Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580896

Editie 348 - 10 Jaar GTAGames


OWN

573 bezichtigingen

s1sCYTQ.jpg

In de aanloop naar het 10 jarige bestaan van GTAGames laten wij prominente leden uit het verleden én heden aan het woord over hoe ze hun tijd op het forum ervaren hebben of nog steeds ervaren. Deze week: @NilsHolgersson.

En na het illustere rijtje (voormalige) admins, moderators en megaleden dat mij voorging in deze rubriek heeft de lieve lezer het vandaag met mij te stellen. Een lid van de andere kant van het spectrum, van 'the wrong side of the tracks' van het forum, zeg maar. Want in de bonte geschiedenis van GTAGames hebben ook zij, de outcasts, de outlaws, een onuitwisbare rol gespeeld.

Het begon allemaal toen ik mij een paar jaar geleden in de aanloop naar een nieuwe GTA maar eens op GTAForum registreerde om over mijn liefde voor de gameserie te oreren. Echter bleek al snel dat er individuen aanwezig waren die honderd keer beter op de hoogte waren van alle ins en outs van de spellen en ik hiertussen nooit wat zou kunnen bijdragen. Ik zette mijn muts weer op en vertrok gedesillusioneerd uit de GTA-delen van het forum. Het leek een roemloze aftocht te worden, één van de ontelbare users die na een paar reacties het forum via de achterdeur verlaten.

Onderaan de pagina brandde echter nog licht. Ik wendde mij in de richting van de gezellig ogende stamkroeg, het lifestyle-gedeelte, en plaatste nog lukraak wat berichtjes in allerlei non-GTA-related onderwerpen. In ongeëvenaard tempo had ik een heleboel vijanden gemaakt, maar daarentegen ook een ware cult-following verzameld van vrienden, fans en andere kornuiten die geen genoeg konden krijgen van de verveelde reacties, het cynische ondertoontje, de anti-establishment attitude en, uiteraard, de weergaloze humor die ik destijds tentoonspreidde. In hun ogen was ik voor 100% de belichaming van alles wat ze ooit gedroomd hadden te zijn, een hedendaagse James Dean, berucht, gevreesd, een rebel in iedere zin van het woord.

fc2blog_20120819092333349.jpg

'n boefje

De administrators waren helaas minder enthousiast en vulden met liefde mijn strafblad aan. Hieronder enkele fragmenten uit de vele officiële waarschuwingen aan het adres van mijn persoontje.

"Afzonderlijk wellicht geen 20% maar alles tesamen wel. Zoek lekker een ander forum voor je aggresieve ideetjes....." --- "Je bent al verschillende keren voor je post gedrag gewaarschuwd en staat nu op 60%. Als je zo doorgaat zit je binnenkort op 100% en wordt je gebanned, wat betekend dat je nooit meer op ons forum kunt. Denk even na, voor je verder gaat met je irritante gedrag." --- "Nu sta je op 80 %, dus ik hoop maar dat je een beetje begint door te krijgen dat je wat aan je postgedrag moet veranderen. Tenminste, als je lid van dit Forum wilt blijven natuurlijk."

68d400.jpg

Deze 'walk on the wild side' kon uiteraard niet lang goed gaan. De ban die volgde kwam bij velen niet onverwacht en men vroeg zich af: waarom precies? Was het dat laatste onzinnige topic, die ene provocerende reactie, of toch die dubbelpost? Het bleek het allemaal niet te zijn. Het onderstaande is een fragment uit het nieuwsbericht dat twee dagen later volgde.

"Vrij recent is NilsHolgersson gebanned van dit forum, vanwege het beledigen van een admin. Alles wees erop dat hij dit had gedaan, en daar kreeg hij zijn laatste warn voor. Het verhaal werd bevestigd door een ander betrokken lid, waardoor er meer dan voldoende bewijs was. Inmiddels is gebleken dat die verklaring gelogen was. (…) Vandaar dat NilsHolgersson weer op het forum te vinden is, inmiddels unbanned."

sg4cr4.jpg

Een niet nader te noemen onguur individu (kleine hint: hij is blauw en een Yoshi) had een eigen wandaad in mijn schoenen geschoven! Een zeer laffe daad die zeker niet in de vergetelheid mag geraken. Deze gebeurtenis wordt in de volksmond ook wel de dolkstootlegende genoemd.

j0ek36.jpg

(bron: BeaT DowN Krijtbord)

Achter de schermen bij NOTA

Zaten mods met handen in hun haar

Zij hadden destijds een probleem

Onze kabouter was daar.

