Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1585635

Editie 360 - De Tien


OWN

586 bezichtigingen

bkscatp.jpg

Deze rubriek is geschreven door Kloep!

Hey hallo daar! Welkom bij De Tien! Deze keer gaan we kijken naar de tien beste games voor de Playstation 4. De console is net uit, dus er zijn nog niet veel games beschikbaar. Ikzelf heb momenteel drie games tot mijn beschikking. Ik heb deze drie dan ook op de eerste drie posities gezet, omdat ik deze het beste kan beoordelen. De overige zeven zijn games die ofwel al uit zijn, ofwel aangekondigd zijn. Deze games zal ik in de toekomst gaan halen, je zou het kunnen zien als de top zeven van games waar ik naar uitkijk.

5l2yvo.jpg

10. NBA 2K14

Ik heb persoonlijk helemaal niks met basketbal. Ik ben slechts 1,68 meter groot, dus ja, het gaat me nooit echt heel goed af. Toch ben ik wel van plan deze game te halen, maar kan eigenlijk niet goed uitleggen waarom. Ik denk dat ik het gewoon eens wil uitproberen. Misschien vind ik het dan helemaal niks, maar er is slechts één manier om daar achter te komen. Ik vond ook dat hij wel hier een plekje verdiende, gewoon een bepaald gevoel wat ik had. Daarom vind je hem hier en kan ik het niet goed uitleggen. Vandaar dat ik maar dit verhaaltje hier neerzet, puur ter opvulling van de rubriek.

mmwewz.jpg

9. Destiny

Dit spel komt pas in september van 2014 uit. Ondanks dat het nog wel even duurt, kan ik wel uitkijken naar deze game. Echter kan ik wederom niet goed aangeven waarom. Het spel is van de makers van Halo en de uitgever van Call of Duty, dat spreekt wel in het voordeel van de game maar zegt natuurlijk in principe heel weinig. Je bent in het spel een Guardian, je beschikt over enorme krachten. Ik weet verder niet wat voor krachten dit zouden moeten zijn, maar ik weet wel dat je de stad moet verdedigen. Juist omdat ik niet goed weet waar de game over gaat zorgt ervoor dat ik de game juist wil spelen. Dus ja, uiteindelijk zal deze ongetwijfeld in mijn kast komen te staan. Ik ben benieuwd of hij nadat ik hem heb uitgeprobeerd direct weer terug de kast ingaat of niet.

8. InFamous: Second Son

Ik heb in het verleden wel eens Prototype op de Playstation 3 gespeeld. Deze game vond ik altijd wel aardig, vandaar dat ik verwacht deze game te gaan halen. In deze game speel je als Delsin Rowe, een persoon met bovenmenselijke krachten. Personen met deze krachten worden opgejaagd door het Department of Unified Protection. Zodra jij in de game je krachten ontdekt zal je moeten vluchten. Je gaat op zoek naar andere personen met bovenmenselijke krachten. Dit doe je door veel verschillende keuzes te maken. Het schijnt dat deze keuzes van invloed zijn op het verloop van het spel. Dit lijkt mij een erg leuk onderdeel van het spel. Ik hoop dat je goed zal moeten nadenken bij de keuzes die je maakt. Ook zal het er misschien voor zorgen dat ik de storyline vaker zal spelen, puur om de verhaallijnen van de verschillende keuzes te bekijken.

nzow9y.jpg

7. Thief

De naam alleen al geeft bij mij aan dat het echt iets voor mij is. Sneaken vind ik vaak erg leuk om te doen. In deze game ben je Garrett, een (jawel) dief. Ook hier heb je veel keuzes. Je hebt veel verschillende wapens waar je uit kunt kiezen en daarbij heb je ook verschillende manieren om bewakers uit te schakelen. In deze game zal je uiteraard als dief aan de slag gaan. Stil door de straten wandelen om vervolgens zwaarbewaakte gebouwen binnen te dringen. Het is uiteraard niet de bedoeling dat je alle bewakers tegelijk op je af krijgt, vandaar dat je het stil moet doen. Hiervoor krijg je toegang tot verschillende wapens, waaronder een aantal soorten pijlen. Zo heb je ook een 'Blackjack' als wapen, waarmee je bewakers kan neerslaan. Daarnaast zal je ook een soort 'claw' hebben.

6. Tom Clancy: The Division

Deze game is online, en het schijnt dat je een groot voordeel kan halen als je met elkaar praat. Deze game lijkt me erg leuk, maar dan moeten er wel bekenden van mij zijn die de game ook hebben. Ik weet niet wat het is, maar altijd in online games word ik met de grootste idioten op deze aarde geplaatst. Heeft iedereen dat soms? Hoe dan ook, als het voordeel echt zo groot is kan het wel handig zijn om met bekenden te praten. Wat mij een erg leuke feature lijkt is de app voor iOS en Android waarin je de controle neemt over een Drone die je kan helpen bij de game. Ik ben heel benieuwd hoe goed dit werkt, hoe het precies is uitgewerkt en natuurlijk wat je er allemaal mee kan.

