Jump to content

MAF

  • entries
    518
  • comments
    1,497
  • views
    279,799

MAF 035 - Aan De Gang


NandroDavids

1,967 views

 Share

gallery_7284_229_18289.jpg

Deze rubriek is geschreven door @SpacyColours

Op het moment dat deze MAF verschijnt staan de stembussen van de corporation verkiezingen nog open, met nog enkele uren te gaan. Vanaf morgen zal één van de vier Gangs (De Wilde Ganzen, Sans Scrupules, The Los Santos Crew en The Underground) worden gepromoveerd tot Corporation, in ruil voor BeaT DowN, welke heeft aangegeven vrijwillig hun Corporation-schap op te zeggen. Voor alle Gang-leden dus erg spannend, maar wat mij vooral is opgevallen aan de verkiezingen, is dat ik nog nooit eerder rivaliteit en vereniging in het G&C-forum zodanig gevoeld heb. Aangezien veel hiervan achter de schermen gebeurd is zal ik vertellen wat ik bedoel, want er heeft namelijk best wat gespeeld deze week.

Sans Scrupules werd door zowel OWN als MAF gedenigreerd

Het begon eigenlijk al voor de verkiezingen, toen BeaT DowN in haar blog de verwachtingen voor de verkiezingen liet zien in overzichtelijke tabellen. Hoewel de cijfers niet helemaal klopten (zie Bierbuikje's reactie bij de comments bij de blog), werd één ding duidelijk: het grote verschil in stemmen. TU en DWG hadden een enorme voorsprong op SS en TLSC. Logisch, want ze hadden meer gebieden en die leveren flink wat bonusstemmen op. Voor mij als Sans Scrupuler natuurlijk niet leuk, al helemaal niet omdat dit door een oneerlijke verdeling op de The City-map komt.

Wegens de achterstand hebben de leden van Sans Scrupules die week alles op alles gezet om een zo goed mogelijk verkiezingstopic te maken, waar toch uren aan vrije tijd in hebben gezeten voor ons

en een online magazine. Hoewel hier positieve reacties op kwamen, werd Sans Scrupules datzelfde weekend nog door zowel MAF als OWN gedenigreerd. In MAF's Aan De Gang van vorige week werd plompverloren gezegd dat Sans Scrupules geen stem verdiende omdat "het verkiezingstopic van DWG nou eenmaal beter was", terwijl in OWN's Forumball werd beweerd dat Sans Scrupules geen kans maakte omdat ze het afgelopen jaar niets zouden hebben gedaan. Hieruit concludeerde ik dat alles wat je in een jaar doet blijkbaar geen reet uitmaakt om Corporation te worden, en omdat ik het afgelopen jaar zoveel tijd heb besteed aan de Gang, schoot dit mij in het verkeerde keelgat.

Ik liet me meeslepen door het gevoel van oneerlijkheid

Het feit dat het werk wat je voor een Gang verzet blijkbaar bij veel leden geen rol speelt, dat The Underground één van de grootste kanshebbers was terwijl ze roepen dat ze geen eens Corporation willen worden, én dat Sans Scrupules door de oneerlijke achterstand toch amper kans hadden, leidde bij mij tot het idee voor een wat radicale actie. Daarom besloten Pwned. en ik om aan onze leden en stemmers te vragen of ze niet op Sans Scrupules, maar op De Wilde Ganzen wilden stemmen. Waarom? Op Sans Scrupules stemmen had toch weinig zin, maar DWG zou nog kunnen winnen. Aangezien The Underground toch maar alleen meedeed om de rest te jennen, maakt het voor hun toch niet uit of ze gaan winnen of niet. De Wilde Ganzen zouden er tenminste nog blij mee zijn.

