Jump to content

MAF

  • artikelen
    518
  • reacties
    1497
  • bezichtigingen
    285171

MAF 038 - Toen Was GTA Heel Gewoon


NandroDavids

874 bezichtigingen

gallery_7284_229_15664.png

Deze rubriek is geschreven door @Die Hard

Tien jaar GTAGames, wat gaat de tijd toch snel. Inmiddels ben ik hier ruim zeven jaar lid en aanwezig geweest bij enkele hoogtepunten in het bestaan van onze website. Vandaag ga ik samen met jullie terugblikken op de kern van dit forum, de gebeurtenissen waar het allemaal om draait. Oftewel, de releases van de drie grootste games van de afgelopen tien jaar: GTA San Andreas, GTA IV en GTA V.

GTA: San Andreas

Ten tijde van de release van GTA San Andreas was goed te zien dat het forum nog niet al te groot was. Alhoewel deze tijd toch voornamelijk wordt omschreven als (één van) de gezelligste en meest sfeervolle periode(s) vanwege de trouwe en relatief kleine ledengroep. Ik kwam een aantal van Joriz' nieuwsberichten tegen in de San Andreas-nieuwssectie van het forum en ik moest mijn lach toch wel even onderdrukken. Het contrast met hoe het er tegenwoordig aan toe gaat op het forum is ontzettend leuk om te zien.

Joriz, 6 januari 2004

Rockstar heeft een e-mail gestuurd waarin stond: "The title of the next GTA will not be GTA IV: Sin City." Dus nu is het zeker de volgende GTA zal zeker geen GTA Sin City heten en eigenlijk heel logidch dus: GTA San Andreas.Edit door Joriz,Dit bericht had ik expres niet geplaatst, een aantal dagen geleden (zoals andere websites wel deden), omdat ik toch al wist dat het onzin was!Aan het MTA team is een officiële e-mail gestuurd waarin staat dat de naam en uitkomdatum van de nieuwe GTA die Arizona er aan gaf niet klopt.Wat de echte titel is van de nieuwe GTA wil Rockstar Games niet zeggen.Maar het is al bijna zeker dat het GTA San Andreas gaat heten.(meer info op de San Andreas pagina's) :laughing:

Het allereerste nieuwsbericht in de San Andreas-nieuwssectie van het forum

gallery_7284_229_85569.jpg

Eén van de eerste screenshots die door Rockstar Games werd getoond

Joriz, 28 oktober 2004

We zien nu steeds meer mensen die GTA San Andreas hebben. Veel winkels starten vandaag ook al met de verkoop van GTA San Andreas. bij sommige winkels kon je het spel zelfs gister al krijgen.Als je het spel niet gepreorderd hebt moet je zeker effe de plaatselijke game shop checken of hij er al verkocht wordt.Als je GTA San Andreas hebt kan je dat melden in de grote Ik heb hem topic in ons forum.

Joriz' nieuwsbericht dat GTA San Andreas in Nederland en België te koop is

GTA IV

Mijn nederige excuses voor de die hard Stories-fans, maar ik laat deze games hier toch even achterwege. We maken een grote sprong, van 2004 naar 2006-2008. Vanwege het succes van GTA San Andreas werd het GTAForum steeds meer dichtbevolkt, met het gevolg dat de kleine en in slecht Nederlands getypte nieuwsberichten werden vervangen door de nette en zakelijke nieuwsberichten. De tijd waarin GTAGames nog in zijn kinderschoenen stond werd achter ons gelaten.

Joriz, 9 mei 2006

Zojuist heeft Take 2 Games aan de pers bekend gemaakt dat Grand Theft Auto IV uit komt op oktober 2007 voor Xbox 360™ en PLAYSTATION®3.

Volgens Take 2 zal Grand Theft Auto IV tegelijktijdig uitkomen op PlayStation®3 en Xbox 360™. Het zal op 16 oktober 2007 in Noord Amerika in de winkels liggen en in Europa op 19 oktober 2007.

Meer informatie is nog niet bekend. Waarschijnlijk volgt dit op de volgende E3 in mei 2007.

Over GTA4 praten? Check dan Ons Nederlandse GTA Forum

Bron: IR.Take2Games.com

Update:

Via een persbericht is zojuist duidelijk geworden dat GTA4 een exclusieve Xbox Live optie zal bevatten op de [more ...]

Joriz' aankondiging van GTA IV in het Grand Theft Auto IV Aangekondigd!-topic

gallery_7284_229_55720.jpg

Eén van de eerste GTA IV-screenshots

Joriz, 29 april 2008

Het is eindelijk zo ver. Grand Theft Auto 4 is uit voor Playstation 3 en XBox 360 is uit. Vannacht stonden al honderden mensen voor gameshops te wachten en andere hebben hem vannochtend opgehaald of via post bezorgd gekregen. Mijn GTA4 heb ik inmiddels via Rockstar ontvangen samen met een heleboel goodies. De goodies kun je binnenkort natuurlijk winnen op GTAGames.nl

gallery_7284_229_52313.jpg

Onze GTA4 sectie van het forum is inmiddels geheel verbouwd. Tevens hebben we een chatbox waar je direct kan chatten met vele leden over hoe hun GTA4 release dag is gegaan.