24vuzv8.jpg

5. Driveclub

Ik houd altijd wel van race games, vandaar dat je later in deze lijst nog een race game zal tegenkomen. Ik heb er wel een mooi stuur voor, maar dan moet ik die weer aansluiten op m'n Playstation 4. Luiheid heeft er tot dusver voor gezorgd dat dit nog niet is gebeurd. Ok, het is enkel een USB kabeltje aansluiten, maar dan moet ik die wel pakken. Op dit moment ligt hij op de grond, dus dan zou ik nog moeten bukken ook. Nee, dat gaat hem dus niet worden helaas. Ik zal het dus gewoon met mijn controller moeten doen. Ach, het leven van een gamer kan soms best hard zijn. Het is een game die draait om teamwork. Ik ben heel benieuwd hoe ze dat precies hebben uitgewerkt en wat voor unieke uitdagingen je kunt krijgen tijdens een race om, ondanks je niet eerste staat, punten te kunnen scoren voor jouw team.

4. Watch Dogs

Dit is een game waar ik al een aantal maandjes naar uitkijk. Was eerst van plan hem voor de PC te halen, maar nadat ik uiteindelijk toch had besloten een Playstation 4 te kopen neem ik hem toch maar voor de Playstation 4. In deze game ben je een hacker, die wraak wilt nemen op degene die jouw familie pijn heeft gedaan. Alle elektronica in de stad staat in verbinding met ctOS (Central Operating System), en aangezien jij hier toegang tot kan verkrijgen, kun je alles bedienen. Zo kun je verkeerslichten beïnvloeden en toegang krijgen tot beveiligingscamera's. De game speelt zich af in het realistisch nagemaakte Chicago. Je kunt hier door de straten lopen, gebouwen ingaan en op daken klimmen. En dit allemaal om jouw doelwit te pakken.

2dt3oue.jpg

3. Fifa 14

Ik haal al jarenlang de nieuwste Fifa. Elk jaar weer opnieuw. Dus ook dit jaar wist ik dat hij zou komen. Even heb ik nog gedacht om de PS3 versie te halen (die kwam tenslotte eerder uit), maar uiteindelijk toch besloten te wachten. Het spel lijkt uiteraard erg op zijn voorganger, maar toch weet ik dat ik vele uren in dit spel zal steken. Vooralsnog is dit niet zo veel, vandaar dat deze op de derde plek staat. Zodra de komende twee games mij gaan vervelen, zal dit ongetwijfeld veranderen. Mocht ik natuurlijk niet inmiddels één van de bovenstaande games hebben gekocht. Nu ik er zo over nadenk, waarschijnlijk zal ik deze game niet heel veel spelen. Maar goed, als je van voetbal houd is dit zeker een aanrader. Mede omdat het de enige voetbalgame is voor de PS4. Ja ik weet het, ik ben erg positief over deze game.

2. Need For Speed: Rivals

Als eerste vind ik het jammer dat deze game geen offline modus heeft. Je kunt dit enkel online spelen. Nou heb je gelukkig wel de mogelijkheid een sessie voor jezelf of enkel je vrienden te starten, dus je kan wel alleen gamen. Maar het nadeel hiervan is dat je tijdens het spel niet kunt pauzeren. Hiervoor dien je echt naar een garage te gaan. Je kunt zowel als de politie of als racer gamen. Ikzelf kies meestal om te gamen als racer, dit vind ik uitdagender. Als politie kun je namelijk niet opgepakt worden door de politie (logisch...) dus dan mis je al die uitdaging. Je hebt een aantal verschillende races, veel verschillende auto's en uiteraard zijn deze ook te tunen. Meestal houd ik de stickers en race-strepen achterwege, maar dat het een mogelijkheid is, is wel leuk.

2127coz.jpg

1. Killzone: Shadow Fall

Dit is voor mij momenteel de beste game voor de Playstation 4. Het is dan ook de game die ik momenteel het meeste speel. De Singleplayer heb ik nog niet veel gedaan, maar de Multiplayer wel. Je hebt hierbij verschillende modes. Zo heb je uiteraard de welbekende Deathmatch en Team Deathmatch, maar je hebt meerdere modes. Zo doe ik meestal 'Warzone'. Dit is in teamverband, en je speelt 4 verschillende modes: Beacon Theft, Search And Destroy (aanvallende kant en verdedigende kant) en Capture and Hold. Bij Beacon Theft moet ik eerlijk zeggen dat ik nooit goed weet waar ik naartoe moet. Beide partijen hebben een beacon die niet gestolen mag worden. En je raad het al, je hebt tevens als opdracht de beacon van de andere partij te stelen. Bij Search And Destroy heb je twee plekken waar je iets ofwel moet vernietigen, ofwel moet verdedigen en bij de laatste (Capture and Hold) heb je in totaal 5 plekken die beide teams moeten veroveren.

10omjba.jpg

En dat was het dan alweer. Of noujah, alweer... Het was redelijk makkelijk te voorspellen wanneer de rubriek klaar zou zijn. We tellen terug, beginnend bij tien. Bij een rubriek die De Tien heet is het dan redelijk logisch dat nummer 1 de laatste is. Laat mij hieronder weten of je ook een Playstation 4 hebt, en of je mijn meningen over de games een beetje kan delen. Of misschien totaal niet. Ook dan mag je het melden, alleen boeit het me dan niet zo veel.

2 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...