Natuurlijk vond The Underground dit erg flauw, maar dat deed mij niet zoveel; waar ik echter niet bij had stilgestaan is dat sommige SS-leden, of leden die voor ons hadden gestemd dit als verraad beschouwden, of ondankbaarheid. De reden dat ik dit hiernaartoe werk is dat ik aan die mensen mijn verontschuldigingen wil aanbieden, maar ook dankbaarheid wil tonen. Want eigenlijk sprak ik mezelf met deze actie tegen, aangezien ik eerder beweerde dat het om de stemmen ging die we zouden krijgen - niet om het winnen. Toch liet ik me meeslepen, met name door het gevoel van oneerlijkheid en nihile overwinningskans. Dus jongens en meisjes, sorry hiervoor. Iedereen die op Sans Scrupules gestemd heeft, hartelijk bedankt. En ook al is het nu laat dag; stem vooral op wie je wil stemmen, het is niet aan mij om dat voor iemand te beoordelen.

gallery_7284_229_2895.jpggallery_7284_229_2095.jpggallery_7284_229_3352.jpggallery_7284_229_2119.jpg

Een langer verhaal dan gebruikelijk, maar ik wilde graag mijn beschouwing op afgelopen week hierop kwijt, de redenen vermelden die mij tot die actie hadden gedreven en vooral duidelijk maken waarom G&C voor mij de afgelopen week meer rivaliteit en vereniging heeft getoond dan ooit tevoren. Als je nog niet gestemd hebt, doe dat dan gauw, en onwillekeurig ben ik toch erg benieuwd welke Gang vanaf morgen zijn forumterritorium mag uitbreiden. Namens Sans Scrupules... succes!

 Share

33 Comments


Recommended CommentsJullie ervaren het aantal gebieden als 'oneerlijk', maar ik vraag me af hoe 'oneerlijk' dat nu eigenlijk is. Ik denk niet dat je als nieuwe gang maar meteen gratis gebieden cadeau moet krijgen, daar zul je eerst iets voor moeten doen. Dat hebben jullie gedaan, of althans geprobeerd, maar jullie bleken (met alle respect) niet goed genoeg te zijn tegen jullie tegenstanders. Op jullie hoogtepunt hadden jullie 2 gebieden en op dit moment nog 1, simpelweg omdat de tegenstander beter blijkt te zijn.

Jullie wisten ook van dit systeem en hoe het werkte toen jullie gang werden, daar hadden jullie je voordeel mee kunnen doen door in ieder geval te proberen zoveel mogelijk gebieden te veroveren. Een gemiddelde gangwar duurt 1 tot 3 weken, maar jullie hebben niet steeds geprobeerd meer te veroveren. Nu met de verkiezingen blijkt dat jullie te laat zijn en plaatsen jullie jezelf in een soort slachtoffer rol terwijl het eigenlijk zo is dat jullie er ook veel zelf aan hadden kunnen doen. Ik vind dat eigenlijk een beetje jammer en zou zeggen van pak het voor de volgende verkiezingen dan anders aan. Jullie weten (nu) hoe het systeem werkt, doe er je voordeel mee.

Link to comment

Ik zie wel dat Sans Scrupules zijn best doet, met hun eigen blog en hun activiteiten. Maar het is best wel teleurstellend dat er heel vaak nieuws is, en dit dan ook klopt over Sans Scrupules. Het is als tegenstander, lid van een andere lid of buitenstaander gewoon een vreemde manier.

Het feit dat het werk wat je voor een Gang verzet blijkbaar bij veel leden geen rol speelt, dat The Underground één van de grootste kanshebbers was terwijl ze roepen dat ze geen eens Corporation willen worden

The Underground mag dan geen super grote en actieve blog hebben, of activiteiten zoals paaseieren zoeken of door San Andreas rijden. Hun hebben hun eigen manier van werken, en hun hebben voor mij na de tegenvallers die ik helaas kreeg. Nog steeds een rank bij mij, niet omdat hun de grootste gang is met een enorme blog. Maar omdat hun gewoon uniek zijn, mag worden gezegd.

Link to comment

Jullie ervaren het aantal gebieden als 'oneerlijk', maar ik vraag me af hoe 'oneerlijk' dat nu eigenlijk is. Ik denk niet dat je als nieuwe gang maar meteen gratis gebieden cadeau moet krijgen, daar zul je eerst iets voor moeten doen.

Je beantwoordt eigenlijk al meteen je eigen vraag, want The Underground is dus wél met vier gebieden begonnen zonder er iets voor te hoeven doen.