Nils Holgersson...

Waar alle humor begon

Nils Holgersson...

Waarom zijn die tijden om?

Je ziet maar zelden zo'n bengel

GTA-Sheep kreeg hoofdpijn van hem

Die blaag had, leek, overal schijt aan

Dus hij naderde zijn ban.

Nils Holgersson...

De jongen die admins aankon

Nils Holgersson...

De blaag die zijn ban overwon.

Hij schommelde rond de tachtig

Wat boeide het hem? Het weerhield hem niet

om steeds zijn mening te uiten

waar hij heel erg van geniet.

Nils Holgersson...

Hij bleek dus toch niet zo dom

Nils Holgersson...

Met hilariteit alom.

In zijn mooie TH-Topic

werd ruzie een doodnormaal concept

wat leidde tot nog meer ruzies

en Belgen werden onderschept.

Nils Holgersson...

Belgen vinden je maar dom

Nils Holgersson...

Maar ik lachde me hier krom

Bij duizend posts hield hij pauze

Die duurde lang, maar toch ik hield vol

Eindelijk verscheen zijn terugkeer

En retourneerde de lol.

Nils Holgersson...

Die ooit zijn warnlog beklom

Nils Holgersson...

Iedereen lacht er nu om...

(tekst: SpacyColours)

gallery_536_30_20275.pnggallery_536_30_23383.pnggallery_536_30_15843.png

Ondanks al het succes ben ik altijd een hele gewone, volkse jongen gebleven.

Ik keerde terug, en de rest is geschiedenis. En dat is eigenlijk het verhaal van NilsHolgersson in een notendop, en wat ik allemaal wel niet voor GTAForum betekend heb (kuch). Maar wat heeft GTAForum voor mij betekend? Het is een stukje escapisme, je ontduikt de dagelijkse realiteit en neemt de rol aan van een fictief forumcharacter in een virtuele maatschappij. Een minidictatuur, een strakke hiërarchische piramide en een heleboel leden die hard hun best doen om de ladder te bestijgen. Er is een forumkrantje, awards, en 'gangs', oftewel enge kliekjes. Het is een hele eigenaardige en unieke community waarvan je soms zou vergeten dat het uiteindelijk om het spel Grand Theft Auto draait.

Maar het enthousiasme voor de GTA-games hier is aanstekelijk. Je gaat onbewust mee in de hype-train, ik kijk nu uit naar het moment waarop er een nieuwe GTA-game uitkomt. Bij vroegere releases was ik er niet zo mee bezig. Ik speel de game wel als 'ie uit is, dacht ik. Nu leef je meer naar zo'n moment toe, zelfs een nieuwe trailer is al een klein verwennerijtje. Ik game online met mensen die ik via GTAForum heb leren kennen, niet alleen GTA maar ook andere games als Minecraft, Portal, Gran Turismo… of Habbo Hotel.. en dat is gewoon beregezellig! Dus ook al heb ik nog steeds geen bips toe te voegen in de GTA-related en serieuzere delen van het forum en kan ik geen mods maken enzo, ik blijf hier toch een beetje plakken, dus laat me alsjeblieft. Je schiet je oude hond toch ook niet dood omdat 'ie stinkt? Nou dan.

Oja, hier nog 10 feitjes over GTA, om de lezer toch nog iets mee te geven over het onderwerp van het forum.

Lang leve GTAGames, 10 jaar, joepie yes!!!

3 reacties


Recommended Comments

sg4cr4.jpg

Een beetje de B1 en B2 van GTAForum waren we, verkleed als Bassie onze slag slaan, alleen had ik dan nog met wat viltstift wat achter de museumkast geschreven en gezegd dat het jouw handschrift was.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...