornamelijk zo dat Gangs advies geven aan de crew, en dat zij dan beslissen. Komt het er dan op neer dat we eigenlijk geen invloed hebben als Gangs, en de crew bij ieder voorstel zich zitten dood te lachen omdat ze toch al weten hoe het af gaat lopen? Ik denk het niet, ik hoop in ieder geval niet dat wanneer een duidelijke meerderheid het ergens mee eens is, Thundercover dan trollend ertegenin gaat.

We kunnen niet verwachten dat de crew altijd alles doet wat we willen

Wel vind ik dat ze bij beslissingen zoals het Battles & Challenges-idee eerst onze mening mogen vragen. Het werd toentertijd niet erg goed ontvangen en heeft toen veel kritiek gekregen. Dit leidde er zelfs toe dat ze het hele systeem veranderd hadden, wat nu The City is. Had al dit extra werk voor hen niet voorkomen kunnen worden? Het zou naar mijn mening niet zo slecht zijn als ze zo nu en dan onze mening peilen.

Maar wanneer zal de crew zeggen: "Jullie zijn het er allemaal mee eens, maar wij niet, dus het gaat niet door"? Want ook al draait het om de Gangs, we kunnen niet verwachten dat de crew altijd alles doet wat we willen. Er is altijd een grens, maar waar ligt die en bepaalt Thundercover die, of de hele crew?

Terwijl ik dit stukje schreef realiseerde ik me dat er eigenlijk nog heel veel onduidelijk is. Ik heb nog veel vragen en kan eigenlijk alleen speculeren over de antwoorden. Om even terug te komen op mijn eerste vraag: ik weet ook niet hoe het precies zit. Misschien maar eens een topic in The Families maken om meer duidelijkheid te krijgen.

1 Comment


Recommended Comments

Gangs kunnen zeker invloed uitoefenen op de regels die in G&C van kracht zijn. Het is zeker niet zo dat de regels vast staan en dat ik als een dictator jullie mijn wil opleg, lachend om jullie pogingen om wat veranderd te zien worden. Aan de andere kant is het ook niet zo dat elk voorstel waar de meerderheid van de gangs achter staat ook direct wordt ingewilligd. Het moet wel passen bij de rest van het systeem, voldoen aan de forumregels, en verantwoord zijn. Argumentatie bij voorstellen en standpunten vind ik dan ook belangrijker in zulke gevallen dan het standpunt zelf. Het is aan jullie om elkaar en de crew te overtuigen. Zolang er geen onoverkomelijke bezwaren bij ons vandaan komen, kan er best iets doorgevoerd worden waar wij het niet helemaal mee eens zijn. Maar, aan het eind van de dag is de crew nu eenmaal verantwoordelijk voor wat er in G&C gebeurt. Daarom is het zo dat de gangs geen beslissingen kunnen maken. Door de crew worden de regels opgesteld, dus zij beslist uiteindelijk. Wie in de crew nu precies wat bepaalt lijkt mij hier overigens niet van belang.

Bij het opzetten van The City is er continu overleg geweest tussen de crew en de leaders. Ook daarna zijn ideeën aangedragen, waar ik zeker voor open sta. Punt is wel dat het wel een toegevoegde waarde moet hebben en goed in elkaar moet zitten. Af en toe laat ik ook eens een idee vallen om te kijken of gangs er hetzelfde over denken, dus ik denk dat er genoeg vrijheid is voor het geven van jullie mening.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...