Sure, ze waren geen nieuwe gang, maar ze hebben er nooit een challenge of gang war voor hoeven te winnen. Hetzelfde geldt voor North Storm, dat toen een half jaartje bestond maar eigenlijk ook nooit wat gedaan heeft. Krijgen Sans Scrupules en The Los Santos Crew over een half jaartje ook gratis gebieden erbij? Nee dus, en dát is oneerlijk.

Dan kan je wel zeggen dat we beter ons best moeten doen, maar wij hebben aardig wat gang wars gehad hoor, sinds ons bestaan. En dat we daar veel van hebben verloren is ook niet onze keus geweest, zelfs al hadden we alles gewonnen dan wordt dit systeem er niet ineens eerlijker op.

Link to comment

Wat een onzin. TU heeft helemaal nooit gezegt geen Corp te willen worden, dat willen we wel graag. Lennart heeft een keer gezegt dat het van hem niet zo nodig was, en dat we waarschijnlijk niet veel meer zouden toevoegen als corp, maar de rest van de gang zit er wel op te wachten. Dat SS haar leden oproept om op DWG te stemmen omdat SS in principe toch geen kans maakt vind ik erg zielig.

Link to comment

Wat een onzin. TU heeft helemaal nooit gezegt geen Corp te willen worden, dat willen we wel graag. Lennart heeft een keer gezegt dat het van hem niet zo nodig was, en dat we waarschijnlijk niet veel meer zouden toevoegen als corp, maar de rest van de gang zit er wel op te wachten.

Phoenyxar sprak anders wel in meervoud, en hij is toch een (co-)leider van de gang. Ik denk dat hij gewoon eerlijk is...

Link to comment

BoerDave zei op 28 september 2013 - 22:03 :

Wat een onzin. TU heeft helemaal nooit gezegt geen Corp te willen worden, dat willen we wel graag. Lennart heeft een keer gezegt dat het van hem niet zo nodig was, en dat we waarschijnlijk niet veel meer zouden toevoegen als corp, maar de rest van de gang zit er wel op te wachten.

Phoenyxar sprak anders wel in meervoud, en hij is toch een (co-)leider van de gang. Ik denk dat hij gewoon eerlijk is...

Co-leider van de gang... Officieel gezien misschien wel, maar beslissingen maken wij allemaal gezamelijk op Skype dus dat zegt eigenlijk helemaal niks. Ik kan je vertellen dat het merendeel in TU er wel zin in heeft, en Lennart zelf heeft er de laatste paar weken ook meer zin in gekregen nu we hebben gepraat over wat we allemaal met een subforum kunnen doen enzovoort. Het slaat gewoon helemaal nergens op dat je dan schrijft dat The Underground simpelweg meedoet om de boel te lopen stangen.

Link to comment
Daarom besloten Pwned. en ik om aan onze leden en stemmers te vragen of ze niet op Sans Scrupules, maar op De Wilde Ganzen wilden stemmen. Waarom? Op Sans Scrupules stemmen had toch weinig zin, maar DWG zou nog kunnen winnen. Aangezien The Underground toch maar alleen meedeed om de rest te jennen ...

Sorry maar dit is gewoonweg kinderachtig gedrag. Ongeacht de situatie of voorspelde uitkomst zou een lid nog altijd op zijn eigen gang moeten stemmen, waarom ben je anders lid als je niet achter je eigen gang staat? En je zit zelf te zeggen dat TU meedoet om de rest te jennen maar jullie gaan wel lekker oproepen om op een andere gang stemmen. Dat is vrij hypocriet als je het mij vraagt.

Link to comment

Phoenyxar loopt al de hele week te roepen dat The Underground alleen maar meedoet om andere gangs dwars te zitten omdat ze eigenlijk helemaal geen behoefte hebben om te winnen. Hier, hij riep het in het Underground Gang Talk gisteravond nog, nadat Bierbuikje vroeg wat The Underground als corporation wilde gaan bereiken: klik.