Joriz' nieuwsbericht in het Grand Theft Auto IV gereleased!-topic

GTA V

Dan zijn we alweer aangekomen bij een release die ons allemaal nog fris in het geheugen zit. De Game Of The Year/Decade/Century, hoe je hem ook wilt noemen: GTA V. Je zou bijna kunnen zeggen dat het GTAForum is opgegroeid en een volwassen man is geworden. Nieuwsberichten beginnen er piekfijn uit te zien en GTAGames oogt als een echt bedrijf. Een goed geoliede machine.

Joriz, 3 november 2011

Rockstar Games heeft zojuist met een persbericht nogmaals de komst van Grand Theft Auto V bevestigd. Gisteren liet de eerste trailer van GTAV al zien dat dit fantastisch compleet nieuwe spel zich gaat afspelen in Los Santos.

gallery_7284_229_18165.jpg

In het persbericht wordt het volgende gemeld (vertaald uit Engels):

"De series maker Rockstar North kiest met Grand Theft Auto V voor de stad Los Santos en de in zijn omgeving bevindende heuvels, platteland en stranden voor het meest ambitieuze Rockstar spel tot nu toe.

'Grand Theft Auto V is een radicale heruitvinding van het Grand Theft Auto universum" zegt Sam Houser, oprichter van Rockstar Games. "We zijn enorm opgewonden om deze nieuwe visie te delen met onze fans'

Met een gedurfde nieuwe richting in een vrije open-wereld, missie gebaseerd spel met online multiplayer functionaliteit focust Grand Theft Auto V op de jacht naar het grote geld (dollars) in een op een nagemaakt modern Zuidelijk Californië verteld verhaal. Rockstar Games pionierde met open werelden in de Grand Theft Auto serie, een van de meest succesvolle entertainment merken aller tijden. De verkoop van meer dan 114 miljoen exemplaren wereldwijd heeft er mede voor gezorgd dat videogames iets is wat iedereen (mainstream) speelt. (...)

Vertel jou wensen over GTAV op het GTA Forum!

Kortom het is nu bevestigd dat Grand Theft Auto V zich duidelijk niet alleen in Los Santos (Los Angeles) afspeelt. Of er naast veel platteland en groen om de stad heen nog andere steden in het spel zitten zal uit toekomstige trailers en info moeten blijken."

De aankondiging van GTA V

gallery_7284_229_35350.jpg

Eén van de eerste GTA V-screenshots

gallery_7284_229_56929.png

Joriz, 16 september 2013

Eindelijk is het dan bijna zo ver. Vanaf dinsdag 17 september om klokslag 00.00 uur is Grand Theft Auto V in Nederland te koop. Daarom staan er diverse bijzondere dingen te gebeuren. Vannacht zullen meer dan 150 gamewinkels open gaan waar direct de gereserveerde exemplaren van Grand Theft Auto V kunnen worden afgehaald.

Daarnaast zal Gamekings vanavond een speciale uitzending hebben op MTV. De uitzending van de speciale editie van Gamekings begint maandagavond om 22.30 uur en duurt tot tot 0.01. En kijken loont, want ze hebben een retedikke show in petto. Zo zal er live worden gefilmd bij GameMania in Almere, zullen er interviews zijn met BN’ers, zullen echte Nederlandse bankovervallers vertellen wat hun 'vak' inhoudt en zal Gamekings Jelle een GTAV-shirt opeten omdat hij een weddenschap verloren heeft.

Mocht je vannacht toevallig in één van de 150 winkels staan dan kan je jou foto's twitteren naar @GTAGamesnl of uploaden in onze galerij. Vergeet daarbij vanavond vooral niet te zwaaien naar andere GTA-fans van GTAGames.nl.

Natuurlijk hebben we voor de thuisblijvers ook een eigen 'show' in petto. In onze chat zullen we om 0:00 de eerste beelden van GTAV gaan delen. Ook verwachten we vannacht al enkele pagina's online op WikiGTA die je zullen helpen met het spelen van GTA5. Natuurlijk ben je ook altijd welkom voor discussies en vragen over GTA5 op ons GTAV Forum.

Joriz' nieuwsbericht over de aankomende GTA V-release

---

GTAGames heeft sinds 2004 een transformatie ondergaan, van een doodnormale fansite naar een ontzettend populaire en drukbezochte gaming-website. Ik kon mijn brede glimlach niet onderdrukken toen ik de nieuwsberichten zag die ten tijde van GTA San Andreas op het forum werden geplaatst. Het is dan ook ontzettend bewonderenswaardig dat Joriz en zijn trouwe groep crewleden het voor elkaar hebben gekregen om het forum uit te laten groeien tot wat het nu is. Een diepe buiging, en ook al is het zo'n cliché om te zeggen: op naar de volgende tien.

1 reactie


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...