Link to comment

En je hebt niet door dat hij dat gewoon zo zegt omdat jij met je opmerking kwam? Die reactie van jou kan niemand serieus nemen, dus dan wordt er ook gereageerd met een bericht dat je niet serieus moet nemen.

Link to comment

En je hebt niet door dat hij dat gewoon zo zegt omdat jij met je opmerking kwam? Die reactie van jou kan niemand serieus nemen, dus dan wordt er ook gereageerd met een bericht dat je niet serieus moet nemen.

Nee, want hij heeft het al meerdere malen geroepen, ook als het gewoon serieus gevraagd werd. Bovendien heb ik hem nergens van mening zien veranderen.

Link to comment

Toch hebben we op skype met zn allen gepraat over wat we kunnen gaan doen als we corp zijn en wat we voor het forum aan evenementen kunnen organiseren. Natuurlijk is het ook een dikke middelvinger naar de SS en DWG omdat de rivaliteit er wel is, maar we doen het niet om te stangen. En stel dat het Lennart geen fuck zou interesseren, wat niet waar is, dan zou het alsnog idioot zijn om dit zo op te schrijven aangezien Lennart niet voor de hele gang kan praten. TU is niet Lennart en Lennart is niet TU.

Link to comment

Toch hebben we op skype met zn allen gepraat over wat we kunnen gaan doen als we corp zijn en wat we voor het forum aan evenementen kunnen organiseren. Natuurlijk is het ook een dikke middelvinger naar de SS en DWG omdat de rivaliteit er wel is, maar we doen het niet om te stangen. En stel dat het Lennart geen fuck zou interesseren, wat niet waar is, dan zou het alsnog idioot zijn om dit zo op te schrijven aangezien Lennart niet voor de hele gang kan praten. TU is niet Lennart en Lennart is niet TU.

Tja, misschien hadden jullie die argumenten en meningen dan wat eerder duidelijk moeten maken, zoals bijvoorbeeld in jullie verkiezingstopic. Maar als daar al niets overtuigends in staat (die argumenten zijn duidelijk als grapje bedoeld) en jullie meest prominente lid constant blijft roepen dat jullie alleen voor de lol meedoen, dan moet je niet raar opkijken dat het ook zo overkomt.

Link to comment
Phoenyxar loopt al de hele week te roepen dat The Underground alleen maar meedoet om andere gangs dwars te zitten omdat ze eigenlijk helemaal geen behoefte hebben om te winnen.

En nu is het genoeg. Dat heb ik dus nooit gezegd. Integendeel.

Als jij woorden wilt gaan verdraaien om je eigen kant te funderen, dan ben je echt wel laag gezakt. Wat ik heb gezegd is héél simpel: "Wij verlangen niet om Corp te worden, maar we houden wel van de Corp-verkiezingen" Dat is niet hetzelfde als meedoen om de rest dwars te zitten. Nee, dat is wat jullie nu hebben gedaan. Wij zijn eerlijk in ons verkiezingstopic, we zeggen waar het op aankomt: Onze gang heeft als hoofddoel het creëren van een soort gezelligheid en daarnaast het verdiepen in GTA-materie. Dat jullie een ander doel hebben is fantastisch, des te beter, maar focus je dan op je doel. Want, draai het zoals je wilt, jullie zijn er in geslaagd om in de afgelopen weken de gezellige hoek die G&C is om te vormen naar een pure vijandelijke omgeving. Opgericht al claimend dat ze activiteit en gezelligheid zou brengen naar G&C en heeft sinds dat moment alleen nog maar frustratie en haat rondgestrooit. Bijgevolg loopt jullie plan niet zoals jullie hadden gehoopt en maken jullie het nog erger.

Met alle respect en ik excuseer me nu ook naar alle andere SanS-leden die hier niet echt mee betrokken zijn, maar... Schaam jullie. Ik meen het. Dit gedoe duurt nu al 2 weken. Twee volle weken van gezaag, geklaag en dat recept continu herhalen. Hoe willen jullie nu nog serieus genomen worden? De rest van de gangscene (en misschien het forum) is het gewoon beu.

Sans Scrupules heeft de laatste weken het (beetje) respect dat het had volledig verloren. Het respect naar de gang en dat van de gang naar anderen. Als je verliest, zorg dan dat je een waardige verliezer bent. Eentje die respect kan tonen naar zijn tegenstanders. Maar dat kan Sans Scrupules dus blijkbaar niet.

Link to comment

Phoenyxar, je hebt het meerdere malen tegen me gezegd. Dat je roept dat corporationschap je niet kan boeien is één ding, maar het dan op de laatste stemavond ineens allemaal te gaan ontkennen vind ik jammer.

Maar goed, dan houden we het hierbij, anders blijven we inderdaad aan de gang.

Link to comment

Phoenyxar, je hebt het meerdere malen tegen me gezegd.

Nope, dat heb ik niet. Als jij mijn uitspraken verkeerd begrijpt is dat niet mijn probleem. Het Corporation-schap is gewoon geen echt streefdoel voor ons, maar dat wilt niet zeggen dat het ons niet kan boeien (en zeker de Verkiezingen niet, want dat is net het leuke)

Link to comment

SpacyColours zei:

Phoenyxar loopt al de hele week te roepen dat The Underground alleen maar meedoet om andere gangs dwars te zitten omdat ze eigenlijk helemaal geen behoefte hebben om te winnen.

En nu is het genoeg. Dat heb ik dus nooit gezegd. Integendeel.

Als jij woorden wilt gaan verdraaien om je eigen kant te funderen, dan ben je echt wel laag gezakt. Wat ik heb gezegd is héél simpel: "Wij verlangen niet om Corp te worden, maar we houden wel van de Corp-verkiezingen" Dat is niet hetzelfde als meedoen om de rest dwars te zitten. Nee, dat is wat jullie nu hebben gedaan. Wij zijn eerlijk in ons verkiezingstopic, we zeggen waar het op aankomt: Onze gang heeft als hoofddoel het creëren van een soort gezelligheid en daarnaast het verdiepen in GTA-materie. Dat jullie een ander doel hebben is fantastisch, des te beter, maar focus je dan op je doel. Want, draai het zoals je wilt, jullie zijn er in geslaagd om in de afgelopen weken de gezellige hoek die G&C is om te vormen naar een pure vijandelijke omgeving. Opgericht al claimend dat ze activiteit en gezelligheid zou brengen naar G&C en heeft sinds dat moment alleen nog maar frustratie en haat rondgestrooit. Bijgevolg loopt jullie plan niet zoals jullie hadden gehoopt en maken jullie het nog erger.

Met alle respect en ik excuseer me nu ook naar alle andere SanS-leden die hier niet echt mee betrokken zijn, maar... Schaam jullie. Ik meen het. Dit gedoe duurt nu al 2 weken. Twee volle weken van gezaag, geklaag en dat recept continu herhalen. Hoe willen jullie nu nog serieus genomen worden? De rest van de gangscene (en misschien het forum) is het gewoon beu.

Sans Scrupules heeft de laatste weken het (beetje) respect dat het had volledig verloren. Het respect naar de gang en dat van de gang naar anderen. Als je verliest, zorg dan dat je een waardige verliezer bent. Eentje die respect kan tonen naar zijn tegenstanders. Maar dat kan Sans Scrupules dus blijkbaar niet.

konata.jpg

Link to comment

Och wat heb je het toch moeilijk als al dat werk dat je in de gang steekt niet erkent wordt... :{

Ik vind het jammer dat er zoveel haat gemaakt moet worden naar andere gangs. Tevens vind ik het jammer dat de MAF gebruikt moet worden om het bericht van Sans Scrupules naar het forum te verspreiden. Ik hoopte dat het pro-SS-deel van MAF onderhand wel opgelost was, maar blijkbaar niet.

Verder wil ik me er niet teveel mee bemoeien.

Link to comment

Je beantwoordt eigenlijk al meteen je eigen vraag, want The Underground is dus wel met vier gebieden begonnen zonder er iets voor te hoeven doen.

Sure, ze waren geen nieuwe gang, maar ze hebben er nooit een challenge of gang war voor hoeven te winnen. Hetzelfde geldt voor North Storm, dat toen een half jaartje bestond maar eigenlijk ook nooit wat gedaan heeft. Krijgen Sans Scrupules en The Los Santos Crew over een half jaartje ook gratis gebieden erbij? Nee dus, en dát is oneerlijk.

Maar je bent het toch wel met me eens dat er ergens een beginpunt moet zijn? Dat voordeel ebt wel weer weg als jullie, en andere nieuwe gangs, de battles weten te winnen, maar dat lukt jullie niet.

Dan kan je wel zeggen dat we beter ons best moeten doen, maar wij hebben aardig wat gang wars gehad hoor, sinds ons bestaan. En dat we daar veel van hebben verloren is ook niet onze keus geweest, zelfs al hadden we alles gewonnen dan wordt dit systeem er niet ineens eerlijker op.

Jullie hebben gewoon niet veel gewonnen. Eerst dachten jullie dat BeaT DowN de zwakste schakel in de scene bleek te zijn, daar kwamen jullie bedrogen uit. Nu denken jullie dat The Covesight Community het zwakste is, maar dat lijkt ook niet helemaal zo te lukken als jullie dachten.

Ik wil niet heel arrogant zijn, maar het is BeaT DowN wél gelukt om veel gebieden te veroveren. In het voorjaar hadden wij op 1 gebied na heel Vice City in handen. Daarna hebben we een groot deel daarvan verloren, maar ik denk dat wij wel hebben bewezen dat het mogelijk is om flink uit te breiden. En als je dat niet kunt dan moet je je afvragen of je als gang niet te zwak bent vergeleken met andere gangs.

Link to comment

Ik hoopte dat het pro-SS-deel van MAF onderhand wel opgelost was, maar blijkbaar niet.

Heb je de Aan De Gang van vorige week ook gelezen? :puh:

Link to comment

Nog even aan Bierbuikje: Even je andere argumenten achterwegen gelaten, ik denk niet dat de hele verkiezing af moet hangen hoe goed je gang is in battle, het mag een rol spelen maar dit is extreem imo.

Bassss: Een rubriek zal altijd vanuit een standpunt geschreven worden, en er zitten nu eenmaal veel SaScru leden bij de MAF. Vind je dt jammer kun je volgens mij zelf een stukje insturen, of zelfs redacteur worden?

Link to comment

Nog even aan Bierbuikje: Even je andere argumenten achterwegen gelaten, ik denk niet dat de hele verkiezing af moet hangen hoe goed je gang is in battle, het mag een rol spelen maar dit is extreem imo.

Daar ben ik het wel mee eens, maar ik vind ook dat als je weet hoe de regels zijn dan moet je daar je voordeel mee doen. Dan moet je er genoegen mee nemen en zorgen dat je ook zoveel mogelijk gebieden onder controle hebt.

Link to comment

Heb je de Aan De Gang van vorige week ook gelezen? :puh:

Vandaar dat ik het hoopte, maar dan komt er nu weer een artikel met "ons" dit en "ons" dat geschreven is door iemand met een hoge rang binnen SS. Het vorige "Aan De Gang" werd geschreven door een buitenstaander en niet door iemand van DWG. Dit is in principe gewoon een klaagwand gemaakt door de SS over alles wat hun in de weg zit. Ik zie zulke scenes in de gangscene liever beschreven worden door een buitenstaander dan door iemand met een hoge rang binnen een bepaalde gang. Het zijn twee verschillende personen met twee totaal verschillende zichtpunten op het G&C. Maargoed, dat is mijn mening over dit onderwerp.

Bassss: Een rubriek zal altijd vanuit een standpunt geschreven worden, en er zitten nu eenmaal veel SaScru leden bij de MAF. Vind je dt jammer kun je volgens mij zelf een stukje insturen, of zelfs redacteur worden?

Ik ben me er zeker van bewust van deze mogelijkheden, maar dat betekend niet dat ik er blij van wordt om dit te lezen. Maar als jullie MAF dit de beste manier vinden om het te verwoorden, het zij zo. :puh:

Link to comment